reklama

Październik 2012

witam nadrobilam powierzchownie po lebkach jak to sie mowi wiec sie za wiele nie odniose sorki:zawstydzona/y:
Potem Pani dietetyk mówiła o odżywianiu w ciąży i w czasie karmienia piersią - tu mi się podobało, że podkreśliła że nie ma diety matki karmiącej i tak naprawdę można jeść praktycznie wszystko, ale z umiarem i po prostu obserwować jak dziecko reaguje, ale nie ma sensu profilaktycznie żyć wyłącznie o gotowanej marchewce, ryżu i indyku bo a nuż coś innego dziecku może zaszkodzić:-D
tak tu w uk od dawna to sie praktykuje i moja tesciowa byla zdziwiona jak mi podala miesko gotowane a facetom smazone ze zabralam mezowi kotleta z talerza--bo przeciez ci nie wolno heheheheh kazali tylko prowadzic dzienniczek i zapisywac co sie jadlo w ciagu dnia zeby pozniej w razie problemow jelitowych z kupka czy alergicznych moc eliminowac zagrozenie:tak:

Dziewczynki tak o skurczach mowicie, a powiedzcie czy ktoras miala z Was takie jakby 'klucia' w 'pochwie' w szyjce macicy, tak pod koscia lonowa, nie zdarzaja sie na okraglo ale boli bardzo i niewiem co to moze znaczyc, pozatym bole jajnikow jak przed okresem ;(
no te skurzce to sporo ciezarowek raczej ma takie klocia jak by i sa calkowicie normalne :tak:tak jak anc pisala czesto nawet dzidziek ucisnie cos i cie zakluje wiec nie ma sie czym martwic:tak:

U Azorka coś cicho, nawet na GG jej nie ma. Zaczynam się martwić.

Hmm na wątku o wizytach pisałam jak dzidziuś azorka ale cisza.mam nadzieje ze wszystko dobrze i odpoczywa:-)
taaa azorkowa slabo wypoczela miala dzien na biegu i zero czasu na neta:crazy: Malinowa P bylam na gg bo mam w kom wlaczone wystarczylo napisac:-D ale woziol mi przyjechal rozlozylam jezdzi jest ok wkleje fotki pozniej jak wroce z pkola mlodej :tak:
my nadal czekjamy na meza zasilek dla bezrobotnych lapki mi juz opadaja laski ile to trwa:szok::wściekła/y::wściekła/y: od 16 maja!!!!!!!!!!!! zaraz bedzie 2 mce jak czekamy no wscies sie idzie.....za wozio zaplacilam kasa ktora mialam na rachunkki teraz mama nadzieje ze mi gazu i pradu nie odetna za szybko:no:

reklama
ja sie tylko witam i za raz mnie nie ma (hahaha Sonki pewnie tez bo dzis wyplata :)))

rano mialam cos napisac i nagle przestalam miec neta i dopiero niedawno wlaczyli ale ja juz czekam na przelew i w droge.
Planuje do Carrefoura skoczyc bo zapas serkow, monte i innych wynalazkow sie mojemu mlodemu skonczyl a i pare roznych rzeczy musze kupic.
Tylko R posle po wode mineralna bo u nas idzie zgrzewkami a ja nie moge dzwigac tyle.

u nas dalej zawierucha choc niesmialo slonce wychodzi, weekend ma byc wreszcie cieply

to do uslyszenia

och ach i u mnie dzis studniuuuffffkkkaaa:-D:-D:-D mezasty ma dzis urodziny ale z braku kasy tylko zyczonka i kartke dostanie bo coz wiecej moge z pustym kontem zrobic:zawstydzona/y:nawet ciacha nie upieke bo nie mam za co:-(
nie piszcie z byt wiele pliiiisssss hehehe nie mam jak was nadrobic czasu mi brakuje lol :-D

o tu coś fajnego dla nas może to zastosujemy:-D
Zobacz załącznik 478375

Nikolaa dobreeeeee!!! ha ha :)

Moi chłopcy wrócili ze spaceru i biore się za obiadek.Dzis leczo i juz mi slinka leci!

Babeczki które macie łozysko na przedniej stronie jak odczuwacie ruchy?? Mocne czy delikatne? Mi się cały czas wydaje że w pierwszej ciązy zdecydownie mocniej odczuwałam ale może jeszcze czas na to?

Jesli chodzi o zamrażanie to ja boleje bo mam strasznie małą zamrazarkę i wiele upchnąc nie mogę...

witam się i ja
azorek wszystkiego naj naj dla m:tak: no to odliczamy 100:-) niech daja ci ta kase wreszcie:tak:
my wczoraj dostalismy rodzinne w niemczech na nasze dziecko bo mąż tu pracuje od lutego 2011 staralismy sie ,w polsce dostałam odmowe no i dobrze bo tu 167 euro to około 700 złotych;-) miesięcznie no i za zaległy rok mają przelac. to troche podreperuje nasz budżet bo ostatnio tez cienko.
Ja też pierwszy rok -pierwsze tygodnie na swojej kuchni no i też planuje jakieś przetworki czy mrożonki przygotowac na zimę.
nikamo ja też tylko troche bo zamrażarke tylko przy lodówce mam trzy szuflady narazie puste,a zamrażarke planuje sobie kupić moze w przyszłym roku się uda.

Ostatnia edycja:
och ach i u mnie dzis studniuuuffffkkkaaa:-D:-D:-D mezasty ma dzis urodziny ale z braku kasy tylko zyczonka i kartke dostanie bo coz wiecej moge z pustym kontem zrobic:zawstydzona/y:nawet ciacha nie upieke bo nie mam za co:-(
nie piszcie z byt wiele pliiiisssss hehehe nie mam jak was nadrobic czasu mi brakuje lol :-D
Najlepszego dla m,na pewno sobie odbijecie jak kaska przyjdzie.My już 2miesiące czekamy na kasę z prywatnej ubezpieczalni mojego m i jeszcze trochę poczekamy pewnie

Nikolaa dobreeeeee!!! ha ha :)

Moi chłopcy wrócili ze spaceru i biore się za obiadek.Dzis leczo i juz mi slinka leci!

Babeczki które macie łozysko na przedniej stronie jak odczuwacie ruchy?? Mocne czy delikatne? Mi się cały czas wydaje że w pierwszej ciązy zdecydownie mocniej odczuwałam ale może jeszcze czas na to?

Jesli chodzi o zamrażanie to ja boleje bo mam strasznie małą zamrazarkę i wiele upchnąc nie mogę...
Nikamo ja mam dokładnie takie samo odczucie i wydaje mi się również ,że w pierwszej ciąży miałam mocniejsze kopniaki,a teraz to takie plukmanie rybki,czasami tylko mocniejszy kopniak .Może później się rozkręcą.

Ja dzisiaj pojechałam rano na zakupki spożywcze bo serki i jogurty się pokończyły. Kupiłam w rossmanie kosmetyki dla dzidzi te z serii babydream,patyczki do uszu,płatki kosmetyczne i mam już wszystko dla malucha :-D Teraz odpoczywam ,dłubie słonecznik żeby nic innego nie podjadać :zawstydzona/y:

Emotion co do kłuć to czasem (nie zawsze) są sygnałem skracającej się szyjki warto wiec sprawdzić u gina czy ni się nie dzieje
Wlasnie tak czytalam tez,
Ale nic nie narobie musze czekac na wizyte u gina, a w domu po pracy staram sie jak najwiecej lezec, i jak najbardziej uwazac.
Zobaczymy co mi gin powie za 3 tyg :/

Dzis sie kobitki wyspalam za wszystkie czas :D do 13:30 spalam [od 1 w nocy] :D:D HaH, nie moglam po prostu sie dobudzic :D
powiedzcie mi czy powinnam sie martwic utrata wagi... ?
jak wrocilam z Polski 10 czerwca wazylam 104,5 kg,
na wizycie ponad tydzien poznej [19czerw] bylo 103,8kg [w Polsce moglam nabrac wody i po locie wiecej wiec ten spadek polkilowy mnie nie martwil jakos za specjalnie]
a dzis tydzien i 1 dzien pozniej jest 101,2kg
- wiem ze przy takich gabarytach jak ja mam to lepiej wazyc mniej niz wiecej, ale czym to moze byc spowodowane? :///

Emotion moze to woda ,teraz mamy tendencję do zatrzymywania wody i stąd te skoki.Jak jeszcze trafiłas w Polsce na upały to wszystko jasne. U mnie tez takie wahania nawet do dwóch kilogramów.

Dzień dobry!

oluska88 witaj po urlopie:-) Opowiadaj jak było.
sonkaa skąd masz malinki?? u mnie na krzaku to nawet nie wiadomo jeszcze ile ich będzie :confused:
Pewne są tylko dwie i jedna w brzuszku ;-)
Patrycja również życzę unormowania spraw. Wracaj do nas szybko :tak:
Nikolaa &&&&&& żeby wizyta była udana!
azorek84 pisałam do Ciebie przed pracą, bo wiedziałam, że wtedy na 90% będziesz i cisza.. Pewnie nie doszło. Dlatego martwiłam się podwójnie. Ale na sczęście żyjesz!!:tak:
Teraz jak wam zasiłki nadpłacą to nie będziesz wiedziała co z kasa robić ;-) Ale na mnie zawsze możesz liczyć, podać już nr konta??:rofl2:
Jeszcze raz życzę pięknych 100 dni:-) i życzenia wszystkiego najlepszego dla męża:-)

Ja dziś zawiozłam M. do pracy na 7 i później spałam do 10 prawie, a leżałam w łóżku do 11 z minutami :no: Ale jakiegoś doła miałam rano i musiałam się wypatrzeć w sufit i łzę uronić. Teraz jest już lepiej.
Na obiad dziś wiejska kurka z patelni, młode ziemniaczki i surówka. Tak o, zwyczajnie, bez szaleństw;-)
Za to na deser blok czekoladowy z przepisu Miny:-)

Miłego dnia!

reklama
azorek84 pisałam do Ciebie przed pracą, bo wiedziałam, że wtedy na 90% będziesz i cisza.. Pewnie nie doszło. Dlatego martwiłam się podwójnie. Ale na sczęście żyjesz!!:tak:
Teraz jak wam zasiłki nadpłacą to nie będziesz wiedziała co z kasa robić ;-) Ale na mnie zawsze możesz liczyć, podać już nr konta??:rofl2:
Jeszcze raz życzę pięknych 100 dni:-) i życzenia wszystkiego najlepszego dla męża:-)
wiesz mysle ze nie bedzie problemu z wydaniem tej kasy bo trzeba wsio zaplacic zalegle wiec nr konta zbedny raczej:zawstydzona/y: i kokosow nie bedzie tu nie placa zbyt wiele na bezrobotnym. wplywa 65Ł tyg to jest absolutne min jakie rzad wyliczyl ze potrzeba na przezycie doroslego czlowieka i tyle

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry