reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październik 2008

reklama
Witajcie
Ja już byłam w ZUS-ie dzisiaj złożyć papiery o świadczenie rehabilitacyjne bo 4.08 minie mi 180 dni na zwolnieniu. Oczywiście biurokracja nie pozwoliła mi na to, zebym mogła załatwić to od reki. Musze jeszcze dostarczyć zaświadczenie że jestem zatrudniona na cały etat:szok:
Aniaaa ja też na widok krwi mdleje, dlatego prawie zawsze mi na leżąco pobierają...
A co do nacięć to jestem zdecydowanie "za" jeśli istnieje taka konieczność. Moja kumpela tak popekała w czasie porodu, że jeszcze miesiąc po porodzie czuła całe swoje wnetrze:crazy: A teraz mimo wszystko mówi,że czuje dyskomfort w czasie współżycia...
A my dziś z mezem znow do Warszawy, bo jutro ma 2 egzaminy. Dobra lece nas pakować.Milego dzionka.

Moje zdanie,co do alkoholu-każda z nas jest dorosla i wie co robi. Każdy decyduje sam za siebie (za dziecko) Czarna ja nie pije wogóle(bo nic mnie w tym nie kręci,nie smakuje mi i tyle). Kiedyś ze znajomą wypilam szklaneczkę piwka-tak "do towarzystwa" i nie powiem- zakręciło mi się w główce... A co do syropów - moja mama zawsze na zimę robi naturalne z mniszka lekarskiego (z miodem i cytrynką mniammm) i z sosny. Z racji tego,że nie lubie alkoholu (pod każdą postacią) nie jem też czekoladek nadziewanych itp.Wogóle rzadko jem kupcze słodycze-moja mama robi przepyszne wypieki... A w kupczych tylko kupe chemii tak jak w innych rzeczach...ale przynajmniej tu mogę ich zaoszczedzić:tak:
Co do nacięć-kiedy jest taka potrzeba jasnę,ze lepiej to zrobić... Nie mowię nie...Ale wiem,ze jest mnostwo przypadkow,ze naciecie zrobione,a szyjka wraz popękana...i to jak...Przyklad- moja mama... Zastanawiam się nad porodem w wodzie-wtedy nacięcie nie jest potrzebne.
Dorotko świetne to powiedzenie:tak::-)
Wszystkim Mamusiom życze słoneczka i dobrego humoru- zdrówka!
Masz racje każda z nas jes dorosła i wie co jest dla naszych dzieci najlepsze.;-)
oj ja nie wiem, jak z tym piciem, ja już też jedno karmi mam za soba , na grilu.
A co do naciecia, to nie nacinaja szyjki, to że ona pęka jest niezalezne od naciecia krocza. Nas uczyli na wecie, by nacinać tylko w razie konieczności bo lepiej zszyc peknięcie niż nacięci, choć znam przypadki że dzwonił właściciel że źróbek rodzi się odbytem, ale one idą kopytkami i jak te sie żle ułoży to czasem jest ładne cerowanie. U mnie w szpitalu nacinają w 99% to chyba przesada.
czarna79dzięki, szkoda że nie mają wiekszych z tej kompletów
zależy co masz na myśli większe bo jezeli chodzi o rozmiar to mają:
2 el. eksluzywna pościel **BABY-RAJ **135x100 (381689838) - Aukcje internetowe Allegro
a jak wejdziesz na strone produktów użytkownika ma jeszcze różne inne i w iekszych elementach, ochraniacze, baldachimy itp:tak:

Co do porodów w wodzie to trzeba niestety spełnic wiele warunków. Tez chciałam rodzic w wodzie. Ale i tak nie mozna byc pewnym ze taki poród sie odbedzie;-)
Ja juz po odebraniu świadectw tzn moja córa:laugh2:
a to jej fota z chóru (dzisiaj) i Moje dwie panienki

Załączniki

• DSC03294.JPG
    DSC03294.JPG
    118,4 KB · Wyświetleń: 35
  • DSC03296.JPG
    DSC03296.JPG
    140,3 KB · Wyświetleń: 38
Hej Laseczki;-)kilka dni sie nieodzywałam, a wy tu naprodukowałyscie tyle stron, że raczej nienadrobie:zawstydzona/y:, u mnie oki ale mam nerwa wszystko mnie drazni, ciągle jestem zmęczona.
apropo alkoholu odkąd dowiedziałam sie ze jestem w ciązy to niewypiłam nawet łyczka, mam wyzuty sumienia bo jak niewiedziałam to akurat strasznie imprezowałam:-(Pozdrawiam papa

Ewela hello Rozumiemy ze cie nie było przeciez musiałas sie swoim M nacieszyc:-p
Co do imprezek to spokojnie przecież bawiłaś sie nieświadoma tego ze masz maleństwo pod serduchem. Ja przy Lauruni tez miałam takei wyrzuty sumienia. I moja gi nka powiedziała mi tak"ze ciąża w poczatkowej fazie jest silniejsza niz myślimy" i mam byc spokojna.

ANTUANET napisz mi co dokladnie trzeba do zusu zlozyc do tego swiadczenia ??????????????????????????

CZARNA fajne te Twoje dziewczyny :tak:

EWELA i jak tam z chlopakiem ????????????????????:-D

Ja sobie poczytalam troche gazete Oliwia kopie :-D ide sie polozyc ;-)

Ewela to jak wy sie czesto widujecie ? macie jakies kreslone dni jak on jest w Polsce czy to zawsze roznie wychodzi ???????????A na co masz takie nerwy podziel sie moze ci przejdzie :-)

reklama
Do góry