reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

Lilunia śliczne zdjęcia
Magdziunia ty sie nie nakręcaj. ja miałam tak w ciąży. To samo co kaka mówiła. Wszystko o czym przeczytałam to miałam. Raz nawet właśnie zinterpretowałam wyniki badań i wyszło mi że mały będzie miał wade wrodzona iz płaczem dzwoniłam do swojej lekarz. Ona mnie najpierw uspokoiła wytłumaczyła mi wszystko a jak ja przestałam płakac to tak mnie opiepr. że mi w pięty poszło. I od tamtej pory zeszłam na ziemie i juz nawet nie próbuje porównywać. Idź do lekarza i zobaczysz że wszystko sie wyjasni. A i pamietaj JESTEŚ NAJWSPANIALSZA MAMĄ NA ŚWIECIE DLA SWOJEGO SZKRABA:tak::tak::tak::tak:No i szybciutko mi sie prosze ładnie uśmiechnąć.
A jesli chodzi o wage to może byśmy aukcje na allegro wystawiły." Oddam zbędne kilogramy. Wysyłka Gratis":-):-):-)

Dorotka u mnie tez tak jest że po jedzeniu nawet godzine jak położe go to on myk na brzuch i wyk oddaje część jedzonka. Ale on dobrze przybiera to chyba jest wszycho ok prawda?

reklama
No tak a u mnie znowu zmiana planów. Teściowie jednak przyjeżdżają na święta i muszę posprzątać mieszkanie !!!!!!!!!!

Zabieram się do roboty

Na razie. Później was poczytam.

PATI ja nie lubie i nie umiem spac w dzien Nawet jak jestem chora to malo lub wcale nie spie w dzien NIE iwme dlaczego taki jakis mam dziwny organizm Moge padac ale w dzien nie zasne :-(
MAMO MAKSIA Oli NIE jest taka duza ale pediatra mowi ze jest ok Ja tez widze ze noramalnie przybiera i nie jest anu za gruba ani za chuda wiec chyba tez u nas ok z tym ulewaniem i wymiotami :-)
MAGDASF to milego pakowania :-)

Ja lece mala budzic bo jedziemy do Rybnika A za pol godziny mamy autobus aj ubrana ale ona nie Lece do pozniej

Lilunia świetny ten twój Macius i jaki śmieszek:tak::tak:

Magdziunia i wiecej sie czyta tym gorzej. Bedzie dobrze i nie wmawiaj sobie ze to przez ciebie!!!!!!!!!

Magdasf ojjj nie wiem co juz mam ci pisać aby karta sie odwróciła i maluszki juz nie chorowały:tak:

Nie wkleje fotki bo zdjecia sa okropne:-p:-p:-p A nie zrobiłam nic speciajnego tylko podciełam i skróciłam od brody w dół takie ala pazurki no i mam czekoladowe:-p wiec prosta zwykła coby nie trzeba było układać:-p Tylko musze inna farbe kupic bo ta nie pokryła mi jak trzeba:nerd:

A ja właśnie szykuje do piaskownicy:tak: trza korzystac z pogody:rofl2:

Kate! My stosujemy Bobodent. Powodzenia na rozmowie!!! Kciuki mocno zaciśnięte!

Magdziunia po pierwsze nie Twoja wina, skąd mogłaś przypuszczać, skoro chłop jak dąb, a po drugie, to na pewno nic poważnego!!!

Kurcze, więcej nie odpiszę, bo Izunia się domaga adoracji.
KAsia, Wanilia, Magdasf - zdrowia dla Was i dzieciaczków.

Ja po wizycie całonocnej psiapsiółki.
Dzisia Iza na mrożonym mleczku, bo winka wypiłam.
Niewiele, a łeb mi pęka.

miłego!

lilunia śliczne zdjęcia
kaka ja juz o tym myślałam, zeby pajaców nie prasować, ale mnie trakie coś męczy i uprasowałam, jejku czemu ja jestem rakiem

ja czekam aż ktos sie zjawi w domku bo chce skoczyć wywiesic pranie na sznurek, znów bede miała prasowanie wieczorkiem, nały szaleje na macie, a ja się zaraz zabieram za odkurzacz, bo potem spacer i zkupy na swięta musze zrobić.

Witam z rana.

Qrcze ciągle myślę i myślę - Moli miała rację - a w d... z tym netem - już nie będę niczego sprawdzać i się niepotrzebnie nakręcać negatywnie.
Poczekam do wizyty u lekarza - dzwonię za godzinkę i może przyjmię a jak nie to czatuję pod gabinetem ;-)

Wczoraj powiedziałam mężowi o wynikach i o moich podejrzeniach to mnie zrugał, że pewnie w internecie sprawdzałam i głupia jestem.
A ja się poryczałam - mam wyrzuty sumienia, że jednak nie jestem dobrą mamą i powinnam była coś wcześniej zauważyć - nawet z tym ulewaniem - myślałam, że to przez tą jego ruchliwość i podnoszenie się łącznie z wkładaniem do buzi stópek taki efekt dały.
Lekarka w poniedziałek też potwierdziła, że to może być przyczyną ulewań.

No to się wyżaliłam.
Magdziunia każda z nas pewnie miałaby wyrzuty, najwazniejsze to szybka wizyta u lekarza i działanie, nie czytaj juz głupot na necie bo tylko niepotrzebnie sie nakręcasz, przytulam mocno, bedzie dobrze!

Lilunia świetny ten twój Macius i jaki śmieszek:tak::tak:

Magdziunia i wiecej sie czyta tym gorzej. Bedzie dobrze i nie wmawiaj sobie ze to przez ciebie!!!!!!!!!

Magdasf ojjj nie wiem co juz mam ci pisać aby karta sie odwróciła i maluszki juz nie chorowały:tak:

Nie wkleje fotki bo zdjecia sa okropne:-p:-p:-p A nie zrobiłam nic speciajnego tylko podciełam i skróciłam od brody w dół takie ala pazurki no i mam czekoladowe:-p wiec prosta zwykła coby nie trzeba było układać:-p Tylko musze inna farbe kupic bo ta nie pokryła mi jak trzeba:nerd:

A co miała przykryć?:-p:-p:-p;-)

Kate! My stosujemy Bobodent. Powodzenia na rozmowie!!! Kciuki mocno zaciśnięte!

Magdziunia po pierwsze nie Twoja wina, skąd mogłaś przypuszczać, skoro chłop jak dąb, a po drugie, to na pewno nic poważnego!!!

Kurcze, więcej nie odpiszę, bo Izunia się domaga adoracji.
KAsia, Wanilia, Magdasf - zdrowia dla Was i dzieciaczków.

Ja po wizycie całonocnej psiapsiółki.
Dzisia Iza na mrożonym mleczku, bo winka wypiłam.
Niewiele, a łeb mi pęka.

miłego!
Miły wieczór. a od lampki wina raczej łeb niepęka ;-):-p

Szymon wstał dzis o 6 i do 8 szalał, po 8 zasnął wiec pomyslałam połoze sie na chwile koło niego, no i wstalismy o .....11! :szok::szok::szok::szok:
Teraz spacer a bałagan w chałupie odłogiem lezy :-)
Czarna ja mam nadzieje ze to juz ostatnie chorobska, zocha caly kwiecien nie bedzie chodzic do przedszkola wiec troche wszystko powinno sie unormowac.
A dzisiaj mialm miec wizyte taka przed wyjazdem, zeby lekarz sprawdzil czy oby nie jest gorzej, maly dzisiaj jest pogodny , banan na twarzy od rana wiec spoko loko, ale wole dmuchac na zimne.

Wy wszystkie w nowych fryzurach, to moze i ja bym cos z moimi herami zrobila:rofl2: Moze zadzwonie zeby mama mi zaklepala jakas godzinke:tak: Na paznokcie nie mam co liczyc bo nic w nie bede mogla zrobic, a do solarium tez nie ide bo jak poloze sie to moje cielsko bedzie sie z tego lozka wylewac:-D

No tak a u mnie znowu zmiana planów. Teściowie jednak przyjeżdżają na święta i muszę posprzątać mieszkanie !!!!!!!!!!

Zabieram się do roboty

Na razie. Później was poczytam.
A mnie czeka mycie okien...

lilunia śliczne zdjęcia
kaka ja juz o tym myślałam, zeby pajaców nie prasować, ale mnie trakie coś męczy i uprasowałam, jejku czemu ja jestem rakiem

ja czekam aż ktos sie zjawi w domku bo chce skoczyć wywiesic pranie na sznurek, znów bede miała prasowanie wieczorkiem, nały szaleje na macie, a ja się zaraz zabieram za odkurzacz, bo potem spacer i zkupy na swięta musze zrobić.
...i prane też się suszy więc prasowanie mnie czeka:baffled:

M miał jechać w delegacje na 2 dni i miałam dziś wieczorem zaplanowane prasowanie ale rozchorował się biedaczek więc zostaje no i szkoda mi czasu na prasowanie tak mało czasu spędzamy ostatnio razem że chyba zostawię dziś robotę:rofl2:
Ale za to L4 dostał 3 dni więc do pracy idzie dopiero za tydzieć!:-)

Byc może.

A to pokaże mojemu M jak jeszcze raz będzie na mnie psioczyć;-)
http://patrz.pl/filmy/kochana-zona

heheh ja też swojemu K wysłałam na maila,żeby nie było że my takie złe ale znając go to skomentuje że widzisz jak będziesz psioczyć to uciekne jak ten gościu:)

Witam odebrałam wyniki :-:)-:)-(
Prawdopodobnie anemie ma :-:)-:)-( jutro dzwonię do pediatry i może mnie przyjmie.
Działam od razu.

Ma za niską hemoglobinę bo 11,7 g/dl a norma jest od 14 do 18 g/dl, hematokryt też za niski 34,4% a powinno być od 40 do 54 %, MCV - 79,6 fL a norma od 80 do 100 fL - oznacza ilość hemoglobiny w poszczególnej krwince, bo MCH I MCHC czyli stężenie hemoglobiny w poszczególnych krwinkach ma dobre.
No i PLT czyli ilość płytek krwi ma podwyższoną 454 a powinien mieć do 450
To świadczy o trombocytozie czyli zaburzeniu wytwarzania płytek krwi, a jak wiadomo płytki pełnią ważną rolę w procesie krzepnięcia krwi.
Qrcze martwie się bo może mieć częste krwotoki lub zakrzepy.

Taka ilość płytek zwiększona u Sebcia może oznaczać, iż przyjmuję zbyt mało płynów lub jakiś stan zapalny ma w organiźmie.
Mam nadzieję, że nie będę musiała szukać hematologa dziecięcego.

Za to poszłam wcześniej z teściową i kupiłyśmy ubranko do chrztu - śliczne jest ale nie potrafię się tym teraz cieszyć :-:)-:)-(

Załamałam się :-(

Magda słuchaj moja Jaguśka miała kiedyś złe wyniki ale dostaje cały czas cebion multi i jest już wsio ok,nie wiem czy wasze dzieciaki to biorą oprócz witaminy d.Nie martw sie nie ma co na zapas sie martwić bo to jest najgorsze.

Acha i jeszcze ma niskie MPV czyli średnią objętość trombocytu - u niego 8,6 fL a norma jest od 9 do 13

Magda słuchaj moja Jaguśka miała kiedyś złe wyniki ale dostaje cały czas cebion multi i jest już wsio ok,nie wiem czy wasze dzieciaki to biorą oprócz witaminy d.Nie martw sie nie ma co na zapas sie martwić bo to jest najgorsze.

Przepraszam, że tak jak po ogień, ale trochę mi się pokomplikowało życie :eek: Ten mój ból pleców, to stan zapalny. W weekend myślałam, że zwariuję. Noce koszmar, miałam dreszcze z bólu. W niedzielę chciałam zdzwonić na pogotowie, a w poniedziałek rano zauważyłam, że mnie wygięło. Jedno biodro mi się uniosło :baffled:. Może być, że to nieswoisty przebieg półpaśca :baffled: (bo bez wysypki) Dostałam zastrzyki, od których tyłek mi pęknie, ale pomagają i tabletki od których zaczyna mnie mdlić. Bartek przeszedł na butelkę i od razu się uspokoił, bo miał problemy z zaśnięciem i tak nerwowo ssał cyca, jakby mu coś nie pasowało. Największemu wrogowi nie życzę tego co mnie spotkało. Nie mogę siedziec przed kompem, bo nie mogę siedzieć. Najlepiej mi się stoi, ale ile można. Już mi psycha siada :-(. Dobrze, że M ma wolne od jutra, to odsapnę. No i licze, że leki wreszcie zadziałają.
Pozdrawiam Was serdecznie i mam nadzieję, że uda mi się jeszcze przed świętami zajrzeć :sorry:

Moim zdaniem same leki nie pomogą,moaja mama jak miała takie problemy to masażystka postawiła jej bańki,myśle że warto odwiedzić dobrego masażyste.Zdrówka dla Ciebie

Witam po przerwie
nie mialam wogole czasu zeby tu zajrzec.maly jest tak nieznosny ze rady nie daje.nawet glowy odwrocic od niego nie moge bo drze siue okropnie:(do tegona spacerze tez sa jazdy...juz sily nie mam.a musze sie uczyc.
Wojtek byl caly weekend wiec sie namizialam ile wlezie;-)i czekam na jeszcze:-pale juz niedlugo bo w swieta bedzie.
dalej mieszkania szukam i chyba cos wreszcie znalazlam.jutro bedziemy dzwonic.wiec jestem zadowolona.i musze zlobka poszukac.tylko nie wiem czy to nie za pozno zeby papiery skladac...wiecie kiedy sie to robi i jak to wyglada?bo od pazdziernika szkola na calego i trzeba sie uczyc.a z mlodym to zadna robota....niestety...i jewsli uda mi sie przejsc na zaoczne to do pracy trzeba by pojsc.
maly juz zasnal a ja mam nadzieje ze was poczytam troszke bo wogole jestem z rytmu wybita:zawstydzona/y:i nie wiem co u Was sie dzijee.tyle tylko ze Kaka z Czarna sie pindrza:-pa Kasie plecy bola jak cholera...wspolczuje:-(
idu Was poczytac

Rafałkowi może ząbki idą ale nie widać ich jak u mojej Jaguni albi poprotu se marudzi,Ja też chciałam mała oddać do żłobka ale mój K sie nie zgadza i nie wiem coś musze wymyśleć bo chciałam od października iść do pracy oczywiście jeśli ją dostane bo mam nadzieje w czerwcu sie obronić,powodzonka z mieszkaniem.Dobre mizianko nigdy nie jest złe:):p

Witam po dłuższej nieobecności:-)
U mnie nic nowego poza tym że ciągle biegiem już czasem sił nie ma:no:z mężem żadko się widzimy a jak już to każde z nas zmęczone i nie ma na nic sił bo albo ja albo on na drugi dzien do pracy i nie mozna posiedziec i porozmawiac spokojnie jak dzieci pojda spac, przez to wszystko coraz czesciej sie kłócimy i już nie wiem czemu???:-(czy to z przemeczenia człowiek bardziej nerwowy czy co??? jak sie pokłócimy i ktorys jedzie do pracy to smsy z wyjasnieniami potem zgod wracam ja lub on z pracy i po chwili spokoju znow sprzeczka:-( nie wiem co jest???
Niedawno mieliśmy rocznice ślubu dostałam od męża złoty pierscionek i bukiet kwiatów to było miłe bo wiem że my nadal mocno sie kochamy ale te kłótnie mnie matrwia boje sie ze ns oddalaja od siebie:((

Moja niunia miala dzis szczepionke i teraz jest spokojniejsza ale od rana wyla jak szalona tak ja bolalo aha zabkow nadal brak :(

W pracy przeszlam na lepiej pltne stanowisko teraz mam nadzieje ze jakos wszystko sie pomalu wyklaruje

sprobuje wkleic tu na watku fotki dla przypomnienia i poczytac was choc troche POZDRWIAM WAS MAMUSKI

Dominika zdjęcia super,włoski super Weronisia to juz prawdziwa panna .Moim zdaniem oboje jesteście przemęczeni i z tąd te nieporozumienia najlepiej przydałoby sie oddać dzieciaki gdzieś na 2 dni i wyjechać razem zawsze to dla związku jest lepiej.Napewno bardzo sie kochacie ale oboje dużo pracy macie jeszcze dzieciaki zamało czasu może macie dla siebie w 2oje.Trzymam kciukasy napewno jak sobie odpoczniecie i porozmawiacie wsio sie ułoży:)

:-([/QUOTE]

Moja Jagiunia tez czasem ulewa na brzuchu dlatego odrazu po jedzeniu nosze ja chwile by wsio tam jej poszło do tego brzunia.

teraz napisze a poźniej poczytam jak mi mały pozwoli. Wczoraj zalało nam boks, poidło nie odbiło i była mala powódż w stajni. My byliśmy na 2 spacerkach, w tym 1 na placu zabaw, wieczorem walczyłam z żelazkiem. i to tyle.

Mnie tez dziś czeka WIWLKA sterta prasowania niestety nie cierpie tego:(

Lilunia świetny ten twój Macius i jaki śmieszek:tak:

Maciuś super chłopak, a ty Magda dajno fotki ja te z muszę w wolnej chwili załączyc z grzywą ale nie ma kiedy ide prasowac i dac zupke Jagnie.Bdna oczka jej sie szkolą chyba napawde coś ją wzieło ach serducho sie kraja
Trzymajcie sie

reklama
Do góry