reklama

Październik 2013:)

reklama
Cześć,

przepraszam że ostatnio mnie nie było ale brak czasu do tego czuje sie na mega zmeczoną ;/ młoda daje mi czadu a jak jest sloneczko to jestesmy caly dzien na dworzu.
u nas dobrze, widzialam wczoraj dzidzie ale tylko na chwilke kolejne usg dopiero za ok 6/7tyg czyli połówkowe ... osttatnio mialam wrażenie ze 2 razy poczułam bąbelka ;]

mam nadzieje że u wszystkich ok i tylko doszly dziewczyny !!
brzuch już mam spory :P

antiope obie mamy racje;) mi dwóch lekarzy powiedziało ze ciąża bezpieczna jest od 16tyg wiec ja tego sie trzymam;) duphaston i luteine biorę cały czas ale nie wiem do kiedy

dzaga
super ze bąbelek rośnie zdrowo:)

a ja dzisiaj mam dzień lenia... miałam czytać materiały od pani promotor ale nie mam ochoty, a jeszcze sobie przypomniałam, że muszę przygotować materiały na jutrzejsze zajęcia więc siedzę i koloruję :-D czytam cały czas co piszecie ale jakoś weny brak na odpisywanie wszystkim... mam nadzieję, że wybaczycie

Mi w poprzedniej ciąży jak i w tej kazano odstawić Duphaston w 12tym tygodniu. Tak też zrobiłam i nie czuję różnicy...no może dzięki temu nie wymiotuje już..bo jak wiadomo nadmiar progesteronu powoduje kiepskie samopoczucie.
Ostatnio gdzieś czytałam, że podobno żeby tak naprawdę zapobiegać poronieniu to powinno się przyjmować o wiele więcej niż 3 tabletki. Chodziło o to, że niby ta standardowa dawka i tak nic nie daje.
Ja nigdy nie słyszałam o tym, ze ciąża staje się bezpieczna od 16ego tygodnia...zawsze funkcjonował 12ty tydzień.

reklama
Dziewczyny jeśli chodzi o ruchy to jak któraś ma łożysko na przedniej ścianie to później odczuje ruchy maleństwa. Ja tak mam więc się na 16 tydz nie nastawiam, a raczej na 22.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry