reklama

Październik 2014

reklama
Dla mnie też szału z Lovela nie ma. Bardziej miekkie są ubranka prane w Perwollu niż Loveli (na pierwsze pranie stwierdziłam, że można Perwollu użyć). Dziś zamierzam wypróbować Dzidziusia do białego. Zobaczymy :)

Gnagna a te płatki to się jakoś najpierw rozciencza? Czy sypie jak proszek do szuflady pralki? Nigdy nie miałam płatków.

Wczoraj oglądałam w sklepie spacerówke Britax. Rewelacyjna! Taka właśnie kupię tak na wiosnę jak się już cieplej zrobi. Bo jesień i zimę opekamy z wózkiem po starszej.

Gnagna, idę do nowej pracy po tych 20 obowiązkowych tygodniach. Na pewno będzie ciężko, ale dostałam wielki grant badawczy, o który aplikowalam zanim dowiedziałam sie o ciąży, a takie rzeczy piechota nie chodzą. Będę miała elastyczny czas pracy i możliwość pracy zdalnej, mąż podobnie, więc mam nadzieję, ze damy radę.
Cyntia, ciuchy prane nawet w najlepszym proszku dla niemowląt nie będą miękkie, bo proszek/płyn musi sie całkowicie wyplukac żeby nie drażnić skóry.
Ja też ze zwgledow ekonomiczno patriotycznych poszłam w dzidzius płyn, zobaczymy, jeszcze nic dla małej nie pralam.
Jak myślicie ile czasu minie do posta doradcy lovella? :-).
I mi ciagle zacieplo. Jak to inkubatorowi. Odkąd skończyły sie upały mąż śpi normalnie przykryty a ja maksymalnie pod przescieradlem i to tylko nad ranem.

Marrika ja uzywalam do namaczania i zapierania recznego. W lazience przy sypialni mialam miske z woda wymieszana z tymi platkami i wrzucalam do niej caly dzien brudne pieluszki i spioszki. Wczesniej jeszcze je zapieralam po posypaniu platkami. Na koniec dnia wstawialam pranie w pralce. Na opakowaniu chyba bylo napisane, w jaki sposob ich prawidlowo uzywac. Ten sposob byl moj ;)

Rjoanka rozumiem. Moj maz pracuje w podobnym klimacie, wiec wiem, ze mozna to sobie rozsadnie poukladac.Powiem Ci szczerze, ze po paru miesiacach w domu kazda matka chetnie by sie chyba skusila na elastyczna prace.Ja zamierzam sie po 3 miesiacach zaczac zastanawiac nad przyszloscia zawodowa. Z doswiadczenia wiem, ze planowac moge, jak juz bede miala dziecko na rekach. W zeszlym roku tez chcialam szybko wrocic, a tu wyskoczyla rehabilitacja 3- 5 razy w tygodniu. Teraz trzeba to jakos poukladac, bo chcialabym, zeby maz w 3 lata skonczyl habilitacje.

Przepraszam moderatora za post jeden pod drugim. Pisze z komorki i nie moge tego przekleic.

Ostatnia edycja:
Dzieki Gnagna, sposob na plamy bardzo dobry :-)

Rjoanka ja jak jestem teraz u mamy to ubralam sobie koldre w najbardziej sliska posciel jaka mama posiada i spie na niej bez zadnego przykrycia a rano jak troche zmarzne to sie pakuje pod koldre maloznka :-) On sie dziwi ze mi nie zimno tak spac tym bardziej ze okno uchylam bo oddychac nie mam czym przy zamknietym a noce juz chlodne. Ale nic nie poradze ze tak mi ciagle strasznie goraco. Po porodzie bedzie jeszcze gorzej, pamietam ze z pol roku po porodzie bylo mi ciagle zbyt cieplo.

Ja jeśli chodzi o pranie postawiłam na jelp'a, mam proszek do białego, żel do białego, proszek do kolorów i odplamiacz, póki co jestem zadowolona. Wszystkie ciuszki kupione w second hand'zie w nim wyprane wyglądają jak nowe, zobaczymy jak zareaguje skóra Kubusia.

Dzisiaj rozpakowałam paczkę, która wczoraj do mnie przyszła, w końcu mogę się zabrać za szycie pościeli do łóżeczka i kołyski :) Już nie mogę doczekać się efektów, bo w materiałach się zakochałam ;)

IMG_6408.jpg

Załączniki

• IMG_6408.jpg
    IMG_6408.jpg
    37,6 KB · Wyświetleń: 69
Podziwiam Was z tym szyciem :happy2: Ja to jestem zupełne artystyczne beztalencie. Jedyna moja styczność z igłą i nitką to wtedy jak trzeba przyszyć guzik czy zaszyć jakąś dziurę. Dobrze że się chociaż tego w dzieciństwie nauczyłam :-D

A ja się właśnie rozglądam za jakąś ładną pościelą do łóżeczka ale nic mi się nie podoba. Może widziałyście jakiś ciekawy sklep w necie czy na all z fajnymi wzorami?

reklama
Ja tez kupiłam Dzidziusia,tanszy od Loveli czy Jelpa,choc przy starszej Lovele uzywałam do 3 lat.
Teraz mi sie płyn do płukania dzidziusia skonczył i musez kupic bo kupiłam siatke ubran w ciuszku dzis;-)

A tez sie zastanawiałąm kiedy doradcca Lovela sie odezwie:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry