reklama

Październik 2008

martyna nie, a jak czaeem to doraźnie; z młodym tez mi się nic wczesniej nie działo i zaczeło się od saczenia wód, bez wczesniejszych objawów, dlatego nie wiem z tamtej co to przepowiadające i stawianie

reklama
U mnie z Rafałem sie zaczeło od skurczów na kilkanascie godzin przed porodem, wiec tez nie wiedziałam co to przepowiadajace itp., a teraz to sie stawia, skurcze sa jakies pojedyncze i tak juz długi czas (2 miesiace prawie), a nic sie nie rozwija, wiec masakra jakas.... ehhhh Z Rafałem to przynajmniej wiedziałam ze sie cos zaczyna, a teraz to jeszcze przegapie :-D hehe

Martynka a nie mówiłam że po fenku tak hop siup się nie rodzi :P Już niedługo :)

Patrycja a myślałaś o tych testach na wody? Można kupić w aptece. Są w postaci wkładek i jak wypływają wody to zabarwiają się na jakiś tam kolor.

Piękna pogoda więc korzystamy. Wczoraj cały dzień na dworze i dziś też ruszamy na podbój świata :P :) Przynajmniej mam w tedy cycki i ręce wolne :P

Kaka jak tam w nowej pracy?

Hej!
Wanilia - a czemu nie chce dalej tego przedszkola? za duza odległość?
Marma - o wiele lepiej jest miec dziecko na wiosnę, prawda? zwłaszcza jezeli o te cycki chodzi ;-)
Pati - no to dobrze, ze nic sie nie dzieje
Martynka - dzis masz termin, jak widzę. trzymam kciuki
A ja bym miała na sobotę-niedziele. Tak mi sie przypomnialo. A tymczasem czeka mnie owu, wiec kto to wie

W zeszłym tyg ostatecznie pożegnaliśmy sie z butla. Powiem szczerze, że została z czystej mojej wygody, tzn. młody brał w łape i nie musiałam martwic się, że porozlewa. Mamy rytuał kakaowy rano i wieczorem i tylko wtedy była uzywana. Ale zapomnielismy na wieś wziąć butli, wiec młody pił swoje kakao z kubeczka. No i tak zostało. a ja moge pożegnać juz wszelkie smoczki i butle. Jeszcze tylko pampek i mam młodego mężczyznę w domu

Trina to gratulacje, u nas też butla dla wygody, szczególnie w nocy jak chce się pić, to każdy nieprzytomny więc butla wygodniejsza w użyciu.
M się nie zgadza na przedszkole, bo... właściwie nie wiem...nie bo nie. Chyba bardziej ogólnie o przedszkole chodzi, że za wcześnie w wieku niespełna 3 lat:sorry2:ale ja wiem, że będzie ciężko z 2 maluchów w domu, jak ja wrócę do pracy.

Marma, korzystaj korzystaj, bo ponoć deszcze nadciągają:baffled:

Martynka już Cię wszyscy dokoła zamęczają telefonami CZY JUŻ URODZIŁAŚ?

Karola jak tam postępy rowerkowe Hani?? U nas ciągnik na pedały służy do tego, żeby dziadek za sznurek ciągał po podwórku :cool2::cool2::cool2:, a nóżki na pedały nieeeee, bo " nuki bolą" i nie ma siły pedałować :baffled:

PIękna pogoda..... ja póki co w domku, bo malutek śpi więc korzystam i coniebądź (jak to się piszę??!?!?) porabiam. Jutro rano na badanie krwi i już się boję.

hej
Ja dziś zrobiłam wolne z rannego spacerku bo trzebabyło się wziąść za porządki po swiąteczne:-D:-D:-D
Później zadzwonił jakiś gosciu z propozycja przejścia do Play-a i zgodziłam się choć ostatecznie podejmę decyzję jak przyjdzie umowa (mogę zrezygnować) wtedy na spokojnie poczytam i przemyśle na spokojnie:tak::tak::tak:
Rosołek dochodzi a ja latam za małym bo coś nie moze zrobić .... i biega biedak:sorry2::sorry2::sorry2: bo chyba go boli:sorry2:

Martynka kulasz sie kulasz babo nie mogłabyś tak urodzić????

Pati uuu widzę powoli powoli ku finiszu:-p:-p:-p moze na byka się jeszcze załapie:cool2::cool2:

Wiola ja tam nie z tych co kładą nacisk na karmienie cyckowe ale warto próbować;-);-)

Anulka no biedny twój mały ale co jedyny mężczyzna w domku to wszystko na jego głowie:-D:-D:-D:-D uśmiałam sie jak nic:-D:-D:-D

Trina głóka do góry i nie rozgrzebuj tego co było;-);-);-) choć z pamięci nigdy tego nie usuniesz:no::no::no:
I gratki dla Maciusia!!!!

Marma korzystaj korzystaj:tak::tak:

Ulka i jak zakupy??

Taaa dzisiaj mam termin i u mnie dalej nic :-( ehhh Uparciucha mała :-D
Chciałam isc dzisiaj do mojego gina prywatnie ale mowil, ze na dzisiaj juz ma za duzo pacjentek, ale jutro jade do szpitala do niego na dyzur, zrobi mi KTG i pewnie inne badania, wiec dla mnie nawet lepiej, bo nie zapłace :-) A skurcze mam, ale jakies pojedyncze bez zadnej reguły, wiec dupa....

Wczesniej bylismy chwile u tesciow na kawce, bo musiałam sobie tam w przychodni wyniki odebrac, a teraz moi chłopcy naprawiaja samochod na podworku, wiec mam chwilke dla siebie :-) Tesciowa kazała P mnie gonic, zebym biegała po schodach, okna pomyła itd, bo tak to miesiac sie kulac bede :-D hehe

A dzięki dzięki w pracy ok;-)

A Hanulka kładzie nogi na rowerze i czeka az ją Ojciec popchnie;-)

Martyna mały procent dzieci rodzi sie w terminie , wiec sie tylko w cierpliwość uzbroić.
A ja chyba do dzisiaj nie wiem co to stawianie brzucha buaahahahaha

marma już wczoraj z rana obdzwoniłam apteki za testami, wetów znajomych za paskami pH i zonk, jednak zadupie to zadupie, - ale już mam od gina paski na ph
trina u mnie podobnie z wygodą, ale rano i wieczorem jest kapko-niekapek- bo mój ani razu nie chciał pić z butli
wanilia zostaw go z dwójka na troche i się przekona
martyna teściowa ma racje :-p

młodego sprzedaje troche dziadkom jak tylko mam okazje, szczególnie jesli chodzi o dwór- bo ostatnio by z autka nie wychodził, a zasuwa juz na tym szykim biegu- a ja za nim nienadążam już biegać, zreszta jest od 10 do 19 na dworze, z przerwą na obiad. U nas młody dobrze znosi wyjazd M, ganek nam wykańczaja i mimo zamknietych drzwi, cała kuchnię i pokój mam co chwila siwe, dziś poszły dwie pralki, a trzy prania czekają na żelazko, a ja mam niby wiecej odpoczywać.

u nas z pedałowaniem tez nie idzie, a na takim biegowym szaleje- ale ostatnio stłukł sobie siuraka i schowałam rowerek. Mieliśmy jazde przez świeta z tym.

reklama
Martynka Ty to teraz masz chyba najgorszy czas - czas czekania ;-) POwodzenia:tak:
Patrycja u ciebie już 34 tydz to też już prawie końcówka. Jejku jak ten czas leci:no:
A ja mam 21 tydz a dopiero co zobaczyłam 2 kreski:happy2:

U nas od 3 tyg całkowicie odstawiliśmy pieluchy (wcześniej dawałam na noc). Nawet na długie spacerki udaje się ,więc jestem szczęśliwa. A już myślałam że Bartek jest nie do nauczenia:-D:-D:-D W końcu zaczęliśmy ponad pół roku temu ale wtedy odstawiałam tylko jak byliśmy w domu a na noc i wyjście zakładał pieluchę.

Za tydz mam wizytę i idziemy razem z M. Mam nadzieję, że dalej jest tam chłopczyk,bo już się przekonałam i teraz nie wyobrażam sobie córeczki.:-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry