reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

Mina hehe mówią że w drugim trymestrze kobiety myślą o seksie częściej niż kiedykolwiek,to może dobrze że wibrator sie znalazł :-D co do wagi to dzidziuś pewnie sie cieszy że ma mięciutko,a chłopina nie narzeka ale ja sama sie czuje tak średnio,dobrze ze balony też urosły,to jedyny plus tego tycia:-Dchociaż jeszcze chwile i przestane widziec własne stopy a stanik bede musiala zamienic na rozmiar H

reklama
Cześć dziewczyny!
Jeśli o mnie chodzi to coraz częściej czuję się ciężka i ślamazarna. Szybko się męczę, częściej boli brzuch od wydawałoby się wcale nie takich ciężkich czynności. Trochę to dołujące. :-(
Ale poza tym przyszedł mi kombinezonik zamówiony na allegro i ubranka z 5-10-15 (dzięki za info Polcia) tak że patrząc na te maleńkie ciuszki twarz sama się uśmiecha.
Wczoraj zrobiłam naleśników i okazało się, że w mojej nowej rodzinie nie bardzo lubią naleśniki na słodko. Chyba będę je jadła cały dzień bo szkoda by się zmarnowały.
Jeśli chodzi o puchnięcie to wybrzuszyło mnie bardzo i kiepsko mi się śpi. Poza tym to nocne wstawanie na siku - masakra. Chyba chodzi o to by przyzwyczaić mnie do wstawania w nocy. Przyda się przy dziecku.
A w lidlu też nakupiłam kilka rzeczy i oceniając: leginsy są najgorsze. Wziełam S a wiszą na mnie od kolan.

Dziewczyny co za produkcja, skąd te sily na koniec tygodnia:szok:Ja ledwo na oczy widze i czytam.

Mina padłam ze smiechu jak przeczytałam o tych "bateriach"
Sandy niezle mezastego pogoniłaś, to teraz chłop mam nadzieje przemysli zanim pacnie kolejna głupote.

Ja tez marze o swoim domku, nie musi byc duzy ale wolałabym z ogródkiem.Ale na razie tylko pomarzyc sobie moge.W bloku nigdy nie mieszkałam wiec dla mnie to by była tragedia.

Sandrik1 mi lekarz na sprzecie 2/3D juz w 12tc powiedział ze prawdopodobnie bedzie dziewczynka, w 18 potwierdził ze jest napewno.

No nic wy konczycie sprzatac a ja lece dopiero się zabrac bo od rana synka nosiło i nie zdążyłam jeszcze się zabrać.Teraz mam nadzieje ze troszke pospi.

czytam już któryś raz o tych waszych balonach i jestem w szoku, u mnie urosły z miseczki B do C - więc szału nie ma:-D ale może to dobrze bo brzuchol puchnie i martwie się czy dam rady go dźwigać jak tak dalej pójdzie......tak wiec za dodatkowy balast dziękuję, bo będą mnie musieli wózkiem towarowym wozić:-D:-D:-D choć z drugiej strony chyba jeszcze wszystko przede mna, ale pocieszam sie ze moja mamcia i siostry mało - cycaste

czytam już któryś raz o tych waszych balonach i jestem w szoku, u mnie urosły z miseczki B do C - więc szału nie ma:-D ale może to dobrze bo brzuchol puchnie i martwie się czy dam rady go dźwigać jak tak dalej pójdzie......tak wiec za dodatkowy balast dziękuję, bo będą mnie musieli wózkiem towarowym wozić:-D:-D:-D choć z drugiej strony chyba jeszcze wszystko przede mna, ale pocieszam sie ze moja mamcia i siostry mało - cycaste

Tobie z B na C a mi z 75B na 80D/E
dodatkowy ciężar dla kręgosłupa. już czuję częste bóle w krzyżu lub całych pleców. a co to bedzie potem.

jutrzenka ja też czekam na pierwsze pieniądze na l4 i ciekawa jestem jak to co dostanę będzie się miało do mojej normalnej pensji - ale u mnie to dopiero pewnie po weekendzie się dowiem. U mnie też (podobno) pracodawca wypłaca.
Majeczka26 jak masz taką nerwową atmosferę w pacy to szkoda zdrowia twojego i dzidziusia - ja też na początku się wahałam iść czy nie iść, miałam wyrzuty sumienia jak sobie w pracy beze mnie dadzą radę, ale z drugiej strony na szali jest zdrowie i bezpieczeństwo moich dzieci, i one są najważniejsze w tej chwili a nie praca. Pewnie, że jakby się dało to chciałabym jeszcze popracować, ale ja nie potrafiłam zwolnić obrotów i wyluzować trochę przez co zaczęły mi się twardnienia brzucha, więc od początku maja jestem na zwolnieniu.

a to jak to jest przy tym macierzyńskim? jest mniej czy wiecej niz pensja?

vibeke - tak, masz racje, ale chyba człowiek musi dojrzeć do tej myśli.. a ja na pewno.. przez weekend zmienie jeszcze pewnie z 5 razy zdanie co do wolnego, ale Mina mam nadzieje ze pojawie sie w poniedzialek na umówionej wizycie u dr :tak:

Majeczka a ja mam obydwie strony :p Zawsze bylam nadwrazlwa i szybko sie zloscilam, a teraz na maksa :)
Moje klotnie z infolinia w gazowni albo elektrowni - to jak puszczaja teraz 'w celach treningowych' to pewnie w niezlym szoku sa:D
A ostatnio ogladalam np. pogrzeb Huberta z Pierwszej Milosci - to siostra jak przyjechala na chwile to nie mogla uwierzyc ze 'tylko' z takiego powodu rycze :D
HeH, zdarza sie tak w ciazy i nic nie poradzimy na to :D

emotion - no urzędowe sprawy to w ogóle hardcore - zrobiłam sie ostra i nieugięta, choć nigdy asertywności mi nie brakowało, to teraz doszedł jeszcze cięty język.. zwariuje chyba i mam nadzieje ze to kiedys minie, bo nikt ze mna nie wytrzyma :szok:

sonkaa - dom to moje marzenie ktore raczej sie nie spełni - w totka nie gramy, a kredyt na mieszkanie bedziemy spłacac jezcze kilkanaście lat.. wiec musi mi wystarczyc moje mieszkanko - staram sie je jak najbardziej funkcjonalnie urządzić

co do ruchów - ja ich nie czuje jeszcze i czekam z niecierpliwością, a jezeli chodzi o płeć - znam - dwie wersje dziewczynka bądź chłopak - dwóch lekarzy nie było zgodnych wiec czekam :tak:

reklama
majeczka - o takie wersje co do płci , to mogłaś zapytać nas, to samo byśmy powiedziały :-), jeszcze się kobieto wahasz nad L-4? lepiej nie denerwuj Miny :-)

Do góry