reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październik 2008

MAGDA wiem zdaje sobie z tego sprawe

Nieraz jak czytalam was dziewczyny jak piszecie ze maluchy daja wam w kosc marudzeniem i placzem ja sie cieszylam ze Oli grzeczna a teraz sama sie doczekalam Ale nic trzeba to przeczekac Ja to pewnie teraz jeszcze bardziej zle odbieram bo przeziebiona jestem no i ta sytuacja z G i ta sprawa rozwodowa ktora juz tuz tuz

Wszystko się unormuje.
A może to ząbki jednak?
Mój anioł też czasem daje w kość :zawstydzona/y:

reklama
Czesc dziewczyny witam poniedziałkowo. Nie było mnie tutaj chyba od czwartku wiec i tak was nie nadrobię. U nas nocki spokojne choc Antos zaczyna dzien o 5 rano oczywiscie razem z mama bo sa nie lubi byc.
W sobote bylismy z mezem w kinie na KOCHAJ I TANCZ POLEAM SUPER FILM POTEM NA KOLACJI A ANTOS BYŁ Z DZIADKAMI. W NIEDZILE SZUKALISMY NOWYCH NOWEGO WYPOCZYNKU ZE SKÓRY I JUZ MAMY UPATRZONY WIEC CHYBA GO KUPIMY.
DZIS OD RANA SPRZATAM MYJE OKNA PIORE PRASUJE I NADRABIAM W DOMKU CO MOGE POKI JEST BABCIA I ZAJMUJE SIE MAŁYM TUPTUSIEM.
BYŁAM U LEKARZA Z MOJA REKE CZEKA MNIE NIEISTETY OPERACJA ALE NA RAZIE WEZME BLOKADE MOZE JAKOS TO SIE PRZESUNIE W CZASIE. NA RAZIE NIE MAM OCHOTY ZNOWU DAC SIE KROIC.

NA RAZIE ZYCZE MIŁEGO POPOŁUDNIA IDE WAS POCZYTAC POKI MALY SPI I ROBI SIE PRANIE.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA 4 I 5 MIESIACZNIAKÓW I NOWYCH ZABKACZY

AAAAAAAAAAAAAAAAAA NAJWAZNIEJSZE BIORE TABLETKI 4 DZIEN I POL KG W DOŁ

a CO DO PANA SAMSONA TO MAM MIESZNE UCZUCIA I SADZE ZE SKORO BYŁBY WINNY TO PRZEZ 4 LATA BY MU UDOWODNIONO . SADZE ZE ZE WZGLEU NA KASE I ROZWOD P PROSTU ZONA CHCIAŁ GO USADZIC NA DOBRE. MIAŁAM DO CZYNIENIA Z PANEM SAMSONEM I JAKOS NIE POTRAFIE W TO UWIERZYC ALE MOZE SIE MYLE . WIEM JEDNO NIE OSADZAM ZA WCZESNIE TYM BARDZIEJ ZE W NASZYM KRAJU STAŁO SIE NORMA OPLUWANIE LUDZI NEWINNYCH A WINNYCH NARAWDE WYBIELANIE. NATOMIAST BARDZO PORUSZŁYLA MNIE SMIERC RELIGI OJ BARDZO

Staram sie poswiecac antosiowi jak najwiecej czasu bo za tyg do pracy i nie bedzie mnie po 10 godzin wiec chce sie nacieszyc moja kocha kruszyna dlatego bede wpadactu raczej rao lub poznym wieczorkiem;-)

I ja niedługo do pracy buuuuu

Zaliczyliśmy dziś 2 spacerki, porządki, 2 pranka i jestem padnieta...to tak w skrócie.

Wciagnełam puszkę groszku na kolacje i juz nic dzis nie jem. Na koncie mam kanapke z serem, płatki fitnes z mlekiem i puszke groszku. Głodu nie czuje ani nie mam łaknienia na słodkie,

Marma zdróweczka dla "Potworniastego"! :-D:-D

...oja sie lubi gapić na włączoną pralkę.
zupełnie jak mój kot:szok:

Hihi, Tuśka też:tak:

Bo my kobiety inaczej postrzegamy romantyczność, związki dwojga ludzi.
To że jesteśmy żonami to nie oznacza iż nie lubimy być uwodzone i zdobywane drobnymi gestami przez naszych mężów.

A to jest krótkie zdanie zawierające kwintesencję tego, co każdy chłop przeczytać powienien!

Ula, a gdzie jeździcie na basen? Zastanawiałam się czy z Tusią nie zacząć chodzić, ale nie wiem jakie warunki powienien spełniać basen, żeby z małym dzieckiem można było. Karolinka duża co prawda, ale może się orientujesz?

Cześć dziewczyny;-)
to straszne zostawić maluszka i wracać do pracy ja już to raz przerabiałam tyle że chodziłam jeszcze w tedy na uczelnie, teraz naszczęście nie musze się tak szybko z dzidziom rozstawać:-)
ale wam szczerze współczuje pierwsze tygodnie są najgorsze :-(
też czły weekend siedzieliśmy u rodzinki jak tam jesteśmy dzieciaki zawsze mają dużo wrażeń a i jakieś prezenty od dziedków i pradziadków dostaną. Szakoda tylko że pogoda się zepsuła bo wyjść z domku się nie da:(

Tych pierwszych tygodni się boję okrutnie... :dry:

Od jakiegoś czasu usiłuję zrobic cokolwiek, ale młoda tak dokazuje, że mnie trafia. Dorotka strasznie to denerwujące, wiem wiem. Ale w końcu przejdzie. Normalnie mam ochotę huknąć na nia, żeby już przestała wydziwiać i może wyjść z domu, ale to przecież malota - nie rozumie. Coś się stara mi powiedzieć, a ja nie mam bladego pojęcia co. Czysta, najedzona, wyspana, nie zimno ani za gorąco, a porykuje. Tylko na rączkach jest si.:baffled:

No i dzień zleciał prawie ... za ponad godzinkę kąpię młodego i wtedy osdapnę.
Poszliśmy we trójkę na spacerek i słoneczko nawet wyszło.
Oj czuć już nadchodzącą wiosnę w powietrzu.
Oby szybciej przyszła.
Dziś chyba pełnia księżyca jest - tak ślicznie świeci mi prosto w okno ... choć jeszcze widno na dworzu.
I znów mam ochotę na karmi - ale u mnie się sprawdziło - po dwudniowej kuracji znów laktacja pełną parą :-D
Na dziś już nie mam a szkoda ;-):-D

Evelajna my chodzimy do basenu przy Park Hotelu w naszym miasteczku, fajnie jest, Karolinka szczęśliwa, ale zajęć dla maluszków z mamami nie ma niestety, zresztą nie wiem czy bym się odważyła TU pójść na basen z niemowlęciem:no:
Ja byłam u kolezanki na kawce, potem po sklepach noi zamówiłam krzesełko do karmienia, może jeszcze w tym tyg będzie...:tak:
Ajak mnie dolało:wściekła/y:, dobrze ze folie na wózek miałam przy sobie- zachciało mi się spaceru;-)

Ula też się waham. No i nie wiem czy są takie baseny gdzieś w okolicy.
Oj pogoda, to tu zawsze na dwoje babka wróżyła:tak:

Magdziunia idę w Twoje ślady - Guinnessik ma laktację. Dzień drugi:-D

Kaka ja jakbym zjadła tylko tyle i zrobiła AŻ taaakie porządki, to bym musiała chyba na kroplówkę z glukozy myknąć:rofl2: Niezła jesteś...:-D

Agamir no jasne! Każda chwila z Antosiem!:tak:

reklama
AGAMIR naciesz sie synkiem naciesz Ja zaniedlugo tez to bede przerabiala :-(
ULU udany dzien mialas :-)
MADZIU no to fajnie ze po KARMI nie dosc ze sama przyjemnosc to jeszcze mleczka jest wiecej :-)
EVELAJNA TUSKA TEZ DAJE CI W KOSC TERAZ ?
Ostatnio jak opisywalysmy swoje nocki to jak czytalam o Twojej to jakbym moja nocke czytala A teraz obie Tuska i Oli marudna czy one sie zmowily heheh

Ja sie nadal nie zadobrze czuje no ale nie ma zle :-)
Zaraz kapanie Oli i usypianie a ja na filmiki poptarze i spac

Do góry