reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

Dorotko wczoraj jak wrocilam zeSR mialam brzuch twardy jak kamien, bolal mnie i lezalam do 1.30 i dpiero wtedy troche puscil:-(ale wystraszylam sie okropnie:-(na SR bylo jeszcze dobrze.
a wczoraj nie bylo takich przebojow jak ostatnio mimo ze ta sama polozna byla.mielismy wyklad o pielegnacji....wiec zasypek nie uzywac bo po nich jeszcze gorzej sie odparza...ani nie oliwkowac bo niby fajna skora ale mozna dziecko zalatwic roznymi swinstwami...nie wiem jak co prawda ale niech bedzie i ze Oilatum do kapieli wystarczy.
ze Sudocremtylko jak cos sie bedzie dzialo bo to jest lek i nie mamy dzieci faszerowac...a jesli wogole to cieniutka warstwe bo tak nawet na opakowaniu pisza. ze najlepszy Penathen na odparzenia w wiekszych ilosciach. tez mowila zeby pepek patyczkiem pielegnowac a nie gazikiem(tzn gazikiem tylko w szpitalu bo nas zabija jak zobacza ze patyczkiem chcemy:tak:)pokazywala jak myc, jak nosic zeby mialo zdrowy kregoslup, o lozeczku mowila ze lepiej baldachimu nie miec a jesli wogole to zeby lozeczko bylo tak ustawione zeby baldachim swiatla nie zaslanial bo moze miec problemy ze wzrokiem jak bedzie w ciemnosci, zeby nie lezalo w pokoju non stop przyciemnionym.
a pozniej byly cwiczenia. babka trenowala na mnie oczywiscie:tak:bo ja sama jak zwykle, ale jedno cwiczenie pokazala na dziewczynie o ktorej myslala ze jest w 7 miesiacu to moze je na niej pokazac bo trudne.no i po cw okazalo sie ze ta dziewczyna za tydzien ma termin:-Da reszta 24 tydz, 32, 29 a ona 39:-Dale naprawde brzuszek miala malenki:tak:nawt jakby to mial byl 7 miesiac to jakis maly:tak:aha prowadzaca zapytala mnie trenowalam kiedys akrobatyke;-)bo takiej rozciagnietej niemiala jeszcze;-)normalnie uroslam z dumy:-pskakalysmy chwile na pilkach, ale chwile zeby nie przyspieszyc porodu, przytulalysmy sie do sako i rozluznialysmy. czyli spokojne cwiczenia byly.
ja sie kapac ide bo godzine temu wstalam...:zawstydzona/y:i cos mi znowu ten brzuch twardnieje:-(jutro USG wiec mam nadzieje dowiem sie dlaczego...

reklama
Do ciazówek przy wyjściu ze szpitala moze warto wziaść pasek albo agafkę;-)

Wy to jakieś twardnienia macie i skurcze a u mnie cisza poza pobolewaniem jak na @. Już 4 dzien piję tą paskudną herbatkę i zrobiłam sobie 2 nasiadówkę...no nic - czekam dalej.
Wczoraj teściówka dzwoniła czy już urodziłam...biedna doczekać sie nie moze. Po nocach jej się śni ze pampki kupuje dla wnusi:tak:

Oj coś nam dziś BB zwariowało, pousuwałam te moje zdublowane posty żebyście 4 razy nie czytały tego samego :-D

Mam pytanie (w ubezpieczeniach się nie specjalizuję), chcę się dowiedzieć jak było u Was.
Właśnie dostałam orzeczenie lekarza orzecznika ZUS " w oparciu o obowiązujące przepisy ustalono: w związku z rokowaniem odzyskania zdolności do pracy istnieją okoliczności uzasadniające ustalenie uprawnień do świadczenia rehabilitacyjnego, na okres 3 miesięcy licząc od daty wyczerpania zasiłku chorobowego"

Za ile przyjdzie mi decyzja? Pensję miałam płaconą z dołu, przed końcem miesiącA kalendarzowego:sorry2: i mam nadzieję, że pod koniec miesiąca na największe wydatki typu wózek i łóżeczko nie zostaniemy bez kasy (tylko z pensją mojego męża - trzeba jeszcze za coś żyć)...Cieszę się, że na 3 miesiące, bo top znaczy że jakby Młody stwierdził jednak, że sobie posiedzi jeszcze w brzuszku, to mi nie zaczną odliczać macierzyńskiego.

Ciril orzeczenie dostałam 18 sierpnia (czekałam na odpowiedź od 9 lipca bodajże!!) a decyzję 8 września. Równe 3 tygodnie czekałam.

MADZIU moze to glupie pytanie ale jak wyglada ten czop sluzowy :szok:
dorotka nie do mnie to pytanie, ale nam babka na SR mówiła, że czop śluzowy przypomina białko jajka kurzego. Czasami może być trochę krwią pokryty. Podobno wypaść moze nawet do ok 2 tygodni przed porodem:tak: Ale nie wszystkie kobiety go mają.Ja się swojego gina pytałam to powiedział, ze mam ten czop:rofl2:
Ja na 14 września się nie piszę, dzisiaj mi się śniło że urodziłam 25 września. Ciekawe czy się sprawdzi:confused:
Marma Wszystkiego Dobrego z okazji Urodzin i lekkiego porodu!
magdziunia a Ty dostałaś już tą decyzję z ZUS-u?
blond_20 widzę że u nas na SR to samo mówili o pielęgnacji noworodka.
Ja prasuję Kubusiowe rzeczy, na dworze deszcz więc nic się nie chce:baffled:

Ostatnia edycja:
czarna wielu cudownych lat w miłości i radości Wam życzę :-)
dla wszystkich dziewczyn które obchodzą dziś urodzinki lub z innych okazji również wszystkiego naj, naj, naj :-)

minisia mi też się marzy sypialnia, choćby taka żeby same łoże zmieścić :-) fajnie że macie możliwość rozbudowy
beza brawa dla Jasia :-)
blond super że tym razem bez straszenia w SzR :tak:
ja takie twardnienia i spinania brzucha mam od około miesiąca i długo mnie zazwyczaj trzyma no ale lekarz nie każe mi się martwić, no to staram się go słuchać
A do szpitala to chyba dres sobie przygotuję
Dziś pierwsze zebranie u Seby, najpierw półgodzinne spotkanie z dyrektor na sali gim., żeby tylko jakieś krzesła były bo nie wystoję :-)

Mirabelka może weź sobie na wszelki wypadek turystyczne :)

Fajne rzeczy mówią na tych Waszych SR, my chodziliśmy jak byłam z Jasiem w ciąży - dużo rzeczy już nie pamiętam, ale dzięki Wam pamięć się odświeża :-)
podziękował Wam bardzo!

Ja ledwo uśpiłam Jasia. Szalał dopóki się na niego nie wydarłam :-(
Usnął w 3 minuty!
A zależało mi, żeby go położyć wcześniej bo do tego lekarza jadą z tą jego wysypką i ciężko mi na sercu będzie jak będę musiała go obudzić a on jeszcze ziewający będzie...
Poczytam Was jeszcze trochę i pójdę cosik zjeść.

MIRABELKO zycze wolnych krzesel na zebraniu ;-)
BEZA nie przejmuj sie nic mu nie bedzie jak bedzie troche niewyspany jechal do lekarza choc cie rozumiem ze chcialas dla niego jak najlepiej ale jak nie chcial spac to co poradzic ;-)
BLOND dobrze ze tym razem babka tak nie straszyla jak opentana:tak:
Uwazaj na siebie i odpoczywaj jak brzusio boli

Cos Czarnej nie ma w ta jej rocznice:baffled:

Ja pojadlam frytek ,pozmywalam i chcialam sciagnac pranie Oliwkowe i moje szpitalne ale jeszcze nie wyschlo a juz chcialam w polce poukladac to co do szpitala kolo siebie aby w
razie czegos nie bylo paniki ze ja nie spakowana :baffled:

ANTUANET to rozumiem ze gin przy normalnym badaniu moze stwierdzic czy ma sie ten czop czy nie ?????? dzieki ja mojego tez zapytam za tydzien na wizycie :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry