reklama

Październik 2011

No witam wszystkie ślicznotki ;]

Miałam taki dwudniowy ogień z dupy, że szok :-D Ja nie wiem co to było xD Są jakieś kryzysy, tudzież skoki, na przełomie 7/8 tygodnia :-D? Na szczęście mały Belzebub się ogarnął i teraz śpi słodko na brzusiu ;) A i pochwalę się, ze rano tak sie rozkręcił z guganiem, że miałam wrażenie że musi mi coś bardzo ważnego opowiedzieć. No i obraca się na boczki :) Wczoraj zaczęłam brać Cezarette. No zobaczymy jak się bedziemy z małym czuć. Zawsze mogę odstawić.

Elifit noooo zdolniacha! W przyszłym roku pomyśl o produkcji na większą skalę :)

Justyś super że m wrócił :) To teraz pewnie wniebowzięta :-D Odpoczywajcie sobie, nadrabiajcie zaległości i ODDAWAJ MI TO PIWO!!!:-D:-D:-D

A gdzie sie podziała Miłka- ciocia dobra rada ;)?

Bardzo przyjemnego piątku życzę :)

reklama
hej :)

Mileczka skok jest na przelomie 8 a 9 tygodnia :)
dobrze , ze juz lepiej jest !

kurka nie wiem co mojemu szanownemu kupic ?? jakies pomysly ??
ide dzisiaj z malym polazic moze mnie natchnie ? oby tylko maly dal pobuszowac po sklepach :)

Dzień Dobry !!!

stukam się kawką :-D tego sobie nie odmówię :-p

nie wiedziałam o kryzysie 9 tyg... ale skoro jest to chyba go mamy bo młoda ciągnie bez przerwy cycorka
aż leci na pół pokoju ...

Ati ja zawsze myślałam że najlepiej jest gdy karmi się naturalnym mleczkiem
przy skazie jeśli się bardzo uważa, że nawet trzeba karmić naturalnie,
przecież to są witaminy, przeciwciała i w ogóle same dobroci
jakieś maści na te krostki czy syropki to rozumiem ale żeby mleko swoje odstawić to nie wiem
znalazłam ciekawy artykuł 4. Skaza białkowa - Skaza białkowa - Niemowlak

Asionek ja też nie wiedziałam co mu kupić ... wiem że potrzebuje nowy portfel
nawet sam mi to powiedział, miały być też fajne perfumy bo szaleje za tym zapachem a już dawno mu się skończyły
więc kupiłam ale je wyczaił :shocked2: On też zawsze ma problem z kupieniem dla mnie prezentu,
w zeszłym roku kupił mi torebkę i fajną nawet udało mu się trafić w gust- już niestety się psuje
i przydałaby się nowa ale też portfel tak jak jemu
zawsze dostawał grę na pleja ale powiedziałam że w tym roku nie dostanie bo kupił w przeciągu roku
sobie 4 a jak wiadomo one są trochę drogie a chodzić w czym nie ma :wściekła/y:

Ewa ja tam nie wierze w żaden kalendarzyk :sorry2:
współczuję bólu przy @ ja niby dostałam 3 dni temu ale to jest raczej jak jakieś plamienie

No właśnie ja już wczoraj myślałam gdzie Miłka ???

Ostatnia edycja:
hejka
Zaraz wybieram się na spacerek, mała od rana mówi, że chce iść "do zieziorem, włudem patykim" (nad jezioro, patykiem grzebać w wodzie) no to idziemy.

Ati moja lekarka powiedziała przy skazie, że mam pilnować diety i to starczy, jak nie będzie poprawy to będę musiała podawać nutramigen na jedno karmienie ale ona nie poleca bo to świństwo a nie mleko. Jak widzisz poprawę i kupki są ładne to sobie odpuść mleko tym bardziej, że ono jest wstrętne w smaku i ciężko dziecko do niego przekonać. Dieta jest ciężka ale sama świadomość, że to dla dziecka dodaje siły.
U Ciebie przynajmniej widać poprawę a u mnie nic. Kupa zielona i kwaśna w zapachu a buzia szorstka tak samo jak była.

My stwierdziliśmy, że nie kupujemy sobie z M prezentów na święta bo jesteśmy totalnie spłukani i ledwo nam na jedzonko na święta starczy i na prezent dla Zosi. Jak na złość przelewy i wypłaty wejdą nam na konto po świętach więc po nowym roku kupimy sobie wypasiony ekspres do kawy :).

Justyś
cały czas współczułam Ci tego, że sama jesteś z małym w domu a teraz zazdroszczę Ci, że masz męża na co dzień. Mój nawet jak ma wolne to zawsze musi coś przy kompie zrobić i często nawet jak jest to go nie ma. Korzystaj z pomocy i odpoczywaj.

hejka
Zaraz wybieram się na spacerek, mała od rana mówi, że chce iść "do zieziorem, włudem patykim" (nad jezioro, patykiem grzebać w wodzie) no to idziemy.

słodko :-D

my właśnie też wszystkie przelewy dostaniemy po świętach ... chrzciny zrobiliśmy za becikowe
a wspomagamy się pieniążkami z ubezpieczenia,

a wiecie co ??? coś tam PZU wymyśliło i z mojego ubezpieczenia nie dostałam kasy za urodzenia dziecka,
świnie normalnie a to byłoby jednak 650zł a tak du.pa

do tego znowu ten pieprzony ZUS znowu mi zalega z kasą oni wypłacają jak chcą a ja mam kuźwa co robić ???
wiecznie mają czas na wszystko ... a jak wydzwaniam to albo zajęte albo awaria systemu
i te kur.wy tam robią za tymi biurkami

my właśnie też wszystkie przelewy dostaniemy po świętach ... chrzciny zrobiliśmy za becikowe

a wiecie co ??? coś tam PZU wymyśliło i z mojego ubezpieczenia nie dostałam kasy za urodzenia dziecka,

do tego znowu ten pieprzony ZUS znowu mi zalega z kasą oni wypłacają jak chcą a ja mam kuźwa co robić ???
wiecznie mają czas na wszystko ... a jak wydzwaniam to albo zajęte albo awaria systemu

ja z pzu dostałam 2 razy tyle co się spodziewałam, a do zusu zadzwoniłam i podali mi daty wszystkich planowanych przelewów dla mnie więc mogę sobie zaplanować wydawanie pieniędzy

a ja jestem chora, mam grypę a żeby było śmieszniej lekarz powiedział że jestem pierwszą pacjentką w tym sezonie chorobowym z grypom:dry:. mam 38,8 gorączki, wszystko mnie boli, łeb pęka, ogólnie masakra. Dostałam jakieś leki i jak do niedzieli nie przejdzie to w poniedziałek do lekarza

heyaaah
ja oczywiście cały weekend sama, mąż tylko w domu nocuje. a od poniedziałki jedzie w trase z roboty z czołgami czy czymś takim na 3 dni wiec pakuje sie w niedziele i do mamusi jade:P

asionek
nie pomogę bo sama pomysłu nie miała, a ostatecznie kupiłam nowy trymer ;P
ale 3mam kciuki aby Nathaniel był grzeczny i cichutki, a najlepiej to aby najsmaczniej w świecie spał :D

mileczka
za mną też piwo chodzi... ojjj, coś czuje że na sylwestra poodciągam mleko i w końcu coś łyknę!

monysia
wiesz niech kto mówi co chce, ale to dla mnie nie jest kalendarzyk tylko normalna metoda antykoncepcji, może nie tak prosta jak tabletka czy gumka, ale najprzyjemniejsza napewno... Jak kobieta zna swoje ciało to można zaufac tej metodzie. Chociaż fakt że jak zaszłam w ciążę to przestałam w to wierzyć, ale po dłuższych obserwacjach swoich cykli doszłam w końcu skąd ta ciążą, i wszystko sie rozjaśniło... chwila zapomnienia że tak powiem :P

Poza tym idziemy na kurs NPR w styczniu, jeszcze sie troche podszkolić.

kasiadz
wskakuj do wyra i sie kuruj, zeby Ci gorączka nie podskoczyła bo karmić nie będziesz mogła...

dzisiaj mam dzień sprzątania, w końcu biore sie za robote bo wisi nade mną jak kat nad złą duszą...

monysia,kocham Cie:PPPPPP
lepiej tego nie ujęłaś:)))))

jagmar a skaza białkowa i alergia na mleko krowie to to samo? moja Hania nie ma żadnych plam na skórze jak przy skazie tylko ma trochę skóre szorstką, ale może to dlatego,że mało tego mleka piłam. Ja wiem,że przy nietolerancji laktozy istnieje możliwośc,że trzeba bedzie odstawić, bądź ściągac pierwsze mleko i wylewać. Tylko nie wiem po jakiego ona mi każe juz teraz ten nutramigen wprowadzac jak narazie jestesmy na etapie diagnostyki i nie mamy jeszce pewnosci czy to na 100% jedno z tych rzeczy. A nam pomogło stosowanie dicofloru 30, to priobiotyk i po nim Hania zawsze lepsze kupki miała, tzn kolor ładny, bo śluzowate ma ciągle, ale lekarz mówi,że jak jest cała śluzowata w jednym kolorze to ok, gorzej jak kupa i obok śluz. Spróbuj może tego priobiotyku, polecam. My dajemy pół saszetki / kapsułki dwa razy dziennie a jak sie ustabilizuje to pól dziennie.

A ja jestem chora od kilku dni i dzisiaj postanowiłam,że ide na spacer bo sie lepiej czuje juz, ile sie mozna kisić. Mam juz dosyc chodzenia w maseczce aby Hani nie zarazić :sorry2:

reklama
kasiadz, Ati dużo zdrówka życzę! Kurujcie się dziewczyny!

Asionek czyli jak mój urodził się 1,5 tygodnia po terminie to by może pasowało :-D Mój m zażyczył sobie dres ciepły, ja perfumy więc przynajmniej mam problem z glowy :)

Ewa ja już raz odciągałam i skusiłam sie na winko :) czad :D polecam! Pewnie cieszysz się, ze do rodziców jedziesz :):-D

Monysia trafiłaś w sedno:-D Dobrze, że teściowa pracuje w ZUSie więc ja przynajmniej nie musze sie z nimi użerac i rente mam na czas a nawet wcześniej :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry