reklama

Październik 2011

witam,
u nas pobudka o 7 ale przeciągnęłam młodą do 8.30, zjadła kaszkę i dalej śpi w łóżeczku z powyciąganymi nóżkami i rączkami pomiędzy szczebelkami:szok:

jejku wspolczuje :((( biedna mala no i ty z nia ... oby szybko te kolki w koncu przeszly !!
co do jezyka to moj mowi po Fr do malego , a ja po Pl i licze na to , ze maly ogarnie to i bedzie mowil w dwoch jezykach bez problemu :)

ooo dolna warga u nas tez od dluzszego czasu juz na tapecie hehe
smiesznie to wyglada nie ?? :)))
ostatnio w radiu była ałdycja o dzieciakach kilkujęzycznych, ponoć jest tak że dziecko samo sobie wybiera język wiądący a drugi zna ale tego nie ujawnia. I tak np babka opowiadała że mówili do dziecka po polsku i angielsku, dziecko rozumiało w tych językach ale mówiło tylko po polsku i myśleli że po angielsku nie umie mówić, pojechali na wczasy gdzie dziecko poznało inne dzieci które mówiły po angielsku i przeżyli ogromny szok jak usłyszeli jak jch dziecko rozmawia z innymi płynną angielszczyzną:)

tak, śmiesznie wygląda zagryzanie wargi

Dobry,

U nas nocka dzis lepiej już tylko 2 pobudki zamiast 5 chyba faktycznie to był jakiś skok mi koleżanka powiedziała że jak pełnia jest a teraz była to dzieciaki gorzej śpią ile w tym prawdy nie wiem:confused:

Dziewczyny co sądzicie o nosidełkach bo tak sie zastanawiam czy nie kupić bo jak chce jechac do sklepu i wejsc dosłownie na chwile przeciez wózka nie bede odpalać na 10 min Ole w samochodzie nie zostawie na rekach nic nie wezme sama do rąk a takie nosidełko na moment wsadzić mała żeby szypki shooping zrobić? macie jakieś doświadczenia z nosidełkami?
ja mam ergonomiczne womar Womar - serce przy sercu. Produkty - Nosidełko eco design na razie używałam go raz bo nie chcę kręgosłupa obciążać ale za jakieś 2 miesiące mam zamiar używać go regularnie. Podczas gdy go używałam ten raz - na spacerze po śniegu w gurach, młoda była bardzo zadowolona i bardzo się rozglądała dookoła:) szybko się zakłada, ogólnie na tą chwilę polecam:)

reklama
ja dostałam jakiś tydzień temu, była też łyżeczka i kupony rabatowe i krem na odparzenia i kupon na kolejną darmową paczkę do odebrania w rossmanie:)
-pomyłka to było hippa a bobovity nic nie dostałam

Dzień Dobry ;) Ale u nas dzisiaj buro i brzydko, pogoda tzw, wisielcza :blink: Mały już drzemkę odwala bo w taką pogodę to tylko spanie pomaga.
Mi się dzisiaj w nocy nawał mleczny zrobił przez to ostatnie cyckowanie co godzinę, obudziłam się z uczuciem jakbym na dwóch twardych, bolących piłkach spała:szok: A synio oczywiście jak go potrzeba to sobie słodko śpi, musiałam go na śpiocha wyciągać i przystawiać. Wciągnął ile dał radę wcale się nie budząc i dalej spanko do 9.

Ja też mam nosidełko Womar tylko starszy typ, w spadku po córci koleżanki, ale na razie go nie używamy bo mały ma słaby widok. Może jak będzie większy to się przyda.

hej, nie moge znalezc postu cytryny w ktorym mowila o chustawce, ale cos mi sie zdaje ze o to kaman :-( Cala noc sie budzila i usypiala tylko na cycu badz bujana a po 30 min. znowu ryk.. Moj wsadzil o 7 do chustawki i spala do 11 :szok: I znow dylemat.. Klasc dziecko w chustawce? Oduczy sie spania w lozeczku, a chustawka do 9 kg.. Co ja zrobie potem??:szok:

jak śpi w huśtawce to znaczy że jej wygodnie, jak huśtawka będzie za mała można kupić większą. Myślę że skoro są takie problemy z zasypianiem to nie czas na naukę spania w łóżeczku, najważniejsze żeby dziecko nauczyło się że w nocy się śpi, na początek niech śpi tam gdzie jej wygodnie. A jak już ładnie w nocy będzie spała to możecie ją zacząć uczyć spania w łóżeczku

Dostałyscie moze paczke z Bobovity? Mnie wczoraj przyszedł poradnik sloiczek marchewka ryzem i probka herbatki :]

dostałam to samo co ty :tak:

Wiecie jaki numer odwaliłam a mianowicie wychodze dzis na spacerek i mój szanowny pies zarąbał mi Oli smoczek wiec wkurzona gnam do najbliższego sklepu po nowy wpadam i mówię Nuka lateksowego poprosze dziecko ma 4 mies ona mi daje ja mówie ze mały kieds kupywałam inny od 0-6 a ona mi pokazuje większy a ja o taki a babeczka ale te sa od 6-12 :zawstydzona/y: i ja mała katowałam takim smokiem:zawstydzona/y: lekarz mi zwracał uwage ze Ola ciągle ma buzie otwartą kit wie czy nie przez smoka :szok:

Ivi- jak jej tam dobrze niech sobie spi spokojnie moze to jakis etap i jej przejdzie juz niedługo:tak:

Hej laski :-) Ja po spacerku u nas słoneczko ale wiatr nieziemski, ale dałam rade jakoś. Moja Hania się popsuła wczoraj non stop maruda. Rano godzinny cyrk odwaliła i wieczorem też i zamist spać o 22 to o 23:30 poszła :wściekła/y:Dlatego postanowilam kupic nosidełko o takie:

WOMAR NOSIDEŁKO N15 RAINBOW ZAFFIRO MODNE KOLORY (2153169953) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej..

Kolor bordowy i znalazłam wystawione za 50zł i w dodatku nowe, ugadałam sie z gacetem i dzis odbieram. Marti dam znac jak sie sprawuje i czy moja zadowolona, bo cholera nic w domu zrobic nie mogę bo maruda się trzeba zająć.

hej
Ja się czaje na nosidło mei tai ale ono jest dla dzieci siedzących. W sumie to nie pamiętam czy dzisiaj już o tym pisałam.

Ivi jak śpi w huśtawce to dobrze, korzystajcie i też śpijcie. Później jak będzie za duża to już nie będzie dylematu i będziecie po prostu zmuszeni ją oduczyć. Ja jestem wyznawczynią zasady co się odwlecze to nie uciecze ;p (przynajmniej czasami).

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry