reklama

Październik 2012

Witam, czy mogę dołączyć do październikowych mam? Co prawda miałam termin na 2 listopada i właśnie z mamami z tego miesiąca zaczęłam przygodę na bb, ale ostatnio dowiedziałam się, że termin zmienił się na 30 października.
Jestem w 18 tygodniu - z suwaczkiem coś nie tak, bo się nie zmienia:szok:Będę mama dziewczynki:)
witaj, to jakby odwrotnie do mnie - ja mialam na 26 października termin, a teraz jest zmieniony na 2 listopada, ale dziewczyn nie opuszczę :-D

Co do witamin, to ja też skończyłam Femibion classic,a ostatnio od gina dostałam całe pudełeczko próbek (łącznie 40tabletek) Pharmatonu maturella i teraz to biorę. Z Olusiem prawie całą ciążę brałam właśnie Prenatal i potem też pewnie kupię.
to ja sie zastanowie czy nie zmienic tez witamin, do tej pory biorę Femibion ktory zaczelam od 2 trymestru, ale skoro sa inne lepsze, tańsze..

hej. ja juz po genetyku a raczej USG połówkowym u niego. wszystko ok.
CHŁOPIEC :-D:-D:-D
mam się tylko zgłosić 4lipca ponownie buziaki
super, malenstwo gratuluje i ciesze sie ze wszystko dobrze! ja mam nadzieje ze w poniedzialek juz dowiem sie kto w brzuszku mieszka :tak:
co do pieczarkowej - nie mogłam popuscic i kupilam juz pieczarki, jutro bede robic :-D a na obiad bedzie zapiekanka: makaron penne, brokul i szynka w sosie serowym, mniam..
btw. uwazam, że brakuje na tym wątku szczególnie buźki oznaczającej MNIAM :-)
dodam, ze chwilo truskawki zmienilam na jagody - znalazłam słoiczek dżemu jagodowego roboty mojej mamy - to dopiero niebo w gębie, biała bułeczka z takim dżemem!! MNIAM po rac trzeci :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Witam nowe Mamusie!
Ja do tej pory brałam femibion clasic, bo miałam już zalecony przed starankami, ale dziś mi się skonczył i myślę czy nie zamienić na coś tańszego i dobrego
Ja od 5tc brałam Femibion Natal 1, a po miesiącu jak się skończył przerzuciłam się na Femibion Classic właśnie i biorę do tej pory.

Haneczka kopie i kopie jakiś nadpobudliwy dzień dziś mamy obie :szok:
U nas pół na pół - ja jakaś bez życia jestem dzisiaj, za to Majka mnie od rana cały czas kopie. No ale skoro ma tyle energii, to rozumiem czemu ja nie mam - w końcu skądś ją czerpie, widocznie ze mnie:-)

w ost trymestrze mysle dodatkowo zaopatrzyc sie w omega -3 (chodzi o ten ważny DHA); tak sie zastanawiam czy jak sobie kupię zwykłe omega-3 naturella czy to wystarczy...zapytam sie na wizycie :tak:
Daj znać co lekarz na to.

hej. ja juz po genetyku a raczej USG połówkowym u niego. wszystko ok.
CHŁOPIEC :-D:-D:-D
mam się tylko zgłosić 4lipca ponownie
buziaki

Gratuluję!

znalazłam słoiczek dżemu jagodowego roboty mojej mamy - to dopiero niebo w gębie, biała bułeczka z takim dżemem!! MNIAM po rac trzeci :-D
Popieram, moja Mama też dżemidła produkuje w własnych owoców, rewelacja!

malenstwo gratuluję synusia :-)
A ja właśnie na szybko ogarnęłam pokoje, łazienkę i kuchnię, bo znajomi mają wpaść. Na szczęście M mi pomógł to poszło troszkę szybciej. Idę coś na szybko do jedzonka przyszykować :tak:

Heloł dziewczynki, cóż za dzień poszalałam w kuchni bo tyle smaków za mną wciąż "chodzi" i czuję się teraz objedzona jak świnka.gifzrobiłam sernika na zimno i koktajl truskawkowy bo chce nacieszyć się truskawkami i teraz ruszyć się nie mogę, masakraaaa odkąd siedzę w domku na L4 cały czas w kuchni szaleję, wcześniej nie było nigdy czasu a jak przychodziłam z pracy to coś na szybko byleby zjeść a teraz szokkkking, ale pociesza mnie fakt że czytając dzisiejsze wpisy to widzę że 3/4 dotyczą jedzenia wiec nie tylko ja pochłaniam teraz na maksa, któraś z was pisała o braku buźki mniam - proszę bardzo - Zobacz załącznik 472185 - przyda nam się tu jak nic, własnie wpadłam na to ze w swoich postach mogę wklejać emotikony z gadu gaducfaniak.gif (u mnie w poście działają, nie wiem jak się będą wam wyświetlać i czy w ogóle będą)

malenstwo - gratuluje synusia;-)
anniunia - ja biorę pharmaton maturelle od początku ciąży

zmykam się położyć, bo naprawdę zaraz eksploduje a jeszcze Junior szaleje, chyba muszę poprosić męża by na lodówce kłódkę zamontował bo ja naprawdę nad sobą nie panujelodówa.gif

Ostatnia edycja:
witam wieczorową pora

zmeczona dzis jestem, troche na zakupach, potem na pogrzebie, do przedszkola po Kube i Maje R brata i to mnie jakos wykonczylo
dobrze ze jutro wolne to R nie wstaje wiec sie wyspie

Lori ojj skad ja to znam. Wyjde z toalety za chwile dostane kopniaka w pecherz i znow lece. Wogole ja duzo siusiam. Pojde do wc zrobie siusiu, umyje zeby i znow mi sie chce:baffled:.

Moze wstyd sie przyznac ale dzis przed wyjsciem z domu bylam w wc, pojechalismy do kosciola i znow mi sie chcialo. Dobrze ze postawilismy auto wzdluz drogi przy polu to zrobilam na trawke obok auta, tylko drzwi sobie otworzylam zeby nikt nie widzial :zawstydzona/y:

Sandrik dzis zobaczylam w necie ze te tabletki Vita=miner co biore sa tez z DHA. Nastepne takie kupie

Malenstwo gratki

a ja dalej zamulam, deska do prasowania stoi, prasowanie tez ale sie dzis nie doczeka bo mam lenia, zreszta juz od tygodnia

a ja dalej zamulam, deska do prasowania stoi, prasowanie tez ale sie dzis nie doczeka bo mam lenia, zreszta juz od tygodnia

moge za Ciebie wyprasować. ale teraz siedze jeszcze w pracy.
dostałam dziś mały prezencik już dla maleństwa.
klient był ciekaw czy chłopiec czy dziewczynka jak dziś mu powiedziałam to pół godziny później przyniósł pralinki z MILKI (serduszka) mniam pyszne ;p

jutrzenka to tak jak ja, nigdy mocnego pęcherza nie miałam i jak ja to mówie w temacie toalety jestem bardzo towarzyska, jak ktos idzie to ja tez moge mu towarzyszyć (np. jak się z kolezankami w szkole parami chodziło) No a w ciązy to już wogóle, załatwię sie w domu, pojadę np. na zakupy i zaraz musze gdzies toalety w CH szukać.

malenstwo to bardzo miły gest klienta:-)

Moja Mała tak samo upodobała sobie pęcherz i do łazienki latam non stop. Mój mąż to się śmieje, że mogłabym się tam przeprowadzić hehe.

Musa, ja mam taką ochotę na ciasta, że szok. Poproszę o kawałek tego serniczka :-):zawstydzona/y: jutro z teściową będę robiła ciasto na biszkoptach przekładane masą, galaretką i truskawkami. Dostała od kogoś taki przepis i podobno pyszne :-) A ja już nie mogę się doczekać :-)

reklama
Kochane wybaczcie jestem o całym dniu pracy i padam. dzisiaj jeszcze muszę masę na ciasto przygotować i odprężyc się potem do wanny:-D Doczytałam że są nowe mamusie więc WITAM !
NO i maleństwo witamy w klubie :tak: Bardzo się cieszę:-D
A i dzisiaj odebrałam swój fotoobraz z sesji ślubnej. Bedzie niespodzianka dla męża:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry