IWONA: mnie szew ani rana nie boli- ale nigdy mnie nie bolała (chyba że przez pierwsze 4 dni jak się pociłam bardzo przez spadek hormonów to szczypał szew). Może nosiłaś coś ciężkiego ostatnio? Jak się nie poprawi do jutra to skonsultowałabym to z lekarzem. Pamiętaj że nie możesz dźwigać nic cięższego niż niemowlaczek..
Sposób na nudę jaki odkryłam..może u Was też sie sprawdzi: łapię malutką tak że jest pleckami do mnie, a ja otulam ją rękami za brzuszek i tak chodzę po mieszkaniu lub bujam się do rytmu muzyki (zaczęłam od dziś puszczać normalna muzykę- te 'karuzelkowe' rytmy mnie dobijają;p)- ona to uwielbia! Tylko fakt..nic wiecej wtedy nie zrobicie;p
Drugi sposób położenie do łóżeczka i położenie obok jej ulubionego pluszaka (w paski szaro białe)- moze się na niego patrzeć nawet 30 min;p czasem włączam karuzelkę ale jest ona średnio skuteczna..
Trzeci: kładę ją na swoich nogach lekko podkurczonych- twarzą do siebie i gadamy

.
Jak jest mocno znudzona to robię te 3 metody na przemian-heheh.. Ale staram się jej za dużo nie nosic.. bujaczek nie sprawdza sie u nas na nudę..raczej do usypiania jak się nim buja.. ale ona zazwyczaj tylko krótko w nim drzemie..
Ja dziś pierwszą dobrą nocke miałam od 3 dni.. ogromnie sie cieszę, bo moja kondycja była już w kiepskim stanie..malutka obudziła się przed 24:00, potem o 2:30 i ok. 6. Oczywiście jak tak pospała do została aktywna do 12:00-no ale wolę w nocy pospać ;-)..
A tak w ogóle polecam stronkę do przeczytania..są podane sposoby na: rozdrażnienie, nudę, zmeczenie, itp..
http://dlaczegoplacze.wordpress.com/101-sposobow-na-placz-dziecka/
Ściskam Was wszystkie mocno i życzę udanego weekendu

ucałujcie w stópki swoje pociechy od ciotki Marty i małej Stelli