reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październik 2013:)

Hej dziewczyny!
agnieszkala duuużo zdrówka dla córci, aby szybko wydobrzała! a tobie dużo odpoczynku :)

Takhisis bardzo mi żal twojego synka a tą babę to bym normalnie rozszarpała !!!!! byle się to szybko zagoiło i nie było dużo blizn o jakiś większych konsekwencjach i żeby synek jak najszybciej zapomniał :/ dużo wytrwałości!
Kamcia looooooool piękny bukiet :D i dużo dużo zdrówka !
deli u mnie też pogoda do d.... 9 stopni i leje :///
die masz dzielnego męża :>

ja wczoraj niedaleko domu zobaczyłam na dużym sklepie z tanią odzieżą napis "23.05 całkowita wymiana towaru!" no wiec myślę że to chyba dla mnie tak na to dzisiaj wpadli :) i głupio było nie zerknąć :D i dobrze zrobiłam bo kupiłam 2 pary nowych leginsów na bardzo rozciągliwej gumce po 35 zł, czarne i granatowe, idealne i wyglądają na porządne.
Musiałam zainwestować bo od 2 tygodni w pracy rozpinałam guzik od spodni jak siedziałam przy biurku i nieraz się zapomniałam i jak wstawałam to tak chodziłam po biurze z rozsuniętym zamkiem który czasem łapałam ręką albo zakrywałam bluzką :/ :szok:

pozdrawiam was i miłego dnia!

Ostatnia edycja:
reklama
Witam Dziewczęta!!

U nas też dziś chłodno, ale na szczęście jest słońce i deszcz nie pada. Gdzie to ciepełko sprzed tygodnia? :-(
Takhisis Biedny synek, mam nadzieję, że zapomni o bólu i wszystko skończy się dobrze. Trzymajcie się!!
Kamcia2810 pozazdrościć wspaniałomyślnego męża, kwiatki cudne. Też bym od razu pomyślała, że coś przeskrobał jakbym dostała bez powodu :-) Też ostatnio dostałam czerwone róże, ale z okazji naszej rocznicy ślubu.
Kamea nic nie mów o leni, mam tak samo, aż mi czasem głupio, zmuszam się żeby coś zrobić, a do tego ciągle senna jestem, a miałyśmy dostać dużo energii po I trymestrze :-)
die_perle współczuje Twojemu mężowi, pewnie odpowiednio się nim zajmiesz :dry:
Dżaga uważaj na te palce, jeszcze mogą Ci się przydać :-)

U mnie też 2,5 kg na plusie, aż się boję co będzie dalej, bo w pierwszej ciąży przytyłam 22 kg!!!!! To była masakra!!

Witajcie.
Takhisis współczuję przeżyć, a swoją drogą lekarz bez waszej zgody nie powinien nic robić. Ewentualnie zbadać i tyle. Ja jestem zdania żeby naciągać napletek od małego, koleżanki syneczek sam to robi po kąpieli i nie ma problemu. Sama się nasłuchałam jak maleństwa cierpią jak u chirurga im ten napletek ściągali, ale zawsze wcześniej smarowali maścią znieczulającą Emla. Widziałam nawet przypadki chłopców 16 letnich z takimi napletkami tragedia co pod tym siedzi i jak śmierdzi. To był szok, że u prawie dorosłego chłopaka takie coś można spotkać:szok:
Kamcia toż to szok, dostać tak piękny bukiet po tylu latach. Piękny.
Die mój też jeździ na rowerze, raz wygrzmocił ale nic się nie stało. Jakbym go w takim stanie zobaczyła jak piszesz, to też bym padła.
Natalii tez mam z chłopem spięcia, aż czasami trzeba walczyć o swoje :) Męczące to, ale taki ma charakterek, no ja drugi że się nie dam i tak leci.
Kamea kobiet w ciąży się nie kopie:) ewentualnie klapsa na gołą pupę. Ja byłam dziś w Lidlu i kupiłam te leginsy ze strechu. Od razu piszę, że duże wychodzą. Mam dwa kolorki cazrny i szary, a bluzki takie sobie. Nie kupiłam ich.
Dżaga uważaj!!
Koreczek wow, dwa lata nie żyje a kwiaty dostaje. Trzeba było wziąć i na grób zanieść.
Pietrucha nie ma jak w łóżku, milo ciepło i przytulnie ;) Buziak.
Deli mnie lekarka powiedziała żeby iść na badanie w 22 tygodniu bo maluch jest większy i lepiej wszystko widać i ja się tak zapisałam. Mam termin na 13 czerwca;-)
Dżaga u mnie też 3 kg +
Agnieszka nic co waga nie poszła w górę? Szok. Mnie lekarka zaraz zrobiła oczy jak od ostatniej wizyty nic nie przytyła. Mówi że to źle. Też mam takie bóle, ale u mnie to chyba miękka szyjka.
Joanna tez w lumpach lubię kupować.

No doczytałam resztę dziewczyn pozdrawiam.
Ja się męczę ze zgagą. Ble, ble, ble. Zimno jak cholera i się farelką dogrzewam. Głodna się robię, a mam smak na pulpety pieczone w sosie pomidorowym. Też mam sklep Pepcco w okolicy. Kurna ja zbankrutuje, nic tylko sklepy Lidl, Biedrona, Kaufland i Carrefour Expres, Simplie, Pepcco i na dodatek duży dziecięcy i wszystko do 1 km. Normalnie tylko w totka wygrać.

Ostatnia edycja:
Wróciłam ze śniadanka a tutaj taka prdukcja sie wydarza:p
Mąż bedzie żył:p żeby go pocieszyć kupiłam sobie 2 pary butów- jak ja jestem szczęsliwa to mu od razu lepiej:p

Dziewczyny co do róznicy w badaniach - połwokowe robi się w okolicach 20 tc- najpoźniej do 22- bo potem faktycznie "widocznosc" sie pogarsza- jednak badanie połowkowe- choć bardzo wazne jest badaniem podstawowym - obejmuje podstawową opieke prenatalną :) I tak jak nie wsyztkie robiły badania genetyczne nieinwazyjne (pomiary fałdki karkowej plus hormony z krwi matki)w ok 13-14 tc -co jest pierwszym "etapem" badan prenatalnych/genetycznych nieinwazyjnych, nie wsyztkie robią drugi "etap" czyli właśnie badanie w 22 tc. Tak jak Pietrucha napisła w 22 tc bada sie m.inn dokładnie serce dziecka, oraz sprawdza sie równiez przerózne ewentualne wady genetyczne których czasem nie da sie zauwazyc nawet na tak dokładnym badaniu jak badanie połwkowe. Badania prenatlne-genetyczne tzw. Screeningi robią zazwyczaj specjalisci tylko i wyłacznie od takich badan- mają specjalnie dostosowany sprzet itp.
Dzaga piszesz że nie ma sensu robić badnia w 20 tc a potem zaraz w 22 tc- otóz z rególy faktycznie nie ma...pod warunkiem że nie ejst się w grupie ryzyka. Ja jestem i na badania genetyczne mam skierowania- w moim przypadku są to padania które musze wykonać poniewaz istnieje zwiekszona mozliwosc wytąpienia wad genetycznych - a ich ewentulane wykluczenie/potwierdzenie wymaga badan bardziej specjalistycznych niż podstawowoa opieka prenatalna.

Die nie wiem czy nie ma sensu robić w 20tc... ;] ja sie nie znam wiec si enie wypowiadam :p tylko napisalam ze lekarz kazał w 22tc no wiec mniej wiecej tak sie zapisałam :)
dużo moich kolezanek miało w 20 tc i też dało rade..
co do szerszych badań genetycznych nie mam pojecia co i jak więc też sie nie wypowiadam na ten temat.. ale mam nadzieje że u Was wszystkich ktore maja miec takie badania będzie wszystko dobrze :)

ja po zakupach z teściową PADAM o_O przeciagneła mnie po całym leroyu i zrobiłysmy zakupy w auchanie a ludzi mnóstwo w sklepach !! ;/

Deli dużo zdrówka. Aby się nic z tego nie rozwineło.
Sony na zgage mi pomagało zimne mleko. Może spróbuj. Mnie z Alą w ciąży zgaga strasznie męczyła. A co do wagi to ja w ciązy z Alą przytyłam tylko 5 kg więc taka moja natura. Mój gin w pierwszej ciąży dmuchał chuchał, patrzył czy dziecko przybiera, czy ja niemam alergii, czy wód za mało, ale teraz już wiem, że taki mój urok poprostu.
Joanna ja jak jestem w NS to zawsze muszę wstąpić do ciucholandu na Wałowej, Lwowskiej. Tam są super rzeczy. A dla maluszka to moja mama tam cuda kupuje.

Dzaga Lekarz Ci dobrze powiedział bo połowkowe robi się na przełomie 20-22 tc :) Ale najlepiej nie przekraczac 22 bo potem widac coraz gorzej :) z drugiej strony Twoj lekarz jelsi jest na liscie lekarzy "od genetycznych" być może własnie dlatego kazał Ci przyjsc w 22 tc- i w jednym czasie zrobi połókowe i te dokładniejsze genetyczne bo 22 to na nie najlpeszy czas- a zatem 2 pieczenie na jednym ogniu. Ja robie dwa badania oddzielnie- bo połowkowe u siebie w praxis- przez moja lekarke prowadzącą, a w 22 w poradni genetycznej przez specjaliste od genetycznych :) wiec w 20tc mam normalnie badanie - w standardzie:) a w 22 dodakowo jakby:p

Die_perle ja planowałam robić badanie 4D po 20 tygodniu i teraz już nie wiem czy to połówkowe czy jakie? O, tu zamierzam robić: OSTEOMED a badanie się nazywa Położnicze 3D/4D 18-32 tydz.ciąży + płytka

Sony mnie też zgaga męczy. Migdały mi nie pomagają, ale mleko trochę.

hmm szczerze to nie mam pojęcia ... ;] zawsze mówili o połówkowych nigdy nic wiecej nie wspominał :)

przygotowałam sos do schabu czekam az wybije tak 15:30 i wrzuce do piekarnika schab juz w sosie :)

reklama
Do góry