reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

parens rzeszów

anula@ ja planowo mam dostać @ 25 marca(plus, minus ok.dzień), ale np. ostatnią miesiączkę dostała 6 dni wcześniej, rzadko mi zdarza żeby, aż tak się przesunęła, ale liczę na to, że tym razem będzie w miarę terminowo, a jeśli tak będzie to po 25 będziemy jechać do Bocian, a jak u Ciebie z wyjazdem czekasz cierpliwie na @ i żeby znaleźć się na liście, ale to pewnie do 14 marca już będziecie na liście jak złożyłyście 17 lutego, anula napisłaś mi zapytaj czy możesz przyjechać 2 godz wcześniej na badania, i wtedy na wizytę pójdziesz już z wynikami swoimi i m, ale skąd będę wiedzieć jakie badania mam zrobić, mam badnia z Parensu i być może nie będzie potrzeby wszystkich powielać
goyah jeśli nie w najbliżyszym cyklu to będzie kolejny, ale nie odwlecze się to jak w przypadku Parensu, a może wszystko się szczęśliwie zbiegnie, więc nie podłamuj się, trzymam kciuki

Ostatnia edycja:
reklama
faro to na pewno że i tak szybciej niż tutaj w parensie ale i tak by mi się odwlekło do maja bo w kwietniu miałam plany ale
:-) dzwoniłam do Bociana i już jesteśmy przepisani więc trwało to około 17dni. Ale stresu się najadłam bo wizyta na poniedziałek i teraz jak się okaże że @ nie przyjdzie.... :angry:
wogóle to chyba za wielkie nadzieje z tym wiąże i mam nadzieję że nie dostanę kubłem zimnej wody :-(

Ostatnia edycja:
Super Goyah!!! :) ja nadal czekam, może coś w przyszłym tygodniu się wyjaśni. To też pewnie zależy od tego jak szybko Panie z Parensa się za to zabrały...

Witam wszystkich - chciałam się pochwalić że już jestem na liście w Bocianie, dziś dzwoniła do mnie pani z rządówki :-) i trwało to u mnie tyle samo co u goyah :tak:uff... kamień z serca spadł ;-)
faro ja też miałam wyniki z Parensu ale na 100% seminogram będziecie musieli zrobić bo dr chce mieć ze swojego laboratorium, było tak u mnie i u goyah też, a twoje to musiałabyś pokazać pani pielęgniarce czy wszystkie masz i wtedy ona zadecyduje czy coś jeszcze trzeba dorobić, ja @ planowo mam dostać 19.03- ale czy przybędzie o czasie to trudno mi powiedzieć ostatnio spóźniła mi się 13 dni :szok: ale jak przyjdzie 19 to wyjazd mam 27.03,
goyah świetnie to wszystko się złożyło, trzymam kciuki za poniedziałek :tak:powodzenia jeszcze raz ;-)

Dzisiaj wróciłam z pierwszej wizyty w Bocianie i ... jestem mile zaskoczona, w następnym cyklu zaczynam stymulację :) nie przypuszczałam, że to tak szybko pójdzie. Ogólnie z samej wizyty jestem zadowolona, konkretna i rzeczowa bez żadnych głupich żartów jak to w P...
Goya trzymam kciuki za Twoja poniedziałkową wizytę :)

nika super wieści :-) a możesz napisać jakim idziesz protokołem, jakie leki dr zapisał no i najważniejsze kiedy zaczynasz kłucie,

Anula super, że już oficjalnie jesteś przeniesiona :) a powiedz mi, czy do Ciebie dzownili z Bociana, czy sama dzwoniłaś i dopytywałaś??

NIka rzeczywiście szybciutko wszystko poszło! :) Powodzenia Kochana w nowym miejsciu :) Oby Bocian był szczęśliwy dla Ciebie i reszty dziewczynek :) A jakie leki dostałaś???

Mam zalecony krótki protokół ze względu na niskie AMH. Dostałam piguły Progynova i Encorton a z zastrzyków Menopur i Cetrotide.
Wszystko dokładnie wytłumaczone w którym dniu cyklu co brać i jak robić zastrzyki. Kłucie zacznę pewnie pod koniec marca.Teraz czekać muszę tylko na miesiączkę i kolejna wizyta w Bocianie to już będzie z dłuższym pobytem 7-10 dni. Mam nadzieję, że się tam nie zanudzę :)

goyah nie myśl w ten sposób, że dostaniesz kubeł zimnej wody, pozytywne myślenie w naszej sytuacji jest b. ważne i wpływa na naszą podświadomość, która kieruje naszym życiem, wymądrzam się, bo jestem po lekturze "potęga podświadomości"........ale faktycznie coś w tym jest; 17 dni trwało to wasze przeniesienie, to jeszcze nie tak źle, w takim razie ja odliczam czas
anula, nika a jakie miałyście AHM, bo tak podejrzewam, że też pójdę krótkim protokołem, ja mam 6,8 i jeszcze dr M stwierdził, że to będzie krótki, ale teraz zdaję się na dr Mr, i jeszcze mam do was jedno pytanie, jak z lekami u nich na miejscu dostałyście leki czy kazali wam kupić w umówionej aptece, jak na miejscu to czy można płacić kartą i jaki orientacyjny był ich koszt jeśli mogę o to zapytać
anula jest szansa, że być może zbiegnie nam się termin wyjazdu, Ty w sumie masz jako pierwsza dostać @ więc już coś będziesz wiedzieć szybciej, będziemy w kontakcie

reklama
nuna ja dzwoniłam w poniedziałek zapytać czy jestem na liście pani powiedziała że nie i żebym zadzwoniła w następnym tyg, ale nie zdąrzyłam bo wczoraj do mnie przed 15 pani z Bociana zadzwoniła :tak:
nika mam takie same obawy z tym pobytem co ty, tam po prostu nie ma co robić miasto dość ubogie, daleko do galerii bo ok 3 km, jedyne co to blisko park-można pooddychać "świeżym" powietrzem :-)
faro ja AMH mam 8,1 o ile dobrze pamiętam, u mnie dr M też mówił że pójdę krótkim protokołem a dr Mr początkowo że może długim ale zobaczy jeszcze na badania i na koniec okazało się że pójde jednak krótkim, czytałam gdzieś na forum że Bocian rzadko stosuje długi, leki kupuje się u nich pani pielęgniarka przynosi w papierowej torebce, mi kazali tylko za 2 leki płacić gotówką(koszt 12zł) a resztę kartą można było, faro ja mam taką nadzieję że wyjazd nam się zbiegnie, zawsze to byśmy razem pojechały z naszymi połówkami, droga jakoś tak mniej monotonnie zleci :-D tak jak piszesz będziemy w kontakcie :tak:;-)

Do góry