Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Najlepiej wypytać mamę, babcię albo kobity ze strony taty jak rodziły i w jakich terminach, zazwyczaj jest to genetyczne. U mnie mama, babcia no i ja rodziłyśmy równo 2 tygodnie przed terminem więc tym razem spodziewam się powtórki.
chyba nie u wszystkich się to sprawdza.
Moja mama urodziła 2 wcześniaków które zmarły, a póżniej trójkę po terminie, z moją babcią (jedną i drugą) było podobnie, siostra urodziła tydzień po terminie, a ja - kto to wie?
no moja mama urodzila w 7 msc a potem mnie w 38 tyg ja wikule tez urodzilam w 38 tyg (bez 2 dni) ciekawe jak teraz bedzie
moja siostra za to urodzila dwojke dzieci jedno w 40 a drugie w 41 tyg... to chyba nie genetyczne he he
U mnie zasadniczo chyba tez tendencje do przeterminowania dzieci (tyle ze moja mama urodzila nasza trojeczke jakos do 26 r zycia, wiec mloda i zdrowa byla
A dzieki mojemu przeterminowaniu rocznikowo jestem mlodsza niz powinnam byc hehe
W kazdym razie czesciowo te terminy to takie losy na loterii sa.... najwazniejsze ze kazdy wygrany
Atram, ja jak na sofie zaleglam to wygodniejszego miejsca dla mnie nie ma i sie ruszyc nie moge;/ Musze sobie oficjalnie kopa na rozped sprzedac i w koncu jakies prakno zrobic, ogarnac chalupe i w kuchni podzialac bo juz totalna niemoc mnie ogarnela...
I w sumie pomijajac kolejny dzien upalu, to mi daje w kosc bol piety przy chodzeniu, a nawet nie wiem czy to ma zwiazek z ciaza, ale zanim rozchodze, to kuleje wiec nie mam weny do ruszania tylka...