reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październik 2008

Witam dziewczynki,ja tutaj widze ze z was poranne ptaszki:tak:Ja nawet jak nie spie to lubie polezec sobie w lozeczku i poleniuchowac.
Gratuluje dzielnej mamusi i corci oczywiscie. Jak moja Zocha w zeszlym roku poszla do przedszkola, to zamiast jej plakalam ja:-Doczywiscie juz w domku zeby wstydu sobie nie robic:-D
Gratuluje zdanego egzaminu, dla mnie zawsze to byl koszmar, chociaz to juz bylo tak dawno ze nie pamietam tego stresu na szczescie.

Zocha juz wypila kakao i teraz oglada bajki a ja mam chwile zeby was poczytac, bo zaraz mala bakteria przyjdzie i bedzie chciala grac:tak: Czekam na kase z tego powalonego ZUSu a tutaj ani widu ani slychu i juz naprawde szlag mnie trafia, pojechalabym tam sama z zosia ale to jakies 30 km od mojego domu, wiec raz ze nawet nie wiem jakbym tam miala dojechac autobusem, dwa z zocha to byla by cala wyprawa.
No i dzisiaj zalamka jak stanelam na wadze, juz nie wiem co mam robic, nie jem bialego pieczywa, ze slodyczy to tylko lody od czasu do czasu, cukru nie uzywam, smazonego nie jem ze wzgledu na to ze mam kamienie w woreczku zolciowym wiec wszelkie tluste potrawy odpadaja, od 3 tygodni chodze na basen a tutaj w ciagu miesiaca 4 kg na +. W piatek mam wizyte u lekarza i juz widze jak bedzie sie na mnie patrzyl i co bedzie mowil....brrr az sie boje....

reklama
Magdasf to widze ze mamy ten sam problem z wagą ja tez staram sie jak moge a kg i tak przybywają:baffled: stwierdziłam ze daje na luz bo w depreche wpadne:szok:
A z tym ZUS-em to macie przerypane, normalnie kocham te urzedy.
Moi rodzice maja zwrot podatkowy ale dostali pismo ze nie wypłaca im bo znależli jakies błędy w Picie z 2006 i póki tamtego nie zapłaca tego niedostaną. Jakby nie mogli z tego odciagnąć na poczet tamtego:confused:
Ale wczoraj byliśmy i juz załatwiliśmy;-)
ps w liste wpisałam imię twojego smyka ale nie wiem czy takie zdrobnienie moze byc czy nie:-p

MAGDASF1 to ja ci zazdroszcze bo ja od poczatku 4 kg na + a chcialabym wiecej:tak:Ja sie nigdy swoja waga nie przejmowalam a nawet chcialam zawsze wazyc 60 kg bez ciazy :-D a wazylam 53 a teraz 57 wiec nawet jeszcze swojej upragnionej wagi nie mam :wściekła/y:.Wiem ze za malo przytyc w ciazy to tez nie jest dobrze :no:
Dziewczyny ktore sie na tym znaja jest jakis czas od ktorego najbardziej sie tyje czy nie ma takiego czegos i ze jak przytylam 4 kg tylko to czy juz do konca bede tyla tak powoli???????????????Mam nadzieje ze moje pytanie nie jest beznadziejne heheheh.Aha i ja mam wrazenie ze moj brzusio juz od dawna stoi w miejscu i jestem ciekawa kiedy stanie mi sie naprawde duzy hehehe.

Ja wypilam mleczko z miodem i zjadlam pol apapu i polezalam sobie ale zaraz ide do lumpeksu i po truskawki :-D i do apteki

Hehe obliczylam ze wlasnie waze o te 4 kg za duzo:-D Ja nie przejmuje sie tym ze tyje, bo to normalne, chodzi mi o to ze w tak krotkim czasie az tyle mi przybylo, zawsze staralam sie dbac o swoja wage, jestem wysoka bo mam 178 cm i zawsze wazylam w granicach 65 kg, wiec nie bylam chudzielcem ale dobrze sie czulam w swoim ciele. Do 3 roku zycia Zosi nie pracowalam, bo chcialam sie zajac mala, potem jak poszlam do pracy nie wiedzac czemu zaczylam tyc w zastraszajacym tempie, i nie pomagaly diety, ruch itd. Kiedys bralam hormony na tarczyce i przypuszczam ze moje chorobsko wrocilo wtedy, ale jakos nigdy nie mialam czasu na zrobienie szczegolowych badan. A teraz jak patrze na wage to mnie mdli i normalnie czuje strach przed wazeniem sie:rofl2:
Dorota 1-9 nie jest najlepiej jak sie za malo przytyje, ale tez nie jest dobrze za duzo przytyc. Podliczajac moje 4 kg, przytylam juz 8 kg, a gdzie tam pazdziernik...

dorotka jeżeli maluszek zdrowo sie rozwija a Ty masz dobre wyniki badan to niemasz sie co przejmowac wagą ze zaniska. Ja mam znajoma która teraz jest w 36 tyg i przytyła 2 kg tylko:szok: Moze masz taki organizm. I brzusiem sie nieprzejmuj. Jeszcze Cie wysadzi:tak::cool2:

Ppatqa a ty leż i odpoczywaj.
Ja tez miałam własnie plana sie położyć ale wlasnie miałam tel ze szwagier jedzie:-p po swojego kompa (mój M naprawiał)

Czarna a jeki wynki masz na mysli ??????????????
Bo jesli chodzi o mocz to oki byl ostatnio a jesli chodzi o krew to ostatnio mialam anemie a teraz nie wiem alebo anemia sie zwiekszyla albo zmiejszyla :-)
Dzis mialam isc na badania ale pojde jutro bo dzis o 4 jadla wiec to nie byloby na czczo heheheh

reklama
A ja coraz powazniej mysle o szkole rodzenia i w nastepna sobote zaczynam 6 mieisac ii chyba trzeba isc sie popytac co i jak bo nie wiem od kiedy sie chodzi do takiej szkoly :-(
Ktora jeszcze idzie do szkoly rodzenia ?????????????? :-)

Do góry