reklama

Październik 2012

reklama
Nikola ,na pewno już czytałaś ,ale wklejam dietę
[h=3]Dieta przy cholestazie ciążowej[/h] Ponieważ cholestaza to choroba przeciążonej wątroby, ważne jest utrzymanie odpowiedniej diety, by nie fundować organizmowi dodatkowego obciążenia. Dlatego mama z cholestazą powinna przestrzegać kilku zasad: zrezygnować ze smażonych i surowych pokarmów; jeść tylko produkty gotowane, nawet warzywa i owoce; ograniczyć tłuszcze, majonez zastąpić jogurtem naturalnym; zapomnieć o napojach słodzonych i gazowanych, i oczywiście o słodyczach. Może natomiast pić wszelkiego rodzaju kompoty i jeść delikatne dla wątroby biszkopty.
Nie jest to łatwe, szczególnie wtedy, kiedy ma się zachcianki, ale warto się przemóc.

Witajcie!
Ja tylko na chwilkę, bo wróciliśmy właśnie od teściów i wybieramy się na grilla do znajomych, więc wpadliśmy się tylko przebrać :tak:
Nikola to trzymam kciuki żeby wyniki się nie pogorszyły, dużo zdrówka dla Was!
aguga mój Maluch też się już rozpycha. Dziś pierwszy raz obudził mnie swoimi kopniakami o 6 rano. Tak mocnych kopniaków i tak dużo to jeszcze nie czułam :tak: Cudowne uczucie :-)

Jutrzenka ja to np. bardzo lubię i czasami piję zamiast herbaty, najbardziej do chleba z żółtym serem;-) Obiektywnie myślę, że ma znośny smak, szczególnie osłodzone. Aha, można tez z cytryną.

Jutrzenko ja tez jeszcze nie wyraźnie czuję ruchy (nie wiem czy to dzidziuś) czy jakieś bulgotki. Fakt że mam więcej tłuszczyku na brzuchu niż w pierwszej ciązy i może to jest powodem:(

Nikolla
zdrówka Ci życzę i cierpliwości!

U nas po deszczu ,niedawno wstałam tak mnie zmogło i jakas taka niepozbierana chodze ..

hej hej!!

skutecznie mnie odwiodłyście od pomysłu wskoczenia na listopad - ale nawet tam nie zaglądnęłam ani razu i nie mam zamiaru :-D najwyżej bede Was obserwować i męczyć podpowiedziami na poród, jak bede ostatnia :zawstydzona/y:
a w KRK dziwna pogoda - do południa pięknie, wręcz upalnie, a później solidny deszcz aż do teraz - znów słoneczko wychodzi. a jutro mój mężuś ma urodzinki i cóż.. miała być duża imprezka, bo to okrągłe urodziny, a tu nici z tego hehe pójdziemy na obiadek do knajpki i kupiłam bilety do teatru - a co.. jak szaleć to szaleć ;-)

Majeczka to na kiedy w listopadzie termin? ,
możesz przecież urodzić w 38 Hbd -i to też jest już ciąża donoszona i będzie jeszcze październik ,to maluch przecież decyduje:-)

Jestem po lekturze artykułu:
http://www.edziecko.pl/edziecko/1,105020,11562915,Dzieci__ktorych_plec_jest_tajemnica.html

Nie umiała bym tak bezpłciowo wychowywać dzieci ,pozbawić moje damy od maleńkości kokard ,kucyków ,sukienek ,czy innych różowości ,by same zdecydowały czy chcą być chłopcem ,czy dziewczynką .

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry