reklama

Październik 2012

Mój oglądał film Grinch świąt nie będzie i tam główny bohater miał zęby brudne w robalach więc powiedziałam synkowi ,że jeśli smoczka nie wyrzuci to będzie miał takie same.On obrzydził się i od razu poszedł go wyrzucić w szoku byłam ,że przed snem nie zapytał o smoczka,zasnął jakby w ogóle go nie używał.

Dziewczyny czy mężom przysługuje jakieś wolne w pracy jak urodzi się dziecko?Kiedyś chyba było ,że 2 dni mógł wziąć wolnego jak żona rodziła sn,a ok 2tyg jak cc.Wiecie coś na ten temat?

reklama
Mnie czasem zastanawiają Ci wszyscy dentyści...jak znalazłam dziurki u młodej w zębach to szukałam w necie jak wygląda leczenie u maluchów. Znalazłam opinie że się nie leczy - mleczak wypadnie i po kłopocie, lapisowanie - zęby czernieją ( mało fajne estetycznie, zabieg bezbolesny) i borowanie. Mój stomatolog lapisowac nie chciał, uważał ze to kiepska metoda. Zagadał młodą i ma poleczone normalnie mleczaki. Na dzień dzisiejszy mamy spokój.

A tak Was chciałam podpytac, robi juz sobie ktoś ten masaż krocza. Ja powoli do tego dojrzewac. od przyszłego tygodnia musiałabym ruszyć z tym...na filmiku zdaje się była mowa że od 24 tc

aguga - z tego co wiem, to z tytułu urodzenia dziecka przysługuje mężowi 2 dni urlopu, a z powodu cerki żony - noże otrzymać zwolnienie - na opiekę nad żoną - 10 dni roboczych od wyjścia ze szpitala (więc 2 tygodnie) i to jest co innego, niz urlop okolicznościowy z tytułu urodzenia dziecka :-)

A ile ćwiczys te mięsnie...bo ja od święta jak sobie przypomne. Zastanawiam się nad ustawieniem przypomnienia w komórce. minut codziennie dla mięsni kegla no o 20stej;-)

Witam i ja:-) U mnie na termometrze niby 25 stopni a pochmurno i jakoś rześko się zdaje ale wolę to niż skwar.
Majeczko z rodzicami chrzestnym będzie dokładnie tak jak piszesz, czyli jedno dziecko będzie miało matkę chrzestną w postaci mojej siostry, a drugie będzie miało matkę chrzestną w postaci siostry mojego W. Ojców chrzestnych nie będzie, a to z tego względu, że o ile jednego dałoby się jeszcze powiedzmy wykombinować, to kandydata na drugiego brak. Zresztą jest to w pełni dopuszczalne przez kościół. A co do tego "przyjęcia" po chrzcinach tylko dla rodziców i rodzeństwa to podoba mi się ta myśl:-)
ptyśka ja dziś na obiad mało oryginalna jestem - będą schabowe z ziemniaczkami i sałatką grecką. Chociaż strasznego smaka mi dziewczyny narobiły na młodą kapustkę:rolleyes:
sandrik1 ja myślę, że mąż byłby na pewno chętny:-D No i kto wie czy nie dużo skuteczniejszy bo jednak brzuch rośnie i utrudnia jakiekolwiek czynności na tamtych okolicach:rofl2:

hej

ja zdycham od rana, znow mnie boli ten cholerny zab. Wtedy mi przeszlo i nie poszlam bo glupia jestem. Teraz moge isc dopiero w przyszlym togodniu bo moja dentystka przyjmuje w tym tygodniu jeszcze jutro ale ja mam wizyte u gina.
ech moze mi przejdzie :-(. Musze sie w koncu zapisac na wizyte

dzis rano musialam porozmawiac z pania w przedszkolu bo mi wczoraj przed snem kuba powiedzial ze nie chce do przedszkola bo ciocia na niego krzyczy i kaze spac. Troche mnie to zdziwilo bo bylo pytanie do rodzicow czy dzieci musza spac w dzien. Ja powiedzialam ze jak bedzie chcial to tak a jak nie to nie. Teraz on wstaje przed 8 wiec moze nie byc spiacy, a jak juz spi to potem nam 22-23 zasypia bo wczesniej ma oczy jak 5zl i nie ma mowy o spaniu.
Wiec dzis pytam pania jak to jest a ona ze on spi, ze nie mowil ze nie chce. Tylko 10 dzieciaczkow spi bo tyle osob zostawilo posciel a reszta zabrala i dzieciaczki albo ogladaja wtedy bajke albo ida na dwor zeby nie halasowac.
Dobrze ze mi powiedzial ze on tez chce na bajki i nie chce spac. Takze dzis zabralam jego posciel i widzialam ze sie cieszy. Jak wroci to jeszcze o tym porozmawiamy

w piatek maja zakonczenie roku. Jada na ta wycueczke co przez pogode 2 razy odwolywali. Potem po 16 zabawy w ogrodzie, beda pompowane zabawki i jakies atrakcje i mamy ok 17 pojechac dopiero po niego

- w temacie chrztu to jeszce o tym nie myslalam narazie. Kube urodzil sie w grudniu a chrzest byl w kwietniu. My robilismy w lokalu i teraz zapewne tez bo mamy sporo osob do zaproszenia (R ma 4 braci wiec tylko my plus jego bracia z rodzinami i dziecmi to 19 osob :szok:) Takze nie usmiecha mi sie gotowac na tyle osob i wszystko szykowac. Do tego moi rodziece i siostra. I my jeszcze zapraszamy takie bliskie nam nasze ciotki wiec to duzo osob, napewno ponad 30 :szok:
Kuba majac 4 m-ce msze przespal, obudzil sie na sam obrzed ale nie plakal.

- co do smoczka to tez uwazam ze nie jest to jakies wielkie zlo. Wiadomo ze nie pozwolilabym na to zeby Kubasie bawil i ssal smoczka. Dostawal tylko do zasypiania a potem jak usnal do wyciagalam. W dzien schowany wiec nie bylo.
U nas pozbycie sie go odbylo sie w sklepie, mial troche ponad 2 lat ale nie pamietam dokladnie. Poszlam z nim, powiedzialam ze moze wybrac super auto ale odda pani smoczka. I oddal. W drodze do domu mu przypominalam, ze nie ma, zeby zamanietal. Ale jak byla drzemka w dzien bo to byla sobota to byl placz o monia. Ale polakal, nie dalam i potem juz nie chcial
A i do dzis to pamieta :szok:. Ja mowie ze mial smoczka i pytam co sie z nim stalo to powiedzial ze oddal pani i kupil sobie skodę :szok:

Mimii gratulacje !!!

Malinova mi tez twardnieje brzuch, nieraz kilka razy dziennie a czasem wcale

ide pranie wstawic

Patrycja dzieci z 2007 roku maja obowieazek w wieku 5 lat rozpoczac przygotowanie przedszkole (dawna zerowka) i potem po roku moga isc do szkoly wczesniej albo ponownie byc w tym przygotowaniu i isc normlnie po staremu. My jeszcze mamy wybor ale dzieci z 2008 ida juz jak 6 latki to pierwszej klasy.

Takze jesli Twoj synek jest z 2007 to jesli nie chodzil do przedkola to od wrzesnia ma obowiazaek pojsc. JEsli jest teraz w przedkolu to jego grupa 5 latkow od wrzesnia bedzie jakby stara zerowka i za rok zdecydujesz czy idzie do szkoly wczesniej niz po staremu

u nas Kuba po staremu, on jest z grudnia wiec nie chce go puszczac wczesniej bo moze trafic w klasie dzieci z poczatku 2006r i przepasc bedzie ogromna. Wole mu tego oszczedzic i puscic do szkoly jako 7 latka

jutrzenko ja to wszystko właśnie wiem a pytałam Nikole czy już puszcza mlodą do zerówki. Mój synuś jest z 22 października a do przedszkola chodzi od 3 roku życia, w tym roku jeszcze zostawiam go w przedszkolu a za rok dopiero dopiero puszcze go do zerowki już do tej szkoly w której będzie chodził do pierwszej klasy. Puki mamy jeszcze wybor to po co mam mu skracać dzieciństwo. A widzę że ty zamierzasz tak samo zrobić ze swoim :-)

jutrzenka, patrycja - ja też zostawiam Majkę ponownie w zerówce, wprawdzie ma gotowość szkolna rewelacyjną, ale różnica w sposobie myślenia przez rok - gigantyczna, nie będę jej skracać dzieciństwa, ja tez mam dwa dyplomy ukończenia przedszkola :-), choć czytałam, pisałam w wieku 5 lat, jak Majka - to mama stwierdziła, że po co ja 6 latek mam gonić 7 - latki, i to jest racja, po co Majka ma gonić (w takim psychicznym rozwoju, sposobie myślenia) 7-latki, niech ją potem 6-latki gonią :-), ale spotkałam się z opiniami, że zostawiając Majkę hamujemy jej rozwój, że będzie się nudziła - ja te opinie szanuję, każdy ma prawo do swojego zdania i rozumiem rodziców puszczających dzieci wcześniej do szkoły - każdy dla swojego dziecka chce jak najlepiej, a u nas akurat przejawia się to w pozostawieniu Majki, ktoś inny mógłby zrobić wręcz przeciwnie :-) - my sami się wahaliśmy, do czasu, jak zobaczyliśmy , jak Majka bawi się z rok starsza dziewczynką - tamta cwaniara wysyłała ja po rożne rzeczy i kazała robić głupoty, a ten nasz naiwniaczek szedł w to - jak w dym - uznaliśmy, że ma jeszcze czas :-)

mimi
gratulacje-300x227.gif

jakaś obolała dziś jestem, za dużo leżenia chyba;-)

co do zębów ja i mąż nie mamy próchnicy:-) chodzimy tylko na usuwanie kamienia, mam nadzieję, że córa odziedziczy po nas ząbki.

w końcu jest trochę chłodniej, za to mam niemiłosierny hałas bo u mnie w bloku wymieniają rury od CO i mnie też to czeka w następnym tygodniu

cieszę się że ciacho smakuje i wychodzi nawet nie robione zgodnie z przepisem;-)

Ostatnia edycja:
reklama
o mamo dziewczyny wróciłam z miasta i ledwo zipie jeszcze mi w autobusie krew puściła z nosa i myślałam że mi chusteczek braknie :no: do tego kanary bilety sprawdzały i trzeba było sznupać w tej torebce pełnej dziadostw bo oczywiście musiałam go gdzieś tam wrzucić :angry: masakra dobrze że już w domciu jestem :-)

Polcia jako tako przepisu nie mam kiedyś w gazecie był przepis na krem z brokułow ale samych a ja od siebie dodałam sobie marchew,seler,pietruchę wszystko to gotuję na kostkach rosołowych :zawstydzona/y: i miksuje razem z brokułami a potem dodaje ser żółty starty i jajco starte i wszystko ;-) można z grzankami tak jak Bellka wspomniała ale ja grzanek nie lubię więc nie daje :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry