reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październik 2012

Charlois twojego Antka to ja tylko na pierwszym zdjeciu bym poznala :laugh2: a na nastepnych to calkiem inny chlopczyk!! Kurcze, jak ten czas leci i dzieciaczki nam sie zmieniaja :)

reklama
Charlios Twój synek a mój ideał niemowlaka to słodziak kompletny :-) Mój też nie lubi leżeć na brzuszku, woli skakać na nogach podtrzymywany po d paszki. Ehh...
Elutka ja nigdy w termach nie byłam więc się nie wypowiem w tej kwestii. A jabłka z lidla też kupiłam na początku. Dla mnie też one jakieś sztuczne i bez smaku. Inaczej sobie wyobrażałam owoce i warzywa eko, bio itp.
Emotion ja wróciłam do Pl i też żałuję. Także rozumiem Twoje obawy, na wyspach żyje się bardziej komfortowo zwłaszcza psychicznie. Ale na pewno tak czy siak sobie poradzicie, &&& :tak:

Czy któraś z Was nadal czeka na okres? Wybieram się i wybieram do lekarza no i jakoś do ginekologa nie mogę trafić. Byłam raz po 6 tygodniach i tyle. A okresu nie mam. Trochę długo
Ja dostal;am po 2 miesiacach [mimo cycowania] pozniej stracilm i jest znowu :D
Jak to lekarka powiedziala 'burza hormonalna', ale jesli karmisz cycem to normalne ze nie majeszcze.

Emotion- mam nadzieje że sytuacja się rozwiąże pozytywnie. W Polsce ciągle słyszę że ktoś wyjechał a wy wracacie... Może to i dobrze
emotion-ja wróciłam i żałuję tego do dziś..no, ale mam nadzieję, że wszystko wam się ułoży po waszej myśli i będzie ok
Emotion mi osobiście brakuje Polski i gdybym mogła to bym wróciła ale wiadomo szara rzeczywistość naszej ojczyzny przeraża,powodzenia Wam życzę
Dziekuje dziewczynki ! :*
Mozecie powiedziec 'konkretniej' czemu zalujecie powrotu? Jak powrot u Was wygladal ? Czemu zjechalyscie do kraju [mozna na priv] ? I co teraz jest 'zle'?
U nas jest taka sytulacja ze maz ma przepisany dom na siebie 'za opieke' nad rodzicami.. wiec i tak czy siak liczylam sie z tym ze jedno z nas predzej czy pozniej bedzie musialo jechac pomoc .. [a wiadomo raczej ja - bo z dzidzia ciezko by mi bylo pracowac i odkladac]
Maz ma jkechac na miesiac, i zobaczyc co i jak - czy faktycznie praca taka jaka obiecuja [ i placa tez czy sie zgadza] jedzie za tydz.. przed chwila kupil bilet.. Zobaczymy.. Narazie zostane sama :/
Ja narazie ledwo wrocilam do pracy i robie 2 dni w tyg, siostra mi pomoze narazie a jak trzeba bezie to pojde na bezrobocie - pracowalam 5 lat wiec mi sie nalezy.. Ehh zobaczymy.

Emotion ja po prawie 5 latach wróciłam do Polski bo bardzo tęskniłam a poza tym nasza Jula mając 4 lata nie mówiła więc zjechaliśmy zeby poszła do przedszkola,ja mieszkałam u tesciowej a mój B.pracował dalej w NL i raz na jakiś czas zjeżdżał ale okazało się,że nie dla nas takie życie on tam ja tu i po kilku miesiącach znowu zjechałam do NL,poszłam do pracy,Jula do szkoły i tak zostało.tu wiadomo jest lżej ale została tesknota za Polską.Pewnie gdybyśmy oboje mogli pracować w Polsce to zostalibyśmy.

co do okresu to u mnie był 2 razy ale teraz chyba przez tabletki nie mam zazywam cerazette i tak lekarz mówił że czesto nie miesiaczkuje sie ale kończe opakowanie i jakies inne juz mam co 28 sie łyka 7 przerwy okres i w 8 zazywam od nowa czy jest krwawienie czy nie jakos tak na m one sa a jak bedzie z miesiaczka zobaczymy po tych drugich powinna byc .

W czwartek bylismy na szczepieniu igor wazy 9600 i 71 cm na 90 centylu jest :)

Igorkowi smakowało jabłuszko podane w siateczce specjalnej do podawania owocków polecam :)

Ostatnia edycja:
Ulala ja brałam cerazette i miałam okres już 4 razy,teraz minął ponad miesiąc i nie biorę żadnych tabletek bo zawsze jakiekolwiek zatrzymywały mi wagę w miejscu i jak przestałam je brać to ponad 5 kg mniej :-)
Igorek ładnie waży,my w pn.mamy kontrole:-)
a co do siateczek to Anton nie gryzie tego co w siateczce tylko plastik :sorry2:

Charlois- miałaś okres przy Cerazette? Ja od porodu nie miałam jeszcze wcale i myślałam, że to przez tabletki właśnie. Karmię też piersią ale chyba za mało żeby okres zatrzymać?

wernkika, ja brałam 2 miesiące azalię i 2 razy miałam krwawienia. karmiłam wtedy małego intensywnie. mój gin powiedział, że można co miesiąc krwawić ale można też w ogóle... więc nie ma reguły. najlepiej przejdź się do lekarza

Ja brałam kilka miesięcy cerazette i poza kilkudniowym raczej plamieniem nie miałam nić coby przypominało okres. Tabletki odstawiłam, bo najprawdopodobniej po nich się beznadziejnie czułam-mdłości, zawroty głowy..teraz nic nie biorę i czuję się lepiej!
Dzisiaj wróciliśmy z Białki Tatrzańskiej gdzie byliśmy na termach. Pytałam pediatry przed wyjazdem czy nie ma przeciwwskazań, stwierdziła że jeśli są przystosowane dla takich maluchów to ok.(jeśli przewijaki i zabawki do pływania o tym świadczą to były przystosowane hehe). W każdym razie wyjazd udany, mały zaliczył pierwszy raz basen i był w siódmym niebie! Polecam każdemu wycieczkę z maluszkiem:) Fotki wrzucę później do galerii.

reklama
Elutka byliscie w tych nowych termach kolo Kotelnicy?? Jak maly przetrwal podroz? My sie moze w lipcu wybierzemy, ale nie wiem wlasnie czy do Bukowiny czy Bialki

Do góry