reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październik 2013:)

Landrynka weź mnie ze sobą na frytyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy plissssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

Co do usg 3d i 4d- nie jestm ginekologiem ale słyszałam że z punktu widzenia medycznego niewiele wnosi do diagnostyki- tej podstawowej rzecz jasna. Badanie w obrazie trójwymiarowym jest nieruchome- jest trójwymiarową reknstrukcją obrazu płodu- obraz dziecka jest bardzo czytelny na nim- ale z budowy zewnętrznej - dla nas- laików bardzo fajne badanie bo na usg 2d to lekarz widzi konkretne rzeczy a my conajwyzej jakis zarys i szare plamki:p z drugiej strony z tego co mi wiadomo na obrazie 3d mozna uzyskac takie przekroje anatomicznej budowy ciała dziecka - czego chyba nie da sie uzyskac w usg 2d. 4d to w zasadzie to samo ale w ruchu :)- wiec powiedzmy ze jest fajniejsze bo widac jak się Bąblownik porusza. Natomisat badanie 4D faktycznie są dosyć dokładne bo pozwalaja naprawde prezyzyjnie określic jak zbudowany jest mózg Bomblownika, kręgosłup , serducho czy nereczki (ale to mozna spokojnie na 2D) natomista na 2d nie da sie zobaczyć albo bardzo cięzko jest zobaczyc takie wady jak rozszep wargi albo polidaktylia. No i na badaniach 3/4D mozna Bomblownikiem manewrowac- znaczy jego obrazem i go ogladnąc z kazdej strony- czego w sumie na usg 2d nie da rady- albo sie obróci na fale albo nie- widzimy tylko to czym jest do nas zwócony.
Tak mi wytłumaczyli róznice w tych badniach w poradni genetycznej- znaczy na stronie ich tak pisze:p wiec na tyle na ile mi sie udalo "zrozumiec" tekst to napisalam:p

reklama
my idziemy na zwykłe usg ... 4D robiliśmy w pierwszej ciąży teraz nie ukrywam troche szkoda nam kasy... wole zainwestować te 200 w jakiś żyrandol bo jak narazie wiszą nam w pokojach kable z żarówką :p
ale ide do babeczki ktora ma taką możliwość więc moze uda się na chwile podejrzeć buzie w 4D :D

obiad prawie gotowy, salatka wyszła przepyszna az mi ślinka cieknie :p

Die_perle dzięki za wyjaśnienie. To ja jeszcze zobaczę co nam ginka powie na następnym badaniu.

hej babeczki.
Miałam dziś urlop, ale miałam wczoraj zaskoczenie bo siedze sobie z małą na dworku a tu autko mojego meza podjeżdzą nooo to miałam go na całą noc i dziś o 12:00 wyjechał :p zdążylismy zakupy zrobic, no i poprzytulac sie oczywiscie boskooo hehe odrazu humor lepszy
U mnie zimno brrr
Takhisis Biedny synek, kurczę co Ci lekarze ostatnio rozumu nie mają ???współczuję kochana !
Kamcia2810 kwiatki prześliczne, ja ostatnio taki bukiet dostalam jak mezu był w Afganistanie :p
Kamea ale ja mam lenia hehe masakra, ale domek dzis posprztałam bo mała była na wycieczce,maz wyjechał to sobie porobiłam i weekend mam z głowy.
die_perle haha też bym padła, my się śmiejemy a mu faktycznie mogło się stać coś powaznego, ja dzisiaj na poprawę humorku męża kupiłam mu spodnie bojówki :p a sobie sukienke oczywiscie i klapki :p tylko pogody nie ma, zeby to nosic wrrr
Dżaga co to za sosik ?
Landrynka ja też dzisiaj na frytkach byłam, mężu porcję miesa fryty i surówka, a ja z racji dzisiejszego piątku miecha nie jem :p
U mnie jakoś 2, 2,5 kg na plusie, a wy uwazacie, że to duzo ? ja juz sama nie wiem ... kurcze marzy mi sie tak max 13 kg przytyc ale pewnie utyje wiecej :/
Uciekam z mala na dwór bo cos podsypia mi musze ja z godzinke jeszczeprzeciagnac potem kapiel ksiazeczka i nyny a dla mamy wieczór :p

Co do tycia ... juz kiedys wspominalam ze na poczatku wazylam 69kg a w srode bylam na wizycie i 67,2 kg :o
az doktorowa sie zdziwila, mi brzuch rosnie, dziecko duze i zdrowe a mi kg w dol...

Jaka tu cisza dzisiaj. Mam nadzieję tylko, z nie przed burzą, a po prostu każda zaszyła się pod ciepłym kocykiem i ogląda jakiś film, który bardzo lubi.

Rajani ja przy Maciusiu od razu używałam pieluszek jednorazowych Pampers 1 a po wyjściu ze szpitala szybko przeszłam na 2 i przy drugim też od razu będę używać jednorazówek Pampka :-)

madzierna ja próbowałam w PL dady ale nam nie podeszły ale nie raz już się spotkałam z opinią że jak tyłek dziecka przyzwyczai się do oryginalnych Pampersów to potem inne pieluszki typu dada lidlowe itd. odparzają i u nas to się sprawdziło. Ale jakościowo Dady sa bardzo dobre.
Co do Huggisów to przeciekają straszliwie.

agnieszkaala zdrówka dla córeczki.
Ja też jak jestem w PL to kupuję ciuszki w pepco i jak dla mnie są ok bluzeczki się nie rozciągają ani nie mechacą, a body różnie to bywa zależy z jakiego materiału się weźmie.

Kamcia śliczny bukiecik. Współczuję bólu oby jak najszybciej minął.

Kamea a masz kopniaka :-D

Die mam nadzieję że M bardzo się nie poobijał.
A tak w ogóle to ja chyba chamka jestem bo nieraz jak mój M sobie coś zrobi palnie o półkę głową czy coś w tym stylu to wybucham śmiechem bo nie mogę wytrzymać :-D

U mnie 3,5 kg na plusie dzisiaj się ważyłam.

deli kuruj się zawczasu nie daj się żadnej chorobie pogoń kaszel.

Sony oby zgaga szybko minęła. Z Maciusiem miałam ciągle.

Landrynka pamiętasz o moich frytkach :-)

No dobrnęłam do końca czytania :-)

Dzisiaj wstaliśmy z Maciusiem o 8,55 a wygrzebaliśmy się z łóżka o 9,05 także super :-)
Malutki w brzuszku skacze i fika czuję go dosyć mocno od wczoraj chyba pani go pobudziła tym usg :-)
Na dworze okropnie leje i leje i zimno jak cholerka nic się nie chce siedzimy cały dzień w domu bo szkoda nos za drzwi wychylać.
Znowu jestem głodna zaraz pójdę buszować w kuchnij za czymś pysznym :-)
M wrócił z zakupów i wziął sie za gotowanie flaczków także jeszcze troszkę i będę zajadać :-)

Dobrze że chwilowa cisza nastała na forum to dałam radę doczytać :-)

reklama
Do góry