reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październik 2013:)

Aniula - sto lat z okazji rocznicy i dziękuję za linka, myślę że popytam położną o to żeby mi coś takiego wypisali wolę być spokojna przed podróżą, mam nadzieję, że nie będzie robiła z tego powodu żadnego problemu :/

Rajani - no też tak myślałam, ale może lepiej dmuchać na zimne :/

reklama
Pietrucha ja mam 25 sierpnia 1 rocznicę

Gratuluje nowym półmetkowiczką ....

i czekam na relacje z wążnych wizyt

Aniula Gratuluje rocznicy i życzę dalszych

Ostatnio edytowane przez moderatora:
jestem...
Dzięki dziewczyny za kciuki, za słowa wsparcia i w ogóle...
Wszystko opiszę w odpowiednim wątku. W skrócie - nie ma taśm :-)! Muszę się położyć, bo jestem padnięta psychicznie,a jutro c.d....

die - wywalanie cyca gdzie popadnie - no jestem na nie. Uważam, że można karmić wszędzie - ale z głową i trzeba mieć trochę szacunku do siebie i do innych. Nie każdy chce oglądać obce suty.
martocha - mnie bolało w krzyżu na dole... ale już nie boli- za to pojawiła się inna atrakcja w postaci cholernego bólu spojenia łonowego. I bardzo bymchciała, żeby bolało mnie jednak w krzyżu niż to spojenie...
Żabcia - jak dzisiaj rano spojrzałam na siebie - stwierdziłam,że siara jak nie wiem... no nie wychodzę z domu w ogóle, włosy gówniane, paznokcie ohyda, brwi ... ominę Temat :) A musiałam czymś zająć swoje myśli, więc się ogarnęłam nieco. Ba, wczoraj nawet Łooogoliłam się - cała;)
aniula - wszystkiego dobrego dla Was!!!!

Trzymam kciuki &&& za wizyty :*

:cool2:

Pietrucha cieszę się że wszystko z Twoim synusiem jest ok :-)
Ha ja też się wczoraj cała ogoliłam :-)

No jeszcze tylko usmażyć kotleciki i obiadek gotowy :-) Ziemniaczki za wcześnie ugotowałam a żeby nie stygły zawinęłam w kocyk :-)
Moje dziecię jeszcze dzisiaj nie spało więc pewnie niedługo padnie a ja mam nadzieję że jednak nie bo mamy wyjście.

To, że kobieta w ciąży bywa roztargniona, u mnie się w 100% potwierdziło. :/ Dzisiaj jechałam specjalnie do Warszawy (1,5h pociągiem pośpiesznym w jedną stronę) po kartę ciążową, której zapomniałam wziąć dwa dni wcześniej!!! A jutro mam połówkowe. I pomyśleć, że taka rzecz nigdy by mi się wcześniej nie zdarzyła! Ale pierdoła ze mnie! Masakra...

Pietrucha kamień z serca, że nie ma żadnych taśm. Bardzo się cieszę.

A ja byłam u lekarza ogólnego, tylko nie wiem po co. Osłuchał i stwierdził, że na płucach nic nie ma, w związku z czym w moim stanie lepiej przeczekać wszelkie dolegliwości i nie brać nic. Kazał mi się uzbroić w cierpliwość i tyle. Trochę poczuła się zlekceważona, ale z drugiej strony może ma rację, że lepiej niepotrzebnie nie truć malucha. Sama nie wiem co myśleć o tej wizycie.

A tak poza tym, to tak mnie dziś w prawym boku bolało (chyba jajnik), że myślałam, że do tego lekarza nie dojdę. Na szczęście już przeszło.

reklama
Karmienie piersia. Widze ze prawie wszystkie mamy podobne zdanie. Karmienie - tak, publicznie - tak, ostentacyjnie - nie:tak:.
W pierwszej ciazy karmilam 8 miesiecy i pamietam tylko raz kiedy robilam to "publicznie". Bylismy na wakacjach, w kawiarni na tarasie, w samym kacie, maly przykryty peleryna. Dalo sie:tak:. Ale jednak zawsze staralam sie karmic "na osobnosci". W gosciach w osobnym pokoju, w domu przy gosciach tez w osobnym pokoju. I zgadzam sie to przezycie intymne i nie ma co sie afiszowac.

Joanna tez stalam sie zapominalska, roztargniona i niezreczna. Czuje sie czasami jak niepelnosprawna;-)

Antiope mnie na szczescie przeszlo. Zostal tylko katar. Do przezycia. Widze ze bylas "u belgijskiego lekarza", oni sa tacy oszczedni jesli chodzi o leki i wolne od pracy:no:

Mnie nic nie boli. Ja mam bardziej wkurzajace odczucia. Od wczoraj mam wrazenie ze brzuszek napina mi sie czesciej niz powinien. Ale nie boli, to raczej takie nieprzyjemne. I boje sie ze cos przegapie przez to ze mnie nic nie boli:no:.

Zapomnialam odnosnie latania, a nie chce po raz kolejny edytowac. Spokojnie mozna latac do 26 tygodnia. Pozniej lepiej zaopatrzyc sie w zaswiadczenie od lekarza. W jednych liniach sprawdzaja w innych nie. Wiec ryzyk-fizyk. Dla wlasniego i malenstwa dobra nie zdecydowalabym sie latac po 34 tygodniu, a juz napewno nie bez "pozwolenia" od lekarza.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry