Ja też już po obiadku (pierogi z serem, dawno nie jadłam) i zakupach (lodówka częściowo zapełniona, reszta zakupów w bagażniku czeka, aż mąż wróci i przyniesie).
Znalazłam w końcu św. Graala - piwo Bavaria 0%

Tych zwykłych "free" nie kupuję, bo jednak jakieś tam ilości alkoholu zawierają, a tego nie mogłam nigdzie upolować.
Erde ten link o narządach super :-) mój małż ogladał z niedowierzaniem po kilka razy
....
Erde jeszcze co do ruchów małej nisko to ja mam tak że jak położe się na boku to tak też mam i czasami jak podkulę nogi to kopie mnie po udzie

tzn wali głowką nie kopie bo głowa jest u dołu tak się odpycha nogami że wali głową nisko myślę ze to nic groźnego

Ile taki zabieg trwa z rzęsami?
Podziękowania za linka należą się Minie, bo jak się okazało to właśnie ona tu pierwsza wrzuciła
Dziękuję za uspokajające słowa, dziś trochę poszwendałam się poza domem, to już tak nie kopie nisko. Wniosek - muszę znaleźć sobie jakieś produktywne zajęcie, bo jak siedzę/leżę to mała szalej a ja schiz niepotrzebnie dostaję;-)
A czas aplikacji rzęs chyba od kosmetyczki zależy, jak pierwszy raz robiłam, to ok. 3h, a teraz w niecałe 1,5h się pani uwinęła. No ale w ciąży trzeba brać poprawkę na własne możliwości, bo to jednak na plecach trzeba wyleżeć.
no właśnie kawę odstawiłam zupełnie (przed ciążą piłam kilka dziennie, przyzwyczajenie po pracy w kawiarni). dlatego kawa odpada. a poza tym to chwilowe rozwiązanie.
Też mam bardzo niskie ciśnienie, zwykle ok. 90/60, w ciąży rozszalało się do całych 110... Ja się przestawiłam na kawę bezkofeinową, choć taka zwykła też mi się czasem zdarza, ale nigdy nie traktowałam kawy jako "podnośnika" ciśnienia. Piję, bo po prostu lubię. A w upały mrożona była cuuuudna!
jeden cytat z neta
...
pozostawiam bez komentarza..
Jak już ktoś jest z ciemnogrodu i w takie rzeczy wierzy, to jego sprawa, ale bezmyślne stresowanie kobiet w ciąży (albo w innych przypadkach dzieci, chorych itp.) powinno być karalne.