reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2013:)

reklama
Ja też nie pracuje:p jestem HausFrau:p albi ładnie mówiąc Hous Menagment:p wiec tez sobie posiedze w domku...zobaczymy jak to będzie- i ile dam rady tak koczowac w domu jako kura domowa:D poki co jest ok....

dziewczyny jak byłam w szpitalu na obserwacji to leżała ze mną na sali dziewczyna z grupą krwi Rh- i od razu dostała surowice, chyba nawet 2 razy. Nie pytali jej wcale jaką grupę krwi ma ojciec tylko od razu podali. Ja mam B rh+ dlatego się nie martwię ale najlepiej zapytajcie lakrza

ja jestem rh- , i tez nie wiemy na 100% jaka grupe ma tatus, z pierwszym dzieckiem o knflikcie mowy nie bylo- bo Mloda ma równiez rh-, wiec ja zadnych przeciwcial niewytwarzalam- bo ona odziedziczyla grupe krwi po mnie:) i tak sobie teraz mysle jak drugie - bedzie mialo grupe krwi + to powinno to chyba wygladac tak jaby to byla "pierwsza" ciaza- bo ja nie posiadam antycial przeciwko rh+ ....
no nic przy najblizszej wizycie zbadamy krwe mezową...i zobaczymy co powie lekarka- tak czy siak to wszytko zalezy od tego jakie rh odziedziczy Fasola- czy po mnie minus, czy ewentualny plus po swym padre:p

przy pierwszej ciąży nie ma znaczenia konflikt serologiczny przy każdej następnej już ma... wiem bo moja znajoma właśnie tak miała i przy każdej kolejnej ciąży trzeba uważać ... także polecam wizyte u lekarza

z checia bym posiedziala w domu ale niestety musze pracować i niestety jak powiem o ciąży to napewno nie beda skakać z radości ;]

konflikt wystepuje tylko wtedy jesli mama ma rh- ,a tata rh+ ,natomiast dziecko dziedziczy czynnik rh po tacie i tez ma dodatni- ale tez nie zawsze dochodzi do kontaktu czynnikow rh- i nie wytwarzaja sie przeciwciala i wszytko jest ok.
zreszta w razie wu tak jak pisala Nula- PODAJA SUROWICE I JEST OK...
Ja sie tylko zastanawialam czy jesli w pierwszej ciazy nie mialam konfliktu dlatego ze moje pierwsze dziecko ma identyczny czynnik rh jak ja, czy jest szansa zeby w drugiej cos sie wydarzylo- jesli Mloda ma rh- , a teraz nawet dziecko mialoby rh + czy nie ejst to tak jakby to byla pierwsza ciaza,ale to sie musze wypytac lekarki- choc pol roku temu jak bylam na pierwszej wizycie "starankowej" to jej o tym mowilam i pytalam i ona mowila ze teraz to zaden problem:p

Ostatnia edycja:
a ja pomimo tego, że w ciąży jestem to szukam pracy, bo teraz nic mi nie przysługuje nawet macierzyński. Właśnie jutro jade na rozmowe. Może akurat by się udało. To praca w banku także nie jest ciężka. Dla mnie ważne żeby mi dali umowe, choć bym popracowała tylko parę miesięcy i poszła na l4 to i tak się opłaca a dodatkowa kasa zawsze się przyda

reklama
a ja pomimo tego, że w ciąży jestem to szukam pracy, bo teraz nic mi nie przysługuje nawet macierzyński. Właśnie jutro jade na rozmowe. Może akurat by się udało. To praca w banku także nie jest ciężka. Dla mnie ważne żeby mi dali umowe, choć bym popracowała tylko parę miesięcy i poszła na l4 to i tak się opłaca a dodatkowa kasa zawsze się przyda

To prawda. Ja w moim przypadku kazali mi odpoczywac i sie nie przemeczac odrazu doktorowa chciala dac mi l4. A o umowe jako tako o prace jest bardzo ciezko, a co mi po umowie zleceniu? dupa :<

Do góry