reklama

Październik 2014

reklama
Mroczko, mnie też bardzo bolą piersi, do tego sa takie ciężkie. Zawsze miałam duzy biust ale teraz to chyba zabic jednym cyckiem kogoś mogę :) Czasem myślę żeby rzucić w cholerę to karmienie piersią i zostać tylko na butli ale potem stwierdzam, że jeszcze trochę wytrzymam, że może w czasem będzie lepiej
A szwy mnie ciągną :(

niemal co noc mam to samo myślenie, że przerzucam się na butlę, ale chwilę pomyślę że to dobre dla małego i stwierdzam że karmimy dalej

Czesc dziewczyny ile wasze maluszki tygodniowe zjadaja ? Ja ledwo sciagne 30-50 ml I czasami jej to niestarcza glodomor z niej :-) musimy dokladac modyfikowane !! Czy was tez tak bola piersi ? Spicie w biustonoszach czy nie ? Tak mi Najoma pow ze by potem niebylo zwisow .... Ja powoli odchodze do siebie jednak szwy strasznie ciagnia I ledwo siadaja gorze ja 2 niemoge sie zalatwic pije duzo wody Jem zdrowo ... Wczoraj pomoglo czopek myslalam ze rodze 2 raz tak bolalo :-(((. Gratuluje swiezo upiecZonym mamom :-))))) a oto moj skarb moglabym patrzec na Nia godzinami Zobacz załącznik 647537

mnie piersi już niemal nie bolą, czasem jak tylko idzie pokarm, ale to normalne. Ja spię w biustonoszu, nie wyobrażam sobie bez bo jednak piersi ciężkie i pewnie zostały by mi flaki potem :baffled:

śliczna twoja niunia :tak:

mroczko śliczna ta Twoja córeczka:)

marrika ale Twoja terrorystka ma dużo włosków i takie duże oczka:) Potem mojej Kici zdjęcie zrobię to wrzucę. Ehh moja zaczęła się budzić tak co 1,5h w nocy dopiero nad ranem udaje jej się zasnąć na 2,5h...

Też mnie kusi mleko modyfikowane, wtedy dziecko śpi dłużej i wiadomo ile zjada. Ciężko mi bo zaczynam odciągać mleczko laktatorem żeby rozbujać laktacje tak żeby do szkoły mieć zapasy, w efekcie cycki jak balony bo oczywiście w nocy mi się nie chce po karmieniu działać laktatorem. Ciężkie jest życie matki polki:) Muszę sobie kupić coś na pocieszenie - chyba będzie to dobry korektor pod oczy:P

mój też ostatnie noce ma cięższe i częściej się budzi, więc czasem jak wiedziałąbym ze na mm by ładnie spał to bym chyba się przerzuciła.

dziewczyny karmiace piersią jak długo zamierzacie tak karmić??? tzn ile planujecie??

cyntia mój za urodzenie kupił mi złoty łańcuszek z medalikiem takim otwieranym gdzie dał zdjecia dzieci:-) naprawdę piękna pamiątka, byłam w szoku że takie coś wymyślił sam

mroczko, marrika piękne Wasze pociechy :tak:

magdalenka gratulacje!!!

ostatnio jest problem czasem z usypianiem Oliwiera, dzisiaj jak wróciłam ze szkoły obudził się i usypiałam go 2h, niby zmęczony, marudził a zasnąć nie mógł, nie wiem czy może niedojedzony, mimo że wisiał długo na cycku, pokarm raczej do tej pory miałam dobry bo ładnie przybierał na wadze, czy coś go gniotło na brzuszku, w końcu zasnął ale już słyszę że się wierci :baffled:

Hej dziewczyny,

gratulację dla nowych mamuś :)

Ja właśnie wróciłam z ostatniej wizyty przed porodem u diabetologa-endokrynologa, w ciągu 3 tygodni brania leków na tarczycę wynik TSH obniżył mi się prawie o połowę :) i cukry też mam bardzo ładne, co jak się okazuje wskazuje na zbliżający się dzień porodu :) Zaliczyłam dziś mega stresa, tak mnie zaczęło kłuć w "klementynce", że myślałam, że zostanę w szpitalu już na poród ;P ale na szczęście uspokoiło się. Jutro mam wizytę u mojej Pani ginekolog, zobaczymy co powie, kiedy będę mogła cieszyć się z mojego maleństwa :)

Po drodze do lekarza podjechałam do sklepu kupić materac dla małego do łóżeczka, zdecydowałam się na firmę alvi, cena trochę mnie przeraziła, ale dostałam upust i w sumie zapłaciłam 180 zł, teraz sprawdzam na necie ile taki sam materac kosztuje i aż się przeżegnałam, między 280 zł a nawet 410 zł, masakra, od razu humor mi się poprawił, że taką okazję dorwałam ;P

Garmelka też myślałam dzisiaj o Rjoance. Chyba już urodziła co?

Moja starsza się całkiem rozłożyła. Temp przeszło 38st. Strasznie się boję żeby malutkiej nie zarazila. Raczej zwykle przeziębienie bo tylko katar i temp. Najważniejsze że gardło jej nie boli bo niedawno co miała angine.

reklama
Szlag by to !!! Znowu mi zjadło wpis:(

Marika- współczuje, z dwiema to cieżko odseparować żeby jakoś choróbsko sie nie przeniosło...

Iza- oby Cie przebadał porządnie- mój dr juz mnie nie dotyka, nawet nie wiem czy mam jakieś rozwarcie czy nie:(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry