reklama

Październik 2014

Martina - poniekad Cie rozumiem. Ja prz synku czulam sie podonie, choc nie mialam jeszcze dziecka. Co kamrinie placz, nerwy, poczucie uwiazania. Pokarmu mialam duzo, ale psychicznie nie dawalam sobie z tym rady.
Punktem kulminacyjnym byla nocka, kiedy nakrmilam malego, maz wzial go do odbicia a ja odwrocilam sie do nich plecami. Tak mnie sama to zabolalao, ze podjelam decyzje o mm. Nie byla ona latwa, ale po odstawieniu poczulam sie wreszcie pelna sil, checi do dzialania. Maly nie wisial na mnie i choc jeszcze przez jakies 2 tyg. biegalam z laktatorem i odciagalam pokarm aby zasuszyc piersi i bylo to uciazliwe czulam sie lepiej. Maly moze i nie spal lepiej po nocach bo trzy karmienia mm mielismy , ale dla mnie to bylo niebo a ziemia....

Wiem , ze teraz nie bede bala wahala sie przejsc na mm i to zrobie po paru tygodniach....

reklama
Czarna - jak wcześniej miał kolki, to po po podaniu Delicolu był okropny krzyk i histeria parę godzin. Parę godzin się prezyl i nie mógł zrobić kupki. Wydaje mi się bezsensu przepisywać Delicol, jeśli dziecko nie ma stwierdzonej nietolerancji laktozy. Ale może Wam pomoże?

Czy któraś z mam podaje Espumisan lub coś podobnego? Na ulotce jest napisane, że po ukończeniu 1 miesiąca podawać (tak też pediatra nam powiedziała), ale mały cierpi przez gazy. Wczoraj ucinal krótkie drzemki i był amtywny od 8 do 20. Cały dzień marudził. Dziś zapowiada się podobnie. Budzi się co godzinę. Wcześniej budził się co 3 godziny. Nie wiem co robić. Nie chce by cierpiał.

Ostatnia edycja:
Martina, Gosiak ja też mam poczucie uwiązania. Jestem zmęczona przez nie przespane nocki i ciągły bieg w dzień. A i tak się nie wyrabiam :-/ Ale sił dodaje mi to że przecież to szybko minie. Dzieciaczki z miesiąca na miesiąc będą coraz bardziej kumate :-) najgorsze pierwsze 2 lata. Potem już trochę więcej luzu :-) a taka jak moja 6 latka to już dziecko idealne :-) bardzo samodzielna jest. A tak naprawdę te 6lat to zleciało nie wiadomo kiedy

cześć dziewczyny,

Najpierw gratulacje dla nowych mamuś i wielkie kciuki za te, które są w trakcie i powodzenia dla tych, które mają problemy.

Wiem, udzielam się niewiele, ale niestety za szybko żyję, zresztą jeszcze w dwupaku :) do terminu z USG i wizyty u gina zostały 3 dni, chciałabym jeszcze te 3 dni się pokulać, bo mam coś do zrobienia w tym tygodniu, ale zobaczymy... żadnych poważnych skurczy czopa czy innych rzeczy zapowiadających rozpakowanie nie zauważyłam, ale tak myślę, że wypadałoby chyba już torbę spakować ;-) co?
BTW jak się nie zacznie samo w czwartek to chyba na poważnie muszę rozważyć jakieś "domowe" sposoby przyspieszenia.

gosiak ja też ciągle powtarzam sobie że pierwsze pare tyg, tak min 3 mies i idę na mm. ale codziennie czekam na ten czas i nie wiem czy jest sens tak żyć, gdy ciągle myślę kiedy to będzie, że mały ma ponad trzy tyg a tu tyle czasu jeszcze.

marrika toś mnie pocieszyła z tymi dwoma latami ;-) ja wiem że czas szybko leci, bardziej kwestia jest tego że w głębi duszy chyba chce przejść na mm ale myślę ze wtedy będą zła mamą, że myślę egoistycznie bo to dla mnie lepiej itd itd ehhhh

troszkę sie przespałam z młodym, dałam mu cyca i szybciej niz on usnęłam :sorry2: też tak macie że chce wam się spać przy karmieniu? mnie to normalnie usypia jak dziecko :cool2:

Cyntia no my właśnie cały czas dajemy espumisan, 4x dziennie po 5 kropelek. ciężko powiedzieć czy daje to duży efekt, ale w sumie mały się zazwyczaj pręży wtedy gdy chce zrobić kupę albo przed ulaniem. tak to raczej nie ma jakichś problemów.

martina w ciągu dnia to raczej nie zasypiam bo biorę go przed tv i coś tam oglądam ale w nocy to spać mi się chce zaraz po przystawieniu do cyca. Niemal zawsze się zdarza że jakoś tam małego przygniatam ręką bo śpię ;-)

Ufff, chwila odpoczynku. Ogarnęłam pokoik małego jak tylko mogłam. Teraz tylko zostało czekać na napis z imieniem i fotel do karmienia i będzie perfecto ;) Nie będę ukrywała trochę się wzruszyłam, że już i na mnie przychodzi pora i w końcu nasz upragniony Kubulek będzie z nami :)

20141013_134552.jpg20141013_134157.jpg20141013_134216.jpg20141013_134235.jpg20141013_134526.jpg

Załączniki

• 20141013_134157.jpg
    20141013_134157.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 179
  • 20141013_134216.jpg
    20141013_134216.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 189
  • 20141013_134552.jpg
    20141013_134552.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 178
  • 20141013_134526.jpg
    20141013_134526.jpg