reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

gosiakuprewicz własnie zajrzałam na tę stronę i wszysto wskazuje ,że nosze chłopca HI HI HI a tu niespodzianka bo to na 100% dziewuszka.
ppatqa wstydliwa ta twoja dzidzia, super ,że zdrowa.
k@siek a moze spróbuj w lokalnej gazecie.Pomysł z allegro fajny ,ale musiełabys zastrzec że odbiór osobisty no bo jak wysłac te szafy???/-
U mnie truskawki po 5 zł łubianka kaka82 a u ciebie kg czy łubianka? dziewczyny myślicie ,ze jeszcze będą tańsze bo nie wiem czy robi już zapasy na zimę.

Ostatnia edycja:
reklama
male rośnie, troche poleżałam na usg aż wszystko pomierzył i poogladał, Jak to jest z terminem wg suwaczka 19 tydzień dzień, według kalkulatora i gina 20 tydz 7 dzień, a wg pomiarów maluszka 20 tydz 6 dzień, cos chyba z tym moi suwaczkiem nie tak

No fajna stronka!! według tego co pisza bede miala dziewczynke i tak tez ma podobno byc z USG ale nie wiem czy to nie przypadek bo z tego co pisza inni to sie nie sprawdza a ktos jeszcze probowal z Was?

Więc zgodnie z opisem powinnam mieć ... bliźniaki :-D Ciągle czekam na badanie - do 01.07 jeszcze trochę zostało :huh:. W pracy ciągle pytają mnie o przeczucia, a ja się nad tym nie zastanawiałam. Chociaż chyba bardziej wolałabym mieć dwie dziewczynki, to się jakoś nie nastawiam, bo za specjalnie wpływu na płeć nie mam, a jak się okaże, że to chłopczyk, to nie chce mu robić przykrości :blink:.

Ale mi narobiłyście apetytu na truskawki. Od dwóch dni jem na kolacje ze śmietaną i chodzi za mną galaretka z truskawkami :laugh2: Ale jeszcze bardziej ucieszyłam się ze szparagów, a moja córeczka, to tak się zajadała, że myślałam, że się z mężem podzielą zanim mi się kotlet usmaży i dla mnie zabraknie.

Och pierogi ruskie też bardzo lubię. Ostatnio kupiłam sobie w Lidlu - całkiem smaczne. A kopytka jedliśmy 2 dni temu :tak:. Teraz chodzi za mną gulasz z kaszą. Nawet upał mi nie przeszkadza :-) Za to za cholerę nie mogę się zmobilizować do prasowania :baffled: Nie lubię :no:

Ja mialam 20.01 takze to roznie jest z tymi datami narodzin, z ostatniej@ wychodzi mi na 26, z pierwszego usg na 24, drugiego na 1 listopada, a wczorajszego usg na 31 pazdziernika i smiejemy sie z m. ze urodze w grudniu;-);-);-);-);-);-);-);-);-) to sie jeszcze wszystko zmieni, ponoc (tak , slyszalam) najpewniejszy termin to ten w 32 tygodniu z usg chociaz u mnie i to sie nie sprawdzilo bo urodzilam zoche 13 dni po terminie:rofl2:

No wiec z moich obliczen wynika ze suwaczek dobrze pokazuje a spytaj doroty ona ma tak jak Ty suwaczek kiedy miała ost @?
Ja miałam 02.01 wiec 16 dni przed Toba a mam 22 tydz wiec odejmujac wychodzi mi ze masz dobry suwaczek

Gratulację dla Ciebie Ppatqa - najważniejsze, że dzidzi zdrowe.

A ja miałam @ 14.01 i wg tego termin mam na 21.10 a wg usg z 12tc na 25.10
Ponoć nie powinno się brać pod uwagę wyliczeń z usg z późniejszych tygodni, bo dzieci rosną różnie.
Ja się trzymam tego 25.10 i tak mi wylicza suwaczek.

reklama
A ja jestem pelna uznania dla Czarnej. Prawdziwa z Ciebie Matka Polka :))) Rzadko ktore mamy decyduja sie na trojke, ale moim marzeniem tez jest Trojeczka i mam nadzieje, ze nic nam w tym nie przeszkodzi :)
Ach pierogi... Tesknie za polskim jedzeniem :)))))) Tu nawet jajka smakuja inaczej ;)
Zawsze mówiliśmy o trzecim ale tak za kilka lat jak córy odchowamy. Ale smerfik sam sie wprosił:-p
Pisze szybko bo zaraz zmylkamy do tesciów
Dzidzia zdrowa, mamusia też, Dzidza ma 125 mm od główki do dupki, serducho ok, długosc kości udowej i wielkość główki potwierdzaja dzień ciąży z data ostatniej miesiaczki, wieć małe rośnie zdrowo. I jak sie spodziewałam nie chcciało pokazać co ma między nóżkami, coś tam widział przez chwile ale dupka była daleko i powiedzial że może cos tam jest, ale na 100 % nie powie że to chłopiec. Wg usg i daty @ to juz 20 tydz 5 dzień. A ja przeczuwam tez chłopca. 13.05 piatek o godzinie 20 mam usg 4d więc może po nim bedzie pewne.
SUPER no to z niecierpliwością czekam na tego 13. Bo zarówna ja jak i Kaka tez mamy wtedy wizyte:-p
Byłam dziś po pracy na ryneczku i przeżyłam szok...truskawki za 3,5:tak: kupiłam 2 kg. Zrobiłam koktajl truskawkowy a cześć zamroziłam:)
WOW ale taniutkie chyba zrobie porzadki w zamrażalce i przygotuje ja do zbiorów:-p:laugh2:
male rośnie, troche poleżałam na usg aż wszystko pomierzył i poogladał, Jak to jest z terminem wg suwaczka 19 tydzień dzień, według kalkulatora i gina 20 tydz 7 dzień, a wg pomiarów maluszka 20 tydz 6 dzień, cos chyba z tym moi suwaczkiem nie tak
A sprawdz na innych stronkach suwaczkowych. Mi sie wydaje ze Ci dobrze wskazuje:tak:
Ja mialam 20.01 takze to roznie jest z tymi datami narodzin, z ostatniej@ wychodzi mi na 26, z pierwszego usg na 24, drugiego na 1 listopada, a wczorajszego usg na 31 pazdziernika i smiejemy sie z m. ze urodze w grudniu;-);-);-);-);-);-);-);-);-) to sie jeszcze wszystko zmieni, ponoc (tak , slyszalam) najpewniejszy termin to ten w 32 tygodniu z usg chociaz u mnie i to sie nie sprawdzilo bo urodzilam zoche 13 dni po terminie:rofl2:
Magda ja jakoś nie wierze w te wyliczenia z USG. Dla mnie tylko liczy sie te z OM:tak:

Do góry