reklama

Październik 2011

DZIEWCZYNY MAM PROŚBĘ WRZUCAJCIE FAJNE LINKI DO PRZYDATNYCH LINKÓW

w razie emergency szybciej potrzebującemu będzie odnaleźć niezbędne informację ;-)

Herbata - no baaa już mam pół dużego pokoju klejem uwalonego i wszędzie ścinki od wycinania serwetek :eek:

Marti - moja przed snem trochę się powierci w kołysce ale jak już śpi to się nie wybudza :tak: może coś jej zmieniłaś co jej nie pasuję: kołdrę, kocyk, za ciepło, za zimno, zapinane ubranko na plecach :tak: u nas też czasem kupy strzelające (tj. z pierdzioszkami )

mileczka - no, no no, może taki grzeczny bo chcę mieć rodzeństwo ;-)

reklama
hej kobietki
my już po szczepieniach
zaszczepiliśmy tylko 5 w 1, z pneumokoków na razie zrezygnowaliśmy, doszliśmy do wniosku że na pneumo i meningo można zaszczepić w późniejszym czasie i będzie wtedy mniej dawek a z rota postanowiliśmy zresygnować.
Mała była bardzo grzeczna, waży już 5300g, a podczas kłucia bardzo płakała aż bordowa się zrobiła, ja ją trzymałam i też patrzeć na to nie mogłam a mąż głowę odwrócił.
teraz maleńka sobie śpi i mam nadzieje że nie będzie żadnej gorączki.
co do naszej wysypki to pani dr pediatra specjalista od alergii powiedziała że to nic poważnego i żeby się nią nie przejmować bo to potówkowe i normalne u takich dzieici:)

hejo

marti strzelające kupy mój też miewa, czasem podczas przewijania na mnie poleci :eek::rofl2:
jak idzie spać to też sobie pojękuje, czasem to tak głośno i się wybudzi, śnią mu się koszmarki pewnie szczepienie albo że cyc mu ucieka :laugh2: Głaszczę wtedy po główce i zasypia zaraz.

malutka ja też mojego wyemigrować chcę z łóżeczka bo wogóle nie chce tam leżeć, pewnie dlatego że nie może się porządnie porozglądać, czekam na paczkę od siostry z projektorem, mały światełko uwieeelbia, ale się z choinki ucieszy :tak::laugh2:

u nas słońce ale wietrzysko straszne, chyba tylko werandowanie zostaje. Aruś od kilku dni mniej robi kup i dzięki temu pupa sie wygoiła na amen :-) aż mama podziwia tą pupencję :-D Aha i zauważyłam że jelitka sprawniej pracują bo stękanie się uspokoiło (odpukać) a nawet bobotica nie daję :)

justyś
oby to jednorazowy wybryk może miał gorszy dzień.
Kiedyś bawiłam takie dziewczynki i jedna z nich się od urodzenia zanosiła. Poprostu gdy zaczynała płakać to bezgłośnie z otwartą buzią i czerwona się robiła. Ja nie panikowałam po prostu dmuchałam do buzi i zaraz wracał głos. Natomiast rodzice jej od małego jej tiu tiu robili żeby tylko się nie zanosiła i się teraz mała cwaniara nauczyła wykorzystywać. :eek:

Ostatnia edycja:
Witam ślicznotki :)!

Wracam po udanym weekendzie :) Winko było pyszne, mąż po takim celibacie jeszcze smaczniejszy :-D A Marko chyba wyczuł sytuacje i spał pierwszy raz ciągiem 6 godzin :szok: Byłam w ciężkim niedowierzaniu :-) Do tego udało sie wyskoczyć na zakupy i wloski zafarbować. Jakby nie było, jest bardzo miło :-D

Justyś biedaku musiałas sie strachu najesc... Mój tez sie zanosi :-( Może po prostu gorszy dzień miał Antoś. Dziś na pewno bedzie lepiej!

Malutkadzięki za artykuł! Przyda si :) My kupiliśmy malemu karuzele z projektorem do łóżeczka z Fishera ale Marek nie jest zainteresowany :( Moze jeszcze za mały :(? Mam nadzieje bo szkoda tych dwóch stowek wydanych...

Marti mój jak go kłąde do łóżeczka to musi sobie przez sen jeszcze troche po swojemu poopowiadać. U nas to standard :-)
Aha.... Któraś ciotka dobra rada poradziła kupic Fride! I chwała jej za to! Dziś doszła i jestem uratowana po raz kolejny :)! Już mi katar Małego nie straszny! Dziękuje :-)
U nas póki co karuzela jeszcze nie daje rady, mały zainteresuje się może na sekundę dwie, a ta gwiazdka jest dla niego o tyle dobra ,że on bardzo lubi światełka, wtedy wyłączamy światło w pokoju, gra po cichu tylko telewizor, mały leży w łóżeczku, gwiazdka leży koło niego, świeci mu jak lampka nocna, więc patrzy albo na światełko czyli na gwiazdkę albo na sufit na ruszające się obrazki, a przy okazji słucha melodyjki, kilka minut i mały robi odlot :-D
A jeszcze do niedawna zasypiał tylko albo na rękach albo u nas w łóżku przy cycku :tak:;-)

Jakby któraś chciała, jutro kończy się aukcja, w tej chwili jest 1zł i jedna osoba licytująca, ja mam identyczną ;-)
http://allegro.pl/tomy-pozytywka-projektor-gwiazdka-i1952069208.html
A jak nie to nowa, też od 1zł ale jeszcze 3 dni do końca:-p
http://allegro.pl/tomy-pozytywka-projektor-gwiazdka-i1952069208.html

Ostatnia edycja:
ja sie zgubilam juz w tych szczepieniach, na pewno rezygnuje z rota.
Ale nie wiem czy brac 5w1 czy 6w1, a idziemy sie szczepic w czwartek:eek:

Jaki jest u Was koszt pneumo i meningo?

reklama
Wszystkie mamy, które czeka łaczenie pracy zawodowej z macierzyństwem zapraszam na bloga Szklany Sufit na iwoman. Często jest tak, że kobieta musi pracować dwa razy ciężej niż mężczyzna, aby być zauważona i traktowana tak samo. Kobietom łaczącym obowiązki rodzicielskie z aktywnością zawodową nie jest dziś łatwo. Na blogu znajdziesz garść cennych wskazówek jak lepiej organizawoć swoją codzienność. Zapraszam : - )

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry