reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

witam witam

współczuję kochane tych uczuleń - przytulam

motylek6 - oby ten czas bez nas szybciutko Ci minął a spotkania z rodzinka się dłużyły abys nacieszyła się nimi

ja marzyłam od początku roku o wyjeździe do Zakopanego na wczasy ale po ostatniej wyprawie w góry zmieniąłm zdanie, że w góry w ciązy to nie dobry pomysł i synek nie miałby tyle frajdy co nad morzem, więc decyzja zapadła, że w sobote za tydzień pakujemy sie na rybki na 3 dni a potem przepakowanie maneli i wyjazd do Łeby:tak:
weekend zapowiada się aktywnie więc pewnie na kompa czasu mało a dodatkowo w poniedziałek mam jakąs delegację zagraniczna obsługiwać wieć cały dzień poza biurem.Cieszę sie bo dzis pierszy grill na naszejdzialeczce w wiekszym gronie, jutro wyjazd na zakupy a wieczorkiem znów gril tylko, że u znajomych a w niedzielę dzień dziecka:tak:
w związku z tym życzę Wam udanego weekendu :-):tak: buziaczki

reklama
Witajcie ... i znów :szok:
Hihihi poczytałam i mogę skrobnąc co nieco.
Ja dziś oddałam mocz i krew do analizy. Ble nie lubię tego.
Posprzątałam mieszkanko i czuję się lepiej.
Zaraz zjemy z mężem obiadek i zmykamy na spacerek - co prawda gorąco, ale damy radę.
Miłęgo weekendu ja pewnie zajżę dopiero w niedzielę po południu albo wieczorkie.
Papa

firstmama ciesze sie ze juz u Ciebie dobrze i gratuluje synka;-)
Ja jestem padnieta, bo biegałam jeszcze po uniwerku i byłam na zakupach, jestem szczesliwa:tak:bo moj promotor sprawdził mi prace i mama tylko kilka poprawek a tak wogole powiedział ze ładna praca. Kupiłam sobie dzis białą bluzke ciązową na obrone , niemogłam nic znalesc w normalnym sklepie i 60zł poszło i pewnie raz ją nałoze.pozdrawiam i miłego popołudnia:tak:
hihihi własnie rozmawiałam z moich chłopakiem na gg i zgodził sie pojsc ze mna do szkoły rodzenia, bez namawiania, az oczy przetarłam :)

Cześc moje drogie.Strasznie długo się nie odzywałam ,ale to przez zabobony.Obiecałam sobie , że znów do was dołączę po USG połowkowym jak bedzie wsio Ok.Czytałam was jednak bardzo uwaznie i wiem wszystko co u kogo słychac.Składam spóźnione zyczonka wszystkim Magdom, gratuluje wszystkim zdrowych dzieciaczków.
Ja tez po USG i wiecie co??? wszystko OK.Dzidzia zdrowa jak wół .Okazało sie ,że nie mam intuicji za grosz i mamy dziewczynkę!!!!!!!!!Ciesze sie strasznie .

Opowiem wam jeszcze o swojej głupocie. Wczoraj poryczałam sie na całego.Chciałam sobie zrobic tosty , ukroiłam 2 kromki.Jedna była cienka ijak ja włożyłam do tostera to zaraz zaczeła się palic.Co zrobiłam w swe głupocie???chciałam ja wydłubac bez wyłączania nożem.Poleciały iskry zrobiło sie zwarcie ,nóż się stopił na końcu.Mnie na szczęście nie kopnęło bo rączka była izolowana.Mogłam zabic moja małą kruszynę!!!!

mafa gratuluję zdrowej dziewczynki:-)
Ale ja też byłam od początku prawie pewna że będziemy mięli chłopczyka a tu lekarz mówi że dziewczynka! Ale strasznie się cieszę że będę miała dziewczynę!:tak:

mafa gratuluje córci
ja załe popołudnie spędziłam na dworze, leżąc i czytając gazetkę

reklama
cześć Mamusie!:-)

widzę że zapał do pisania w Was nie gaśnie i bardzo dobrze.
Ja ostatnio nie pisałam, bo niestety byłam w szpitalu :baffled:
Miałam próbkę bóli porodowych! Dostałam leki rozkurczowe i poleżałam ponad tydzień...Z dzidzią jednak wszystko w porządku i już wiem, że w moim brzuszku mieszka CHLOPCZYK :-)Tylko mama strasznie ciężko tę ciąże przechodzi. Teraz zwolnienie i odpoczynek. Pozdrawiam Was cieplutko!
Odpoczywaj ile wlezie. Bo z tym nie ma żartów. I gratuluje synka

A my juz z M. pomalowalismy pokoik, kolor troszke inny niz mial wyjsc ale nie jest zle, czekam dzisiaj na lozeczko. Oczywiscie zostalo najgorsze-sprzatanie bo w calym mieszkaniu pelno kurzu i farby. No i jeszcze maz wymyslil ze skoro zostala biala farba to pojdziemy za ciosem i bedzie dzis jeszcze kuchnie malowal:laugh2:
No ja juz z niecierpliwością czekam na efekty:-p

Pita to taki chlebek, a do środka wladowałam pieczonego kurczaka kawałki, papryke zielona i czerwoa pocieta w paski, sałate, pomidor, do tego soa u mnie każdy lubi inny i gotowe.Można wrzucac co sie ma w lodówce. Ja siedze w altence, upal niemiłosierny, koniki sie pasą, i jakos komarów jeszcze nie ma.
To jest coś ala knysza lub kebab (tylko nadzienie inne)?
Własnie , hmm... jak to bedzie. Podwójne, potrójne mamy jak sobie radzilyscie, jak reagowaly Wasze dzieci na nowego członka rodziny? U mnie róznica wieku bedzie 2lata i 4 miesiące.
U mnie nie bedzie nawet 2 lat różnicy. Troche sie obawiam ze bedzie zazdrosna ale zobaczymy jak bedzie.
Ja dzis dopiero wstalam,pogoda pochmurna:crazy:.Spakowalam juz prawie wszystko,zostana tylko ostatnie prace.Jutro albo w niedziele dostaniemy klucze.Dzis musimy pojezdzic pozmieniac adresy no i kupic potrzebne rzeczy,wiec ciezki dzien przed nami:-(.Niestety od niedzieli nie bede milala chyna internetu,bo do 2tygodni potrwa przenoszenie:crazy::crazy::crazy:nie wiem jak ja bez was wytrzymam!!!Za tydzien jedziemy do Polski,a w domu tez nie mam inetrnetu,wiec was odwiedze za miesiac dopiero:szok:.
Uuuuuuu smutno ze nas na tak długo zostawisz. Moze jednak gdzies ci sie uda dorawc jakaś klawiaturke i rzuciszn szybki telegram ze u was ok;-):-p:laugh2:
Byłam dziś u alergologa, drzewa przestały pylić a mnie dalej dusi i okazało się że moja alergia powiększyła się o trawy. No cóż, ktoś musi zapełnić grupę kobiet u których wg statystyk alergia się nasila w ciąży zamiast na odwrót ;-)
dziewczyny chciałybyście nad morze a ja chociaż na piechotkę mam 20 minut do zatoki a godzinę jazdy nad pełne morze to i tak nie mogę, bo muszę unikać przebywania na świeżym powietrzu
Wspólczuje tych alergii, u nas w rodzince jakoś tak spokojnie z tym
A CO DZIS Z CZARNA ????????????????????????????????? :-(

Ja bylam u siebie w pracy ,skwar na dworze straszny i wiecie co tak sobie dzis pomyslalam ze
my dziewczyny bedziemy bidne z tymi brzuchami w takie upaly ktore chyba dopiero przyjda.
STRACH SIE BAC
Poszlam w japonkach i ze palce nie przyzwyczajone to mnie boli miedzy palcami hihihih
No włąsn ie te upały beda najgorsze ale da sie je przeżyć:tak:
Cześc moje drogie.Strasznie długo się nie odzywałam ,ale to przez zabobony.Obiecałam sobie , że znów do was dołączę po USG połowkowym jak bedzie wsio Ok.Czytałam was jednak bardzo uwaznie i wiem wszystko co u kogo słychac.Składam spóźnione zyczonka wszystkim Magdom, gratuluje wszystkim zdrowych dzieciaczków.
Ja tez po USG i wiecie co??? wszystko OK.Dzidzia zdrowa jak wół .Okazało sie ,że nie mam intuicji za grosz i mamy dziewczynkę!!!!!!!!!Ciesze sie strasznie .
Super GRATULUJE córci
Wybralyscie imie swoim coreczkom?
na imionka mamy inny wątek
https://www.babyboom.pl/forum/pazdziernik-2008-f217/imiona-dla-naszych-pociech-15365/

a mnie nie było bo miałam "mały" metlik. Mała wczoraj zaczeła goraczkowac i dziś rano też. Albo objaw po szczepionce albo zęby. Wiec miałam przymusowy nakaz siedzenia w domku. Nawet jazde musiałam odwołać:crazy::-(. Ale naszczescie do teraz jest spokój. dzięki temu udało mi sie troche uporzadkowac chałupkę tak szczegółowo nie powierzchownie ale jeszcze sporo przedemną:rofl2: teraz mam chwile dla siebie bo malutka poszła własnie spać:-p

Do góry