reklama

Październik 2012

Aguga witaj z powrotem w świecie:) :)

Dziewczyny poradźcie mi cos na puchniecie ,ja dzis to ledwo palce zginam.Mój gin polecał mi Diosminex ale troche boje sie zazywac jednak jak tak dalej będzie to chyba spróbuje...:((

reklama
Sandy super że wakacje udane, pogoda dopisała i cenowo rewelacja.
Anć Tobie z koleji wspólczuje zeszłorocznych wakacji zeby tak sie rozłozyć.Mój szwagier wlasnie spedza 4 dni nad morzem no i tragicznie trafili, leje cały czas, to mają pecha.
Musa to moze byc czkawka, z tego co kojarze z ciąży z synkiem to tak to własnie wygladało.Teraz z córcią cisza, ani raz mi sie nie przytrafiło.
Jutrzenka fajnie ze pobyt w szpitalu tak dobrze przebiega.

My dzis wykorzystalismy okazję ze nie pada i zrobilismy sobie grilka na obiadek, pychotka, biała surowa kiełbaska z grilla - polecam jeśli ktos nie jadł.Jeszcze jurto ma byc w miare znośna pogoda a potem cały tydzien deszczu:crazy:

hej

dzis nie nadrobie bo jakas marna jestem, strasznie mi goraco, przeszlam sie korytarzem to sapalam mezowi do sluchawki

Aguga do dzisiaj Kuba byl z R jak wracal z pracy a tak to moi rodzice u mnie w piatek byli.
A dzis R zawiozl Kube do moich rodzicow bo jutro idzie na 24h na sluzne wiec bedzie tam spal do poniedzialku. ,,

Listy do M obejrzalam, calkiem przyjemne. Mam jeszcze kilka firmow od szwagra to jutro cos obejrze

i niestety nie czytalam dokladnie wiec tyle na dzis, moze wreszcie pospie troche

Anc to widzimy sie jutro, tyllko jak sie poznamy :-D:-D:-D
Leze na sali 11, po lewej stroniek taki gruby okularnik z krotkimi wlosami w niebieskiej koszulce :-D

do jutra

a ja dziewczynki po śniadanku wyruszyłam z rodzinką na spacerek, Majka na rowerku, fajny wiaterek, przeszliśmy kilka kilometrów, potem wróciliśmy na obiadek i pojechaliśmy do sklepu. Kupiłam jeszcze truskawki na koktajl i oczywiście arbuza, brzoskwinie i śliwki - to mój ukochany zestaw ostatnio :-)
śliwki! wiedziałam, że czegoś mi brakowało tego lata.

i zakaz czytania dr google :rofl2:
majakk absolutny zakaz! ja też dostałam zakaz od gina i byłam super dzielna z przestrzeganiem do momentu, aż wykryto u mojej Mani pielektazje w nerkach. no i lekarz mówi, że jest to nieprawidłowe, ale że najczęściej same się zmniejszają albo jeszcze w brzuchu, albo po porodzie, tylko, że trzeba obserwować. no i żebym się nie martwiła. ale wiecie wszystkie jak to łatwo "się nie martwić". efekt był taki, że spędziłam jeden wieczór nad googlem i byłam już przekonana, że moje dziecko ma zespół downa, bo wyczytałam, że to jeden ze słabych markerów. :no: wyłam 3 godziny. Luby się na mnie wściekł, że głupia jestem, bo przecież z Małą poza tymi nerkami wszystko ok, badaliśmy przezierność, jest przegroda nosowa, serduszko w normie, no ale ja wiedziałam lepiej. uspokoiłam się po paru dniach, ale ile mnie to kosztowało... :-( nigdy więcej google. oczywiście zgodnie z przewidywaniami lekarza pielektazje się zmniejszają.

aguga witaj z powrotem!

Dziewczyny poradźcie mi cos na puchniecie ,ja dzis to ledwo palce zginam.Mój gin polecał mi Diosminex ale troche boje sie zazywac jednak jak tak dalej będzie to chyba spróbuje...:((
zimna woda, ewentualnie z solą, jeśli to dłonie to ręce do góry i potrząsaj jakbyś wkręcała żarówki i strzepywała. jak nogi to kładź się na plecach i nogi góry, pokręć stopą, pozginaj palce, poprostuj, możesz zrobić rowerek jeśli plecki nie bolą.
mi gin zabronił brać Diosminex, bo zmniejsza przepuszczalność naczyń krwionośnych, co tyczy się też łożyska. ale widać co lekarz to opinia...

My dzis wykorzystalismy okazję ze nie pada i zrobilismy sobie grilka na obiadek, pychotka, biała surowa kiełbaska z grilla - polecam jeśli ktos nie jadł.Jeszcze jurto ma byc w miare znośna pogoda a potem cały tydzien deszczu:crazy:
mnie chyba bardziej przeraziłyby te upały... :no: deszcz nawet trochę mnie cieszy.

Ja dziś do 16 w pracy ale od dziś do przyszłego piątku się oficjalnie urlopuje:-D M. wysłałam do pracy - wróci pewnie dopiero koło 6-7 rano....szczerze mówiąc już mam dość jego pracy w nocy ale gdzieś indziej nie zarobi tyle co teraz (a jeszcze napiwki są spore...) a to ważne będzie jak ja całkiem zrezygnuję z pracy --> ale pocieszam się tym że prawie napewno dostane na studiach stypendium rektora (+ dwa stypendia socjalne - M. i moje) więc jakoś sobie damy radę...
chyba tylko tym się martwię obecnie ale jak to mówią starzy ludzie "Bóg dał dziecko da i na dziecko" a z naszą determinacją musi się udać!!!

pomarudziłam już - ciekawe czy którejś będzie się chciało czytać tą moją epopeję:-D
mój Luby też na noce i też narzekam. zarobki super, napiwki też, ale wraca o 6 rano i śpi do 16 więc się mijamy. a pracuje 7 dni w tygodniu, bo chce zarobić "na zapas".

Leze na sali 11, po lewej stroniek taki gruby okularnik z krotkimi wlosami w niebieskiej koszulce :-D

do jutra
znajdę Cię. ;-)

i co z azorkiem?

Dzień dobry!! :-)
Malinowa Paula - gratuluję własnego kąta ale Ty się nie przemęczaj - najlepiej usiądź na kanapie i komenderuj:-D

[...] ale pocieszam się tym że prawie napewno dostane na studiach stypendium rektora (+ dwa stypendia socjalne - M. i moje) więc jakoś sobie damy radę...
chyba tylko tym się martwię obecnie ale jak to mówią starzy ludzie "Bóg dał dziecko da i na dziecko" a z naszą determinacją musi się udać!!!

pomarudziłam już - ciekawe czy którejś będzie się chciało czytać tą moją epopeję:-D
Ja czytałam ;-) Obiecuję nie przemęczać się i trzymam za Was kciuki &&&&&&.

hej

dzis nie nadrobie bo jakas marna jestem,

do jutra
Szybkiego powrotu do formy :tak:
Po brzuchach się poznacie, Anć na pewno przyjdzie co swoim ;-)

po brzuchach się poznacie, Anć na pewno przyjdzie co swoim ;-)

hahaha po brzuchach to nie bardzo bo tu wiele brzuchatych chodzi, najwyzej po tym ze ona nie bedzie w koszuli, szlafroku i klapkach :-D,
chociaz to w sumie nie wiem, moze tak lubi chodzic po miescie:eek:

Vibeke a Ty dasz rade do nas dolaczyc?? taka ladna pogoda w sam raz na przejazd tramwajem :-D
porownanmy sobie brzuchy :-D

ja juz sie przygotowalam na niedziele, tzn czysta koszulka, umyte wlosy, pokremowana, moze niedlugo obchod :-)
no i jestem gotowa jutro wyjsc bo wiecej czystych koszul nie mam, wzielam 2 na 3,5 dnia i koniec.
zastrzyki wszystkie wziete, R mowil ze nie mam zadnych siniakow z tyly wiec jest ok.
gorzej z moja reka po pobraniu krwii bo jest sina

pewnie i tak bede musiala jeszcze przyjechac bo posiew bedzie po tygodniu wiec nie zdaze przy wyjsciu odebrac, no chyba ze zadzwonie do lekarza i poprosze zeby mi wzial albo przed wizyta odbiore. Tylko gorzej jak cos wyjdzie bo wizyte mam 2 sierpnia a gin podobno na urlop poszedl bo tak tu dziewcyzny mowily ze rozmawialy polozne ze ordynator na urlop poszedl.
Mi mowil ze go w poniedzialek nie bedzie i mnie jego zastpeca zbada ale myslalam ze tylko jeden dzien a to wyglada na to ze na dluzej.

wczoraj wieczorem po kolacji zjadlam jeszcze nektarynke i big banana i za chwile doslownie do kolezanki z sali przyszla siostra z pizza, robiona przez tej dziewczyny z sali meza ktory jest rodowitym Wlochem (tam sie poznali, tam byli po slubie i w tamtym roku przyjechali do Polski). No i mimo ze bylam pelna to sprobowalam bo nie mialam jeszcze okazji jest wloskiej pizzy. N
Byla z grzybami, kabaczkiem grilowanym i czyms jeszcze ale nie pamietam. Bardzo smaczna, takie cienkie i chrupiące ciasto. On gdzies otweira knajpke na Chlodnej w Warszawie. Ma tez tez byc kawiarnia i cos jeszcze. No i zrobil jej tez torcik i nas czestowala ale juz nie wzielam bo byla 22:00 i nie chcialam tak na noc jesc

dzis znowu kiepsko spalam bo przed 6 przyszla mierzyc ciesnienie i temperature. Potem o 6 zastrzyk w tylek (ostatni !!!!!!!!!) i wez tu spij. Po polnocy jeszcze lazila bo jedna z dziewczyn (ta od Wlocha wlasnie) ma pompe ktora jej podaja leki rozkurczowe i jej tam cos przestawiala palac oczywsiscie przy tym swiatlo bo i jak.
A ja tak nie umiem byle jak spac. Musi byc ciemno, cicho. Dwie z dziewczyn to jak o polnocy przyszla sluchac serca i zapalila swiatlo to tak spala ze musiala je budzic :szok:.
Zreszta teraz tez wszystkie znowu spia, tylko ja siedze cale dnie i nocy i sie przewalam z boku na bok

zaraz bedzie sniadanie, juz wozek slychac. Do sniadania jest Inka z mlekiem jak ktos chce zamiast herbaty i musze przyznac ze jest niezla :tak:

milej niedzieli

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry