reklama

Paplanina

• Starter tematu Starter tematu Mihir
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
no ja również zazdroszczę wszystkim własnego domku. to super sprawa. wiem bo większość życia mieszkam w domku /nie własnym ale ojca/...a mieć własny.....hmmmmm.....ale się rozmarzyłam. ale muszę was pocieszyć. z własną chałupką też są problemy...a ile pracy...wszystkie remonty są na głowie. ech, co ja was będę straszyć;-)

reklama
Och Kobitki, ja też juz mam budowę domu za sobą i wiem jedno. To nieustający wydatek. Nigdy nie jest skończone. Najpierw spłacasz, urządzasz, potem zaczynają się remonty. Ja dodatkowo miałam ambicje ogrodnicze. Ogromny ogród ( ponad 80 krzewów, ponad 50 krzaków róż) pochłaniał tez nie mało kasy i pracy, ale był wspaniały. Drugi raz zrobiłabym wszystko zupełnie inaczej...

Tymczasem korzystam z życia. Kiedy mam za dużo stresów albo grzebię w ziemi albo wyżywam się w sporcie. Co roku w Hamburgu organizowany jest z ogromnym rozmachem ( wyobrażacie sobie 22 000 kolarzy w jednym mieście?) wyścig kolarski dla amatorów. Zawsze jeździłam i w tym roku pojechałam. Nie miałam czasu ani ochoty na treningi, więc i wynik nie był rewelacyjny. Ale napięcie zeszło ze mnie przynajmniej na kilka dni. Poniżej fotka juz po wyścigu. Ciekawe tylko dlaczego Kuba jest taki zmęczony?:-) W końcu to ja jechałam te 100km. Czekał na mnie na mecie z moją koleżanką i płakał co 15 minut jak mu się przypomniało, że mamy nie ma.:no:

Załączniki

• hew.JPG
    hew.JPG
    123,3 KB · Wyświetleń: 44
Cynamonka-na litość, ile Ty masz lat? Wyglądasz Cholero, jak 15!!!Ja bym Ci piwa w barze nie podała:-D A swoją droga po tej 100 km. to wyglądasz jak nowo narodzona.
Megusek, wiem o czym mówisz. Mieszkając teraz (nazywa się to wieś, ale tylko z nazwy, bo mieszkańców ok. 40 tys) w Barendrecht doceniam ciszę, spokój, kłaniających się sąsiadów i nieznajomych i brak smrodu smogu...Ach, że też jak człowiek był młody to się pchał np. do stolicy. Podczas ostatniego pobytu w Polsce byłam 1 dzień we Wrocławiu. Starówka milutko oprócz błąkających się, krzykliwie i wulgarnie zachowujących gówniarzy, którym z przyjemnością ukręciłabym łeb przy samej dupie (wybaczcie, ale takie chwasty na nic innego nie zasługują), po tym widoku doceniłam mieszkanie na holenderskiej wsi...Nie zamieniłabym się na nic.
Nineczka, co prawda tylko jeden z domów był budowany (ten pierwszy-fakt, majstra o kant dupy potłuc), drugi (obecny) kupiony gotowy i ten najnowszy też gotów, ale mam nadzieję,że to właśnie ten trzeci-ostatni (lub nie ;-)) dla siebie:-).
Życzę wszystkim kobitkom realizacji marzeń DOMOWYCH!

No jak dla mnie Cynamonka tez wyglądasz bardzo młodo i zmeczenia nie widac wogóle:tak:Pozatym chyba pierwszy raz zobaczyłam twoje foto:-D Ni i tak łatwiej sie o was mysli jak sie wie jak wyglądacie:tak::-D
A co do domku, to mi tez się marzy.........i pewnie jeszcze długo bedzie marzyc. :-(

Cynamonka-no niezla laska z ciebie i napawde mlodo wygladasz:tak:

a co do marzen domowych mi tez sie marzy i zamiezammiec dwa:-D tu i w pl ale poki co zaczynamy od kupna dzialki :-) wiec moje marzenie zaczyna sie troszke realizowc:rofl2:

Cynamonka, fiu fiu :happy2:
My właśnie obchodziliśmy pierwszy rok na swoim, aż się wierzyć nie chce jak ten czas szybko leci. Jeszcze wszystko nie jest dopięte na ostatni guzik. Jesteśmy właśnie na etapie "dopieszczania" i wreszcie efekt końcowy zostanie osiągnięty. Życie troszkę zweryfikowało różne pomysły, ale wreszcie kończymy. A o domu też marzę i jak pisałam w planach na przyszłość, jeszcze przed pójściem Martynki do szkoły zamierzam to marzenie spełnić. Zobaczymy :happy2:

a mi się marzy cokolwiek własne....dom, mieszkanie czy psia buda:-p. ale to dopiero jak wygram w totka albo znajdę super pracę płatną że ...jak tak czytam o co poniektórych z was to strasznie zazdroszczę /np Polu Tobie!!!/ no ale cóż...jak mówi moje i Pawła przysłowie - życie to nie bajka, nie drapie Cię po jajkach:-D...
Cynamonka ja też Cię chyba jeszcze nie widziałam. a i Kubę też mało razy że jak go zobaczyłam teraz to:szok:szok...czemu tak się ukrywacie???swoją drogą rzeczywiście wyglądasz pięknie, młodo i rzeźko jak po takiej trasie:baffled:.
niemniej ja również życzę wszystkim spełnienia marzeń;-):tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry