reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październik 2013:)

Cześć,

i u mnie wybija równo pół ciazy ;] strasznie szybko zleciało :) az sama jestem pod wrażeniem :)

u nas 8 stopni strasznie zimno brrr...

co do jedzenia jakoś mniej mnie odpycha od niego niz w 1 ciazy ;] wtedy na mieso nie mogłam patrzec a robienie spagetki dla meza było dla mnie tragedia ;]

ostatnio na wieczór strasznie meczy mnie zgaga a ból pleców powoduje że ledwo siedze, ale takie uroki ciazy wiedziałam na co się pisze ;]

reklama
Hej
Pietrucha tulę mocno Ciebie kochana ;**
Co do gwary - moja cała rodzina to z "Poznańskiego" więc Pyry, teeejjj itp w porządku dziennym u mnie :/ hehe co do Śląska - my się dziwimy, że tyle lat uczymy się języka a jak wyjedziemy do obcego kraju to nie potrafimy gadać - my nawet w swoim kraju nie potrafimy gadac a co dopiero zagraniczni goście będący na Śląsku albo w górach hahah :)

Hi, dziewczynki

Pietrucha odezwij sie..

Aniula ty to spania nei masz. Jak ci się nudzi o może podrzucę moje rasowanie, bo mnie dziś czeka :-(. Super, ze się wszystko udało :-)

Kamea piękny chrześniak i faktycznie kawał chłopa :-)

Madziarena zgadzam sie z Tobą, ja od 4 rż mieszkam na śląsku, a nie gadam

Dżaga u mnei dokładnie to samo plus ból spojenia, więc przód, tył i zgaga, a wczoraj jeszcze strasznie mnie muliło. No nic jeszcze tylko 21 tygodni i będę znów nówka :-)

Hej dziewczyny..
Opisałam w odpowiednim wątku swoją wizytę. Wczoraj nie powiem, ciężko mi było, bo znowu coś się dzieje i to da dodatek nie przelewki i nikt sobie nic nie ubzdurał... Noc jakoś przespałam, jestem mega zmęczona, psychicznie. Jedno się nie zdąży skończyć i zaczyna drugie. Mam nadzieję,że teraz po tym krążku już będzie lepiej. nawet mój ginekolog mi mówi, że ciągle mam pod górkę...

Synuś mój malutki ma 270g i wielkii brzuch ;* I nich sobie ładnie leży u mamusi i dopiero widzimy się po tej stronie po 34 tyg - cali i zdrowi.. Mam nadzieję, że posłucha matki :) I że krążek da radę!

Dzien doberek- jej od wczoraj wieczora 3 strony naskrobałyscie:p

toście sie wkręciły tym batonem:p

Koreczek byś sie pochwalila Waszym plakatem- ciekawi mnie jak Wam wyszło- lubie takie prace :)

Deluszka slonko mam nadzieje ze stres i ciemne chmury szybko odejda od Ciebie- a i to nie prawda że nie słychać u Ciebie akcentu śląskiego:p słychac:D ja słysze - i zamiast "tak" mówisz "ja" :* wpsolczuje dolegliwosci :( ech moja Ty bidulko:*

Pietrucha - tule- ale dobrze ze pessar załozny! bedzie wspomaganie i wszytko będzie dobrze - trzymam ckiuki za Was:*

Kamcia
- ja nie wiem gdzie Ty przytylas..chyba w uszach ;/ chrzesniak superasny :) ale nie dzwigaj na litosc boską!

Nat widzisz- jak one wędruja wszedzie gdzie maja miejsce:) dobrze ze juz sie nie marwtisz:)

Villa- wybaczamy- jak Cie znamy to i tak kiedys nadrobisz i solennie wszytkim odpiszesz chocby to mialo byc 100 stron :p (nie niepoduszczam Cie:p) trzymam kciuki za wizyte - no i milej zabawy na seansie- koniecznie kup do tego popcorn- bo bez tego sie nie liczy! a z tym słąskim to pojechałąs po bandzie:D :p

Szczęsciara ja nie ślązaczka śląskiego nie znam- a z toruśnkich tylko pierniki :p ale syry- sie wie ze syry to syry- giry- nogi śmierdziogi, kieta nie wiedzialm- choc pomyslam ze to cosa łancuchowego bo brzmi podobnie do das Kette :) a co do pyty- ja słyszlam takie potoczne okreśłenie na męskiego członka- pyta:p

Osa super ze urodzinki Młodego sie udały- i ze on sie najbardziej cieszył:) kciuki zacisniete za wizytke- a do 16 zleci w mgnieniu oka! i jestes szyrnieta zeby prasowac w "środku nocy" :D no i czekam na te fotki wzdętego brzucha:p

Dzaga
gratki z powodu pólweczki!!! jeju jak ten czas nam leci:)n wow u mnie tez zimno- narazie pokazuje 6 st..i lekkie zachmurzenie- ale ma pruc zabami zas ;/ lipa wspolczuje z powodu zagagi i boli plecow :(

Ja wczoraj z męzem ogladalam DJANGO- quentina tarantino- jesli lubicie jego filmy- poooooolecam- rewelacyjny 3 bite godziny siedzialm jak zahipnotyzowana- zwlaszcza ze tarantinowy konwenans znam doskonale a tutaj mnie ejdnka zaskoczyl niesamowicie- no naprawde waryo zobaczyc:)
A co dzis bede robic....hmmmm narazie zamulam pod kołderka a kot spi...i jest cicho a za oknem ćwierkaja ptaszki...nie ruszma sie...no chyba ze mnie głod przycicsnie:p

Perle no może coś tak jest i słychać, ale jakbyś coś po śląsku do mnie powiedziała to cię na pewno nie zrozumiem. Wczoraj mój zaczął jak mu przeczytałam o batonie i tez miał ciekawe historyjki np. jak poprosił o pączka na AGH mówiąc po śląsku :-).

Ciemne chmury jeszcze będą przez jakiś czas niestety, ale dam radę.

Niemiecki ostatnio w liceum miałam piękne stare czasy i pamiętam z niego tyle co nic :p więc proszę polski :-)
Musze wstać coś wrzucić do brzuszka, bo bułeczka z rana było za mało, a tak mi dobrze pod kołderką. Olcia też jeszcze w łóżku, bo dziś ma wolne o 11 do lekarza idziemy sprawdzić gardełko.

Potem zupka dla Olci mięsko dla męża i sprzątaczko.

dzień dobry :* ja jeszcze w łóżku zajadam śniadanko :) jadę dzis zobaczyć za termometrem i do lidla bo maja być dzis te ciuszki:) ostatnio przypomniało mi sie jeszcze o pepco ;) maja fajne a tanie bodziaki, pieluszki tetrowe i kocyki :) więc napewno sie tam przejde na zakupy ale juz chyba nie dzis;)

pietrucha
wszystko bedzie dobrze :* pessar da radę i jak juz dziewczyny wcześniej pisały mały wyjdzie w swoim czasie :) pogadaj z nim i napewno poslucha :)

dzaga gratuluje połowy ciąży :) teraz mam nadzieje ze pójdzie juz z górki :) dolegliwości współczuje:/ mnie małe czasem sie wbijaja w nerkę albo gdzieś w okolicach krzyza to czuje sie jak paralityk.

deli Ty tez w takim razie odpoczywaj dużo i łap buziaki ode mnie :*:* przytulam Cię mocno;)

die no widać jak sie przemieszczaja :) troche mnie jeszcze martwi to ze ta mniejsza księżniczka jest tak w dole i mało ia czuje. Głownie jak wariuja to wariuja ta większa i tylko ja zazwyczaj czuje bo ciagle bo jednej stronie...
co do filmu muszę przeczytać o czym on jest i jak mnie zaciekawi to moze każe ściągnąć ;)

kamcia po tobie nie widać ze masz taki apetyt;) więc jedz spokojnie i sie nie przejmuj ;) widocznie z małej jest glodomorek ;) do do kamyszka to pózniej faktycznie moze bardziej doskwierac a moze akurat nie :) mam nadzieje ze mała ułoży sie tak ze nie bedzie drażnić tego kamienia ;)

co do gwary to ja jestem z wielkopolski :) kumpel zawsze sie ze mnie śmieje ze zawsze jak przyjedzie do Poznania to ludzie mówią tu spiewajaco ;) haha mi sie wydaje ze normalnie ale "tej" u mnie na porządku dziennym ;)

villa Ty czasem tyle nadrobisz ze szok ze Ci sie to udaje ;)

reklama
e tam moim zdaniem "ja " mówisz naprawde poprawną niemieczczyzną:p powodzonka na wizycie- a u Olci dzis pewnie na badaniu nie bedzie juz na co patrzec bo sie pewno zagoilo pieknie:)
tez ide chyba cos wszamac

Do góry