reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

Dominika, mysle ze na poczatek takie proste rzeczy mozesz wprowadzic, zmienic chleb, miesko gotowane, a zamiast typowch slodkosci np. galaretka, chuda wedlina (pisze tak bo nie wiem jaka kupjesz, nie chce sie madrzyc:sorry2:), ryz, kasza.Szukalam cos w necie ale naprawde rudno trafic cos co dziecku by odpowiadalo. Trzymam za Wiki kciuki, napewno sie uda zrzucic to czego jest ciut za duzo:tak:
Hehe nie mądrzysz się :tak:zacznijmy od tego że ona nie je wędlin wogóle!! ona nie je chleba bo nie lubi!! je chleb ryżowy wiecie takie wafle:tak: jajko gotowane, smazone ale bez białka;-) zupke, ziemniaczki na parze gotowane, kotlet schabowy, mielone, płatki z mlekiem (mysle musli jej wprowadzic) mleko litrami pije!!no i to chyba cale menu mojej córeczki

reklama
Witam mamuski

Trini to jestesmy dwie mamuski pracujace witaj w klubie ;-) ja juz sie wdrozylam le poczatek byl tragiczny :no:

Oj biedna Oli ciekawe co jej tak przeszkadza:-( a jak po rozmowie z szefem???

to i ja musze sie pochwalic bo tez sama rozliczylam ale mojego M:tak:
Współczuje z ta sasiadka chyba bym zabila babe no!!:crazy:

U nas tez taka pogoda do d.. wieje a za chwile slonko ale leb chce urwac i jak tu na spacer isc!!!
A co do pieniazkow to bardzo szybko mialas na koncie, ciekawe u mnie pewnie z miesiac albo dwa poczekam jak nie lepiej

Ulka a moze fotki nowego mieszkanka??? mysle ze fajna chatka z tego co opisujesz:tak:

Idz do lekarza moze ona przelamana jest co??????????????????????????
nie patrz na to ze wieje tylko biegiem do lekarza

Blond i jak mieszkanko macie jakies??
nie wiem czy na wszystko odp
Karola juz taka zdolniacha jest.

A ja przed nockami jestem:tak: przeleci dwie nocki a potem wolne:tak:
A ja znow schudlam juz warze 10kg na minus!!!!!!!wszyscy sa w szoku:szok: i nawet sobie super obcisle dziny kupilam:-pmoj M juz ma foch jak ide do pracy bo sie boi ze ktos mnie poderwie hihihihihi
Chatka posprzatana, obiadek ugotowany, tera czekam na M a potem do miasta na zakupy
Mam prosbe gdyby ktoras z was wiedziala cos albo znalazla w necie cos na temat diety dla dzieci albo cos o odchudzaniu dzieci bo moja Wika ma nadwage i chce z tym walczyc za mlodu. To nie jest nasza wina bo slodyczy je BARDZO MALO ale od dzis ZERO!! ona ma subkliniczna niedoczynnosc tarczycy i bieze hormony LETROX25 (czytalam w necie ostatnio o tarczycy i tych tabsach ale nic nie pisalo czy przez nie sie tyje)kurcze jak ja chce by schudla :-:)-(moze cos znajdziecie w necie ??z gory dziekuje

mój też zazdrośnik jak nie wiem co. Ale już sie do tego przyzwyczaiłam. :-):-):-)

Madziu właśnie sama nie bede z dietami eksperymentowac, na poczatek ruch, ruch i jeszcze raz ruch, basen oczywiscie wchodzi w gre le ona ciagle chora wiec czekam na wiosne moze za tydzien dwa pojdziemy, siegniemy rower tylko co roku tak sobie obiecuje a i tak nic to nie daje bo minimlnie chudnie i koniec

ULKA JAK KAROLINKA?????????????????????

dziewczyny co mam kupic M na rocznice slubu 1!!

Wiesz to wszystko zależy ile chcesz kasy na to przeznaczyć.
Ja rocznice mam w maju i też sie zastanawiam. Myślałam o tym żeby mu może coś wygrawerować na jakimś przedmiocie. Moja znajoma kupiła ramke na zdjęcie włożyła tam wspólne ich zdjęcie i wygrawerowała na niej date lub coś tego typu nie pamiętam dokładnie ale wyglądało to super i nie kosztowało wcale dużo.
Jak coś mi innego wpadnie do głowy to dam znać. Powodzenia życze

A i najważniejsze mój synek dziś kończy 5 miesięcy. Hip Hip Hura

Ostatnia edycja:
Gratki dla Maksa. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

A to my czyli popołudniowe wygłupy z moim synkiem DSCF0279.jpg

DSCF0274.jpg

DSCF0272.jpg

Hej dziewczynki przepraszam że mnie tak długo nie było;-) no ale cuż troszke się podziało moja mama ma iść na zabieg na kolano i nie może chodzić więc przybyło mi jeszcze jedna osoba do pilnowaniai obiadki na dwa domy musze teraz gotować:no: musze się troche rozdwoić i nie bardzo mam czas żeby tu was poczytać jeszcze taki zabiegany minimum miesiąc mnie czeka:no::no: a tu przecież wielkanoc na głowie.

pozdrawiam wszystkich gorąco Zycze wam dużo siły z tymi chorutkimi bo w kość dają strasznie z tego co widze i czytam na polku pogoda nie fajna u mnie też wichura za oknem raz śnieg sypie to znowu słonko świeci i wak w kółko ta wiosna to się do nas wcale nie spieszy.

Z alergiami to różnie bywa dzieci może uczulić przecież wszystko a bananki to myślałam że nie uczulają no ale jak widać pomyłka też musze zacząć je dawać bo Karolcia mi się troszke zapiekła i musimy rozszerzyć dietke deserkową żeby pomóc kupce wyjść no ale mniejsza o to... jakoś damy rade trzeba uważać i tyle

Karolcia waży 6200 i 65cm rośnie dzieciaczek pięknie jutro idziemy się zaszczepić ostatni raz i do roczku mamy już spokój naszczęście:-):-):-)

A to my czyli popołudniowe wygłupy z moim synkiemZobacz załącznik 122388

Zobacz załącznik 122386

Zobacz załącznik 122385
Fajnie wyglądacie a jak ładnie maludzek głowę unosi:happy:
mój też zazdrośnik jak nie wiem co. Ale już sie do tego przyzwyczaiłam. :-):-):-)

Wiesz to wszystko zależy ile chcesz kasy na to przeznaczyć.
Ja rocznice mam w maju i też sie zastanawiam. Myślałam o tym żeby mu może coś wygrawerować na jakimś przedmiocie. Moja znajoma kupiła ramke na zdjęcie włożyła tam wspólne ich zdjęcie i wygrawerowała na niej date lub coś tego typu nie pamiętam dokładnie ale wyglądało to super i nie kosztowało wcale dużo.
Jak coś mi innego wpadnie do głowy to dam znać. Powodzenia życze

A i najważniejsze mój synek dziś kończy 5 miesięcy. Hip Hip Hura
Gratki za piąty miesiąc!

Oj biedna Oli ciekawe co jej tak przeszkadza:-( a jak po rozmowie z szefem???

U nas tez taka pogoda do d.. wieje a za chwile slonko ale leb chce urwac i jak tu na spacer isc!!!
A co do pieniazkow to bardzo szybko mialas na koncie, ciekawe u mnie pewnie z miesiac albo dwa poczekam jak nie lepiej

Idz do lekarza moze ona przelamana jest co??????????????????????????
nie patrz na to ze wieje tylko biegiem do lekarza
Nie wiem co jej przeszkadza :crazy:U mnie taka sama pogoda raz sloneczko a raz sypie snieg a wiatr taki ze chce glowe urwac I nici dzis ze spaceru :-p
Do lekarza narazie nie ide Wydaje mi ze nie jest przelamana
Oli spala 2,5 godziny i do kad wstala to jest grzeczna tak jak to ona potrafi i SAMA BEZ WYSILKY ZROBILA PIEKNA KUPKE :tak:

Ja jestem mol i sama lepiej sie nie rozliczam, co roku robi to moja tesciowa, w koncu jest ksiegowa i sie na tym zna:tak:Zwrotu mamy dosc sporo bo bez 13 zl bedzie 2900, akurat na chrzciny sie zbierze.

Ty szczesciaro, ja jak zaczelam pracowac to zaczelam tyc a nie chudnac:-( efekty widac teraz. Coz mowie jackowatemu ze praca mi nie sluzy:-D
Wiesz taka zazdrosc czasem jest dobra, m. zacznie sie starac jeszcze bardziej;-)

Co do Wiki, to mysle ze musisz sie udac do dietetyka, bo jak dorosly jakos sam moze sie odchudzic, to z dzieckiem bym nie ryzykowala. Moze na poczatek zamiast samej diety jakis sport?? Moze basen??
Ja kiedys leczylam sie na tarczyce tez mam niedoczynnosc, ale zaczelam po nich strasznie tyc, bo wzmagaja apetyt, dlatego przestalam, ale to bylo z 15 lat temu , teraz lekarstwa sa inne.

Mlody zasnal ja buszuje na allegro, i podczytuje was.
2900 na chrzest :szok::-DJa te nie nadaje si do pitow :-pA CO DO DIETY TO SWIETE SLOWA :tak:Ja mam nadzieje ze choc troche schudne jak zaczne chodzic do pracy
Kurczę, nie mogę nadrobić. Wczoraj góra prasowania, dziś sprzątanie. Zdążyłam przeczytać, a już muszę kończyć, bo dzieciaki wstały :baffled:
Od trzech dni siedzę w domu, bo u nas wieje jak halny :crazy: W dodatku Martynie temperatura skoczyła. Stan podgorączkowy, ale boję się żeby nic sienie wykluło.

Buziaki dla chorych Małych i Większych - byle do wiosny!!!

Uciekam :-(
ZDROWKA DLA MARTYNKI
Hehe nie mądrzysz się :tak:zacznijmy od tego że ona nie je wędlin wogóle!! ona nie je chleba bo nie lubi!! je chleb ryżowy wiecie takie wafle:tak: jajko gotowane, smazone ale bez białka;-) zupke, ziemniaczki na parze gotowane, kotlet schabowy, mielone, płatki z mlekiem (mysle musli jej wprowadzic) mleko litrami pije!!no i to chyba cale menu mojej córeczki

KURKA JAKBYM JA TAK JADLA TO BYLABYM CHUDA JAK PATYK HEHEH

Jak juz pisalam z Oli jest lepiej ODPUKAC nie to dziecko JEST TAKA GRZECZNIUTKA ale nie chce zachwalic

Z szefem pogadalam ale opowiem pozniej teraz musze leciec

Fajnie że Oli sie polepszyło oby tak dalej;-)
Trzymam kciuki za wszystkie chore maluszki żeby szybko im przeszło:-):-):-) moje na szczęście zdrowe Kubuś ma lekki katarek ale już sobie daliśmy troszke z nim rade obejdzie się bez lekarza

A
DZIEWCZYNY NIE WIEM CO Z NIA ROBIC
GLODNA RACZEJ NIE BEDZIE BO DAJEMY JEJ CO CHWILE JESC A TA NIE CHCE ZAWSZE W NOCY LADNIE JADLA A OD 2 NOCY NIC NIE CHCE JESC
DZIS WYPILA PLANTEX Z MOJA NADZIEJA ZE JA TO PRZECZYSCI I JAK DO TAD NIC :-(
SPALA OD 21 DO 2,30 Z WIELOMA POBUTKAMI A OD 2,30 DO 4 TO BYL RYK NIESAMOWITY ,ROBILISMY KILKA RAZY MLEKO ZROBILA KILKA LYKOW ALE WYPILA 50 ML PLANTEXA.CZYSCILISMY JEJ NOSEK ,MASOWALISMY DLUGO BRZUSZEK I ROBILISMY CWICZENIA NOZKAMI I NIC :-(
NIE WYTRZYMALISMY I ZAS BYL TERMOMERT I BYLA MALA KUPKA ALE NADAL RYK W KONCU POSZLISMY Z NIA DO DRUGIEGO POKOJU ZAGADALISMY POOGLADALA LAMPKI POGADALA Z NAMI I USNELA NA REKACH G
SPALA AZ 1,5 GODZINY I ZAS RYCZY NON STOP RYCZY
JUZ OD GODZINY JADLA 2 RAZY SPECJALNIE DALAM JEJ Z KASZKA BO LUBI
DALAM JEJ VIBURCOL TERAZ JAK TO NIC NIE DA TO MAM PARACETAMOL CZOPKI
NIE WIEMY CO JEJ JEST OD 3 DNI TAK

ZASTANAWIAMY SIE CZY NIE ISC Z NIA DO LEKARZA LUB NA POGOTOWIE :-(
Dorotka jak sie powtórzy idz z nia do lekarza
czarna kurcze,RUCHLIWA??:szok::szok:sorki,jak to przeczytałam to się uśmiałam,bo zobaczyłam taką macicę jakby miała ADHD,sorki za żart
hahaha ja sama nie wiem co to:-D:-D:-D
Rodzice juz pojechali i znowu zostalismy ze stasiem sami:-( Mlody bawi sie na macie a ja mam chwile, zarazpostaram sie was poczytac.

Czarna masz racje przeznaczenie zdecyduje, z tym mieszkaniem nie wiem jak bedzie, tak ze mna jest " chcialabym a boje sie";-) mama byla juz u architekta zapytacsie co trzeba z przebudowa itd. jacek juz nawet tez jest chetny za to u mnie obudzily sie watpliwosci...co ma byc to bedzie i tego sie trzymam, jak nie sprzedamy teraz to trzeba bedzie przeczekac ten okres az ceny troszke wzrosna, bo napewno nie chce na mieszkanku stracic, a ten potencjalny kupiec proponuje niezla cene.

Dorota a moze tego wszystkiego za duzo, czopek, plantex jabluszko, moze nie o to codzi a w brzuszku po tym wszystko buzuje.
Tak to jest. Jak człowiek marzy i planuje to jest gotowy na wszystko a jak przychodzi co do czego to STRACH:-p:-p:-p:-p bedzie dobrze:tak:
A jak już o chorobach to i ja dorzucam moją Karolinę dziś wstała z dużą gorączką, wszystko ją boli, nie chce jeść ani pić muszę jej wlewać do dziubka, leży w łóżeczku, mam nadzieję że do jutra przejdzie.........bo ja tu sama teraz........
Pranie już wstawiłam, ogarnęłam się, nakarmiłam Maleństwo i teraz zasnęła a ja lecę do Karolinki bo mnie woła............... pa
biedactwo moze po wczorajszej defiliadzie:-:)-(
Niby powinnam wkleic na inny watek ale nie wszystkie tam zagladaja a ja chce się pochwalić;-)
YouTube - MOV00003
bomba!!!!!!!!! mój odkąd mu zeby wyszły i ida nastepne za nic niechce podniesc sie na brzuchu tylko wyje i trzyma rece w buzi. Juz nawet mysle czy nie isc z nim na jakies rehabilitacje bo mi sie to nie podoba:-:)-:)-:)-(A co tu mówic o przewrotach:-:)-:)-:)-( w dom u mówie na niego niedorozwój
A ja przed nockami jestem:tak: przeleci dwie nocki a potem wolne:tak:
A ja znow schudlam juz warze 10kg na minus!!!!!!!wszyscy sa w szoku:szok: i nawet sobie super obcisle dziny kupilam:-pmoj M juz ma foch jak ide do pracy bo sie boi ze ktos mnie poderwie hihihihihi
Chatka posprzatana, obiadek ugotowany, tera czekam na M a potem do miasta na zakupy
Mam prosbe gdyby ktoras z was wiedziala cos albo znalazla w necie cos na temat diety dla dzieci albo cos o odchudzaniu dzieci bo moja Wika ma nadwage i chce z tym walczyc za mlodu. To nie jest nasza wina bo slodyczy je BARDZO MALO ale od dzis ZERO!! ona ma subkliniczna niedoczynnosc tarczycy i bieze hormony LETROX25 (czytalam w necie ostatnio o tarczycy i tych tabsach ale nic nie pisalo czy przez nie sie tyje)kurcze jak ja chce by schudla :-:)-(moze cos znajdziecie w necie ??z gory dziekuje
no pieknie pieknie. Niech M bedzie zazdrosny zawsze to jakas pikenteria w zwiazku:-p:-p:-p:-p

A to my czyli popołudniowe wygłupy z moim synkiemZobacz załącznik 122388

Zobacz załącznik 122386

Zobacz załącznik 122385
Boskie fotki

A u nas znów była awaria z netem. Juz drugi raz ktos podpalił instalacje w piewnicy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
My bylismy na małym spacerku choc wiatrzysko straszne.Ale szlismy do bawialni i mała sie wychasała w piłeczkach:-p:-p:-p teraz spi a Sami tradycyjnie u mamusi na kolankach:-D:-D:-D ale zaraz go pierdykne na brzuch niech sie meczy:-p:-p:-p:-p

Dziewczyny, odezwę się potem. Byłyśmy na spacerku i robię obiad. Tak to wszystko ok u nas, ale pewnie dopiero potem znajdę chwilę na głównym poczytać, bo nie dam rady teraz.

reklama
minisia brawo za kilogramy na minusie :tak: ja tam się nie dziwię twojemu M. że zazdrosny bo atrakcyjna kobitka z Ciebie. Widziałam zdjęcie z pracy, na jakich wy tam zielonych miotłach latacie? :-);-)
agamir super zdjęcia :-)
dorotka super że z Oliwką lepiej
Kasia09 to jutro macie już to ostatnie szczepienie na żółtaczkę? nas to czeka na początku maja dopiero a potem chyba też po roczku kolejne
czarna temu podpalaczowi łapska poobcinać

mój romans ze sprzątaniem na dziś zakończony, bułeczek nie było tylko pączki, jeszcze słodsze :-)

Do góry