reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

reklama
dorota dobrze że Oliwka pośpi trochę, a ten płacz i wykrzywiona buźka serducho rozdziera
magdziu fajnie że spacerówkę już będziecie mieli, ja chyba po zwrocie ze skarbówki kupię, ale jeszcze się nie zdecydowałam którą
Ula a czemu właściwie zmieniacie? niższe opłaty, czy bliżej do pracy M. na przykład? Zdrówka dla Karolci
Kaka brawa dla Haneczki :-)
właśnie T. poszedł na spacer z małą i przy okazji ma mi kupić takie słodkie bułeczki z rodzynami :-) opatuliłam ją bardziej niż na mrozy zimowe, tak wieje
podłogi mnie wołają :dry:

Właśnie ululałam Młodą.. Nieźle się namarudziła.., zanim udało się jej usnąć..:sorry2:
Chyba daje mi się we znaki, to jej dźwiganie.. :dry:, bo coś mnie w kręgosłupie i w kolanach łupie..:sorry2:
M już się kładzie, więc mykam szybko się do niego przytulić..;-)
Spokojnej nocki Mamuśki :tak::-).
Dobranoc[/quote]
U mnie też powoli siada kręgosłup. Narazie ponad 8 kilo a rosnie jak na drożdżach szok

witam ja , dzisiaj padam i napisze jutro wieczorkirm, bo u nas nie ma jutro prądu:(

a wyobraź sobie teraz zycie bez prądu cały czas. człowiek by zwariował. A jaki by był przyrost naturalny bo co by człowiek robił tylko w łóżku leżał:-):-):-)

Babki wpadły, po dwa Guinnessy wypiły, pozachwycały się małą, poplotkowałyśmy no i poszły w tango z okazji św. Patryka:-D
czasem też mam ochote pójść w tango :-):-):-)

Moje dzieciaczki już słodko śpią, ja chyba też idę już na górę bo jakoś zmęczona jestem dziś...Dużo byłyśmy na dworze nawet wieczorkiem musiałam rundkę po osiedlu zrobić bo Karolinka się zapomniała i już się ściemniało a jej w domu jeszcze nie było, Lenka grzeznie leżała w wózku chyba zdziwiona była że ciemno jakoś:-D
Jutro czeka mnie pranie i sprzątanie całej góry bo tyyyle kurzu wszędzie....

Dobrej nocki wszystkim.......................................
A ja już posprzątałam mieszkanko lśni choć pewnie nie długo tak będzie
W sobote znów mnie generalka czeka bo w niedziele chrzciny mojego szkraba

DZIEWCZYNY NIE WIEM CO Z NIA ROBIC
GLODNA RACZEJ NIE BEDZIE BO DAJEMY JEJ CO CHWILE JESC A TA NIE CHCE ZAWSZE W NOCY LADNIE JADLA A OD 2 NOCY NIC NIE CHCE JESC
DZIS WYPILA PLANTEX Z MOJA NADZIEJA ZE JA TO PRZECZYSCI I JAK DO TAD NIC :-(
SPALA OD 21 DO 2,30 Z WIELOMA POBUTKAMI A OD 2,30 DO 4 TO BYL RYK NIESAMOWITY ,ROBILISMY KILKA RAZY MLEKO ZROBILA KILKA LYKOW ALE WYPILA 50 ML PLANTEXA.CZYSCILISMY JEJ NOSEK ,MASOWALISMY DLUGO BRZUSZEK I ROBILISMY CWICZENIA NOZKAMI I NIC :-(
NIE WYTRZYMALISMY I ZAS BYL TERMOMERT I BYLA MALA KUPKA ALE NADAL RYK W KONCU POSZLISMY Z NIA DO DRUGIEGO POKOJU ZAGADALISMY POOGLADALA LAMPKI POGADALA Z NAMI I USNELA NA REKACH G
SPALA AZ 1,5 GODZINY I ZAS RYCZY NON STOP RYCZY
JUZ OD GODZINY JADLA 2 RAZY SPECJALNIE DALAM JEJ Z KASZKA BO LUBI
DALAM JEJ VIBURCOL TERAZ JAK TO NIC NIE DA TO MAM PARACETAMOL CZOPKI
NIE WIEMY CO JEJ JEST OD 3 DNI TAK

ZASTANAWIAMY SIE CZY NIE ISC Z NIA DO LEKARZA LUB NA POGOTOWIE :-(
idź kochana do lekarza zawsze lepiej sprawdzić niż samemu wymyślać rózne rozwiązania. Będziesz spokojniejsza jak pójdziesz

Hej dzieczyny...u nas nocka ok,mały spał już całkiem nieźle,tylko kaszelek go męczy jeszcze,ale to dobrze,bo przynajmniej się odrywa...za to ja beznadzieja,wczoraj padłam z małym,mam 35,4st. i czuję sie jak flaki z olejem,z nosa kapie,gardło czerwone,wezły jak u chomika,jedyne co mnie pociesza(sorki),ze jest ochydna pogoda i nie żal mi,że nie wychodzimy na spacer...Ale za to w weekand chyba odpalimy nową brykę Mikiego,gondola już za mała,a Wy jeszcze wsadzacie maluchy do gondoli?

My jeszcze w gondoli ale też już mam straszną ochotę na spacerówkę, ale jeszcze poczekam aż będzie cieplej bo wydaje mi się ze gondola lepiej chroni dziecko od wiatru itp. Niech już ta wiosna przyjdzie na dobre. A może ona sie kryzysu boi i dlatego się ociąga:-D:-D:-D

Niby powinnam wkleic na inny watek ale nie wszystkie tam zagladaja a ja chce się pochwalić;-)
YouTube - MOV00003
Poprostu ślicznie. Gratulacje. Śmiesznie to zrobiła. Niby taka spokojna leży sobie, leży az tu nagle fruuu i juz przekręcona:-):-):-)

Witam mamuski
Witam, ja tylko na sekundkę, niestetyt nie mam kiedy Was poczytać :zawstydzona/y:
Ale mam wymówkę - od wczoraj wróciłam do pracy. I gdyby mi ktoś kiedyś powiedział, że będę do pracy chodziła po odpoczynek, to bym go do wariatkowa wysłała. no cóż... życie weryfikuje ;-) w końcu mam czas na jedzonko, siusiu i czego najbardziej mi brakowało, chwilę wyciszenia i zatopienia się we własnych myślach.
Okrutnie tęsknię za Maćkiem, ale chyba fajnie jest tek się oderwać od domowego kieratu. Będę musiała go tylko przestawić, bo młody zasypia po 18, więc wczoraj to ja właściwie tylko go wykąpałam, nakarmiłam, ululałam i tyle widziałam... kiedyś mi to było na rękę, bo wieczorki miałam dla siebie i na odpoczynek, ale teraz to mam za mało czasu, żeby Maćkiem się nacieszyć... Będę próbować go przetrzymać, ciężko będzie... no a jak się nie uda, to niedługo zmienia się czas, więc z automatu się przestawi :tak:
Mam tylko nadzieję, że Maćko na tym nie ucierpi :-(

Trini to jestesmy dwie mamuski pracujace witaj w klubie ;-) ja juz sie wdrozylam le poczatek byl tragiczny :no:

U mnie nocka taka Spalam od 22 (wczesniej drzemnelo mi sie na m jka m ) do 1 a pozniej to juz nie spalam Wstawalam kilka razy w ciagu kazdej godziny od tej 1 Nawet nie mialam sily budzic G bo musialabym go budzic co 15 min :wściekła/y:Oliwia kupki od wczoraj nie mogla zrobic Rano wlozylam jej termomert juz 2 razy i byly 2 wymuszone kupki co nigdy tak nie ma :crazy:
Ja padam na pysk Dzis w planach isc do szefa
G pojechal tylko po pieniadze i ma zaniedlugo wrocic wiec pomoze mi z mala Oli nadal marudna
Wczoraj byla taka nieznosna ze az myslalam ze w koncu jakis zabek ale jak narazie nic :baffled:

Oj biedna Oli ciekawe co jej tak przeszkadza:-( a jak po rozmowie z szefem???

Zdróweczka dla Jagusi.

Współczuję z tymi remontami balkonowymi :no:

O to ładnie no i 3 godzinki zaoszczędzone.

Och córeczka tatusia widać :-D:-D:-D ale poczekaj aż młoda podrośnie to tatuś będzie jak szalony latał od okna do drzwi i odganiał kawalerów :-D;-)

Mnie też gardło pogolewa i to myślę, że po ostatnim leśnym spacerku - zdjęłam szalik bo wiadomo ciepło a tu masz.

Trina mnie to czeka za miesiąc i już jestem jakaś taka niespokojna.
Niby mały zostanie z babcią, ale dla mnie nawet wyjście na 3 godzinki jest odprężeniem a z drugiej myślę czy jemu dobrze, czy nie płacze itp.

Fajnie nowa chata i koszty jak napisałaś się zmniejszą więc chyba wiele pozytywów przemawia na tak :tak:

Kate odpoczynku dużo życzę i przesyłam pozytywne fluidki - chociaz i ja dziś od rana zdenerwowana.

Trzymam kciuki za wizytkę.
A ciasto mniam, mniam :-)
PITy, PITy ... ech ... trzeba się wziąć za to.

Ha :-D ja też :-D:-D:-D

Ale muszę się odstresować.
W sobotę było pięknie, posprzątałam i poszliśmy na spacerek zamówić komodę do pokoju.
Wychodząć poczułam gaz ulatniający się, ale sprawdziliśmy wsio i ok było.
W niedzielę znów śmierdziało :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Wczoraj to już totalny smród - ja zdenerwowana bo z tym nie ma żartów.
Okazało się, że to sąsiadce coś z kuchenką się stało.
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Durna baba nawet nie zadzwoniła po Straż Pożarną.
Oczywiście już teraz jest po wszystkim i naprawione, ale jak strażacy weszli to opier... babę za to, że okien nie pootwierała.
I ona jeszcze do nich z gębą, że jej nabrudzili.
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

YYYYYYH ... zła jestem jak nic ...
Teraz muszę się wyciszyć.

Na spacer nie pójdę, bo pada.
Z rańca poleciałam porobić badania - wyniki po 16.00 ale jeden już mam - cukier 113mg/dl :baffled::-( i to na czczo.
Szukałam norm i jedni mówią, że do 100 to norma a inni inaczej.
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Zmartwiłam się, ale zobaczymy co lekarz powie na to.
to i ja musze sie pochwalic bo tez sama rozliczylam ale mojego M:tak:
Współczuje z ta sasiadka chyba bym zabila babe no!!:crazy:

no ja tez i juz dawno miałam pieniazki na koncie:-p:-p:-p:-p
Asia a gdzie ty szukasz tego mieszkanka???

U nas słonecznie ale strasznie wietrznie wiec spacer odpada:-:)-:)-:)-( bo bym musiała z wózkiem tancować w różne strony aby mu nienawiało za bardzo.

U nas tez taka pogoda do d.. wieje a za chwile slonko ale leb chce urwac i jak tu na spacer isc!!!
A co do pieniazkow to bardzo szybko mialas na koncie, ciekawe u mnie pewnie z miesiac albo dwa poczekam jak nie lepiej
Przeprowadzamy się, dziś cały dzień korespoduję sms-ami z nowym właścicielem, ale dopiero od 1 maja, mam nadzieję że oswoję się z tym do tego czasu:tak:
Parada fajna, ja tam z tyłu stałam z Lenką ale Karolinka przy samych barierkach musiała wszystko widzeć,ale baaardzo jej się podobało, długo bo prawie 1.5 godz na samym przodzie idzie wieelki św. Patryk a potem po kolei, mnie się najbardziej podobała irlandzka orkiestra na takim czymś jak kobzy grają- super i ubrani fajnie
a mnie Bozia wzrostu też jakoś poskąpiła:-D

Dobrze, że to nie jest bardzo poważna przypadłość:tak:
Gratulacje dla Kacperka za to że grzeczny:tak:

Nie tylko Oliwka tak się wydziera, nasza jak się wkurzy to też niezle daje głos:-D

A ja nie mam do kogo się przytulić:-(

A jutro będzie mega kac:-D:-D

Moje dzieciaczki już słodko śpią, ja chyba też idę już na górę bo jakoś zmęczona jestem dziś...Dużo byłyśmy na dworze nawet wieczorkiem musiałam rundkę po osiedlu zrobić bo Karolinka się zapomniała i już się ściemniało a jej w domu jeszcze nie było, Lenka grzeznie leżała w wózku chyba zdziwiona była że ciemno jakoś:-D
Jutro czeka mnie pranie i sprzątanie całej góry bo tyyyle kurzu wszędzie....

Dobrej nocki wszystkim.......................................

Ulka a moze fotki nowego mieszkanka??? mysle ze fajna chatka z tego co opisujesz:tak:

ANNA sliczne zdjecie
ULU fajnie ze sie przeprowadzacie :-)
MARMA dobrze ze to nie az takie straszne I gratki dla POTWORNIASTEGO :-)
TO KIEDY PRZESTAJESZ KARMIC PIERSIA ????????

CZARNA wlasnie wczoraj pomyslalam o tym czopku ale jakos mi to z glowy ucieklo i nie dalam Teraz jej dalam viburcol czy cos takiego

DZIEWCZYNY NIE WIEM CO Z NIA ROBIC
GLODNA RACZEJ NIE BEDZIE BO DAJEMY JEJ CO CHWILE JESC A TA NIE CHCE ZAWSZE W NOCY LADNIE JADLA A OD 2 NOCY NIC NIE CHCE JESC
DZIS WYPILA PLANTEX Z MOJA NADZIEJA ZE JA TO PRZECZYSCI I JAK DO TAD NIC :-(
SPALA OD 21 DO 2,30 Z WIELOMA POBUTKAMI A OD 2,30 DO 4 TO BYL RYK NIESAMOWITY ,ROBILISMY KILKA RAZY MLEKO ZROBILA KILKA LYKOW ALE WYPILA 50 ML PLANTEXA.CZYSCILISMY JEJ NOSEK ,MASOWALISMY DLUGO BRZUSZEK I ROBILISMY CWICZENIA NOZKAMI I NIC :-(
NIE WYTRZYMALISMY I ZAS BYL TERMOMERT I BYLA MALA KUPKA ALE NADAL RYK W KONCU POSZLISMY Z NIA DO DRUGIEGO POKOJU ZAGADALISMY POOGLADALA LAMPKI POGADALA Z NAMI I USNELA NA REKACH G
SPALA AZ 1,5 GODZINY I ZAS RYCZY NON STOP RYCZY
JUZ OD GODZINY JADLA 2 RAZY SPECJALNIE DALAM JEJ Z KASZKA BO LUBI
DALAM JEJ VIBURCOL TERAZ JAK TO NIC NIE DA TO MAM PARACETAMOL CZOPKI
NIE WIEMY CO JEJ JEST OD 3 DNI TAK

ZASTANAWIAMY SIE CZY NIE ISC Z NIA DO LEKARZA LUB NA POGOTOWIE :-(
Idz do lekarza moze ona przelamana jest co??????????????????????????
nie patrz na to ze wieje tylko biegiem do lekarza

Blond i jak mieszkanko macie jakies??
nie wiem czy na wszystko odp
Karola juz taka zdolniacha jest.

A ja przed nockami jestem:tak: przeleci dwie nocki a potem wolne:tak:
A ja znow schudlam juz warze 10kg na minus!!!!!!!wszyscy sa w szoku:szok: i nawet sobie super obcisle dziny kupilam:-pmoj M juz ma foch jak ide do pracy bo sie boi ze ktos mnie poderwie hihihihihi
Chatka posprzatana, obiadek ugotowany, tera czekam na M a potem do miasta na zakupy
Mam prosbe gdyby ktoras z was wiedziala cos albo znalazla w necie cos na temat diety dla dzieci albo cos o odchudzaniu dzieci bo moja Wika ma nadwage i chce z tym walczyc za mlodu. To nie jest nasza wina bo slodyczy je BARDZO MALO ale od dzis ZERO!! ona ma subkliniczna niedoczynnosc tarczycy i bieze hormony LETROX25 (czytalam w necie ostatnio o tarczycy i tych tabsach ale nic nie pisalo czy przez nie sie tyje)kurcze jak ja chce by schudla :-:)-(moze cos znajdziecie w necie ??z gory dziekuje

Madziu właśnie sama nie bede z dietami eksperymentowac, na poczatek ruch, ruch i jeszcze raz ruch, basen oczywiscie wchodzi w gre le ona ciagle chora wiec czekam na wiosne moze za tydzien dwa pojdziemy, siegniemy rower tylko co roku tak sobie obiecuje a i tak nic to nie daje bo minimlnie chudnie i koniec

ULKA JAK KAROLINKA?????????????????????

dziewczyny co mam kupic M na rocznice slubu 1!!

Madziu właśnie sama nie bede z dietami eksperymentowac, na poczatek ruch, ruch i jeszcze raz ruch, basen oczywiscie wchodzi w gre le ona ciagle chora wiec czekam na wiosne moze za tydzien dwa pojdziemy, siegniemy rower tylko co roku tak sobie obiecuje a i tak nic to nie daje bo minimlnie chudnie i koniec

ULKA JAK KAROLINKA?????????????????????

dziewczyny co mam kupic M na rocznice slubu 1!!
Ja mojemu kiedyś kupiłam koszulkę z napisem supermąż
Koszulki na prezent SUPER TATA , MĄŻ i inne! Hit (579578306) - Aukcje internetowe Allegro
coś takiego jak ta Maz008A

reklama
Kurczę, nie mogę nadrobić. Wczoraj góra prasowania, dziś sprzątanie. Zdążyłam przeczytać, a już muszę kończyć, bo dzieciaki wstały :baffled:
Od trzech dni siedzę w domu, bo u nas wieje jak halny :crazy: W dodatku Martynie temperatura skoczyła. Stan podgorączkowy, ale boję się żeby nic sienie wykluło.

Buziaki dla chorych Małych i Większych - byle do wiosny!!!

Uciekam :-(

Do góry