reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2013:)

Spokojnie- ja tez w sumie bezobjawowa- poza delikatnymi nudnosciami z wieczora, troszke wiekszym paciem na mocz- o wlasnie zanikiem wypryskow...generalnie u mnie wszytko tez w normie- nic szczegolnego sie niedzije- w pierwszej ciazy rowniez nie mialam zadnych objawow..łacznie z tym ze do konca 7 miesiaca bylam calkowicie plaska:p

reklama
Ale dzisiaj najechałam na przyszłego tatę (smsami bo oczywiście nie mógł gadać, bo był w pracy zajęty), że to niesprawiedliwe, że On jest w pracy i się realizuje, a ja się źle czuję i muszę siedzieć w domu na zwolnieniu (jakby to Jego wina była :)) - teraz mam tylko wyrzuty sumienia.

Staje się nawiedzona :) Ale to podobno tak może być.

Pryszczy nie mam, ale nie zmienia faktu że pięknie nie wyglądam.

Kochana ja tez sie denerwuje, ze siedze caly czas sama w domu, moj TZ pracuje na 3 zmiany wiec praktycznie jak nie ma go w domu to jest w pracy a jak jest w domu to odsypia po pracy i tak wkolko :(

Tez mam wrazenie, ze nie wygladam ladnie, i zle sie czuje sama ze soba jakos.

TO ja jeszcze z jednym pytankiem- a mianowicie o grupe krwi? ja mam Rh- ...a mąż zdaje sie + ..i tak sie teraz zastanawiam co z konfliktem ??

jesli matka ma grype rh - to bedzie dostawac zastrzyki aby grupa krwi matki nie pomieszała sie z dzieckiem.... coś takiego kojarze

nawet lekarz sie mnie pytał ostatnio czy mam Rh - czy Rh + jak powiedziałam że Rh + to powiedział że jest ok :)

Kochana ja tez sie denerwuje, ze siedze caly czas sama w domu, moj TZ pracuje na 3 zmiany wiec praktycznie jak nie ma go w domu to jest w pracy a jak jest w domu to odsypia po pracy i tak wkolko :(

Tez mam wrazenie, ze nie wygladam ladnie, i zle sie czuje sama ze soba jakos.

Nawet nie wiesz jak mi pomaga to że nie jestem sama. Chociaż bardzo współczuję Ci i sobie samopoczucia. Mam dopiero trzeci dzień zwolnienia a już świruję.
Więcej o ile to będzie możliwe zwolnienia nie wezmę - już wolę pracować, wtedy dni mają jakiś sens.

Co znaczy skrót TZ?

ja jestem rh- , i tez nie wiemy na 100% jaka grupe ma tatus, z pierwszym dzieckiem o knflikcie mowy nie bylo- bo Mloda ma równiez rh-, wiec ja zadnych przeciwcial niewytwarzalam- bo ona odziedziczyla grupe krwi po mnie:) i tak sobie teraz mysle jak drugie - bedzie mialo grupe krwi + to powinno to chyba wygladac tak jaby to byla "pierwsza" ciaza- bo ja nie posiadam antycial przeciwko rh+ ....
no nic przy najblizszej wizycie zbadamy krwe mezową...i zobaczymy co powie lekarka- tak czy siak to wszytko zalezy od tego jakie rh odziedziczy Fasola- czy po mnie minus, czy ewentualny plus po swym padre:p

To tylko ja jestem jakas inna?, prawie nie mam mdlosci, zero prycholkow :D jedynie co to sennosc, zmeczenie i bolace piersi :baffled:

Rajani nie jesteś sama, ja póki co też nie mam mdłości tak samo jak Ty i spać mi się chce no i piersi obrzmiałe okropnie ... może nas nudności ominą :laugh2:

reklama
Nawet nie wiesz jak mi pomaga to że nie jestem sama. Chociaż bardzo współczuję Ci i sobie samopoczucia. Mam dopiero trzeci dzień zwolnienia a już świruję.
Więcej o ile to będzie możliwe zwolnienia nie wezmę - już wolę pracować, wtedy dni mają jakiś sens.

Co znaczy skrót TZ?

TZ - skrot uzywany tutaj na forum jakos mezczyzna, Twoj towarzysz zycia :p:)
Widzisz Ty na zwolnieniu ja troche bardziej skomplikowane, bo nie pracuje... Mialam zaczac prace w styczniu lecz dowiedzialam sie o CIN 2 i mialam isc na zabieg wiec odrazu mi powiedzieli zebym pracy nie podejmowala a potem to juz sie dowiedzialam o ciazy wiec...
Narazie nie wiem jak to wszystko bedzie...
2,5 godzinki do wizyty u lekarza...

Do góry