• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Październik 2014

Kawa przy karmieniu piersią jest podobno złym pomysłem... Tak mi mówił lekarz któremu jako jedynemu ufam... Tak jak pisze Cyntia cos tam sie niestety nie rozkłada u dzieci.

Mizah - co za kurwiszon!!! Powiem Ci ze mnie tez tak gnoili psychicznie w szpitalu po porodzie a ja siedziałam cicho, dusiłam w sobie frustracje i wszystkie "złote rady" brałam sobie do serca... A to trzeba z grubej rury odpowiedzieć - tak jak pisze Sunovia!!! Ja sie bałam odpyskowac, bo byłam zależna od nich, w strachu czy mi pomogą w razie potrzeby z dzieckiem, bo byłam zielona w temacie itd. A teraz niech mi jakis doktorek cos powie! Nabuzowana jestem jak cholera! Ja kocham swoją niunie nad życie i tez karmie mm! Dzis zadzownila do mnie Polożna środowiskowa i odrazu sie pyta jak karmie- a ja oczywiście ze strachu i przyzwyczajenia powiedziałam ze mieszanie... Dopiero po rozmowie z nia wzięło mnie na przemyślenia i doszłam do wniosku ze to ja jestem matka i wiem co jest najlepsze dla mojego dziecka! A nie jakaś piguła ktora nawet własnych dzieci nie ma... W grudniu ide na szczepienia do tej lekarki ktora mi powiedziała ze Iza za gruba jest... Juz tylko czekam az mi cos powie ... Skończyło sie ! Teraz walczę jak lwica o moja Niuńke i nasz spokój!!! :) i tobie tez radzę mieć w dupie jakieś zapyziałe rady i morały starych pener!!! :)
Jezu, az sie sama nie poznaje... Chyba mi moje depresja ustępuje, chodź dzis znowu ryczalam...
Mam dwa pytania:
Jakie mam brac witaminy jeśli nie karmie? Ktos mi cos moze polecić? Mam niska hemoglobinę i ogolnie chodze znerwicowana, osłabiona i mega blada...
A drugie to odnośnie butelek;
Ja używam avent 1 (te imitujące pierś) ale mam tez nr 2 (260ml- z dwoma dziurkami - powyżej 1miesiacs) - myślicie ze juz moge małej dawać z tej dużej? Ona wczoraj skończyła 4 tygodnie... Boje sie czy dwie dziurki to nie za duzo

reklama
Mizzah moj mlody karmiony butla od 2tyg. zycia i ma piekne zabki:tak: Nie wiem po co ta nagonka na kp...

Cyntia my mamy ten inhalator:tak: na katarek i kaszel u mlodego zawsze pomaga, a u takich maluszkow tez mozna?

Kotulcia - lekarka nam kazała póki co solą fizjologiczną, a gdy pojawi się katarek lub kaszel z temperaturą, to z lekiem, więc na pewno można :)

Garmelka - to ciekawe co by powiedziała na nasze 5,6 kg :D Ale mam tak samo, jeśli chodzi z odpowiadaniem i zawsze obiecuję sobie, że nauczę się asertywności, ale mi nie wychodzi :/

Chciałam Wam polecić tanie pajace z Anglii firmy Early Days. Jak dla mnie fajna bawełna. Do tego jest promocja z kuponem na 20 zł przy zakupie na min. 50 zł przez aplikację mobilną (trzeba najpierw coś kupić za min. 1 zł przez aplikację -> ja kupuję jakąś cegiełkę charytatywną, by dostać kupon).

Kupując 2x ten trzypak po 30 zł plus wysyłka z kuponem - 20 zł wychodzi 1 pajac za ok. 8,50 zł.
Przedmioty użytkownika 01mariposa - Pajacyki - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Ja kupowałam te trzypaki za 29,99 zł 62 i 68
Może któraś też skorzysta :)

magda - ja i czopki i maść stosuję. Jedno działa na zewnątrz, drugie wewnątrz, jak dla mnie to one się uzupełniają i ciężko byłoby mi wybrać jadno.

garmalka - i tak trzymać, widzę że siły wracają, a dobrą mamą można być także karmiąc mm (i to mówię ja zagorzała zwolenniczka karmienia cycem):-D:rofl2:

kotulcia - pewnie że od urodzenia można inhalator. Ja profilaktycznie inhaluję Matiego, bo mamy wysoką temperaturę w mieszkaniu. A po drugie żeby go przyzwyczaić, bo to później procentuje:tak: Szymek uwielbia inhalacje, działają na niego usypiająco, nawet jeszcze przed włączeniem:-D

Chwalilam sie ostatnio, że Inga całe dnie przesypia. No to dzis nie spala od 15 do 21, z 10min drzemka. Pod koniec już się tak darła, że o mamo.
Akurat dziś, kiedy miałam, a w zasadzie wciąż mam masę roboty, bo jutro robię urodziny starszej córce. No nic, idę się dalej wyzywać kulinarnie.

sunovia może to skok rozwojowy? Moja młoda od wczoraj jest taka marudna że wysiadam psychicznie. Dzisiaj dłuższa drzemka była od 14-17 a tak non stop marudzenie i wszystko dobre na chwilę:/ Teraz też dopiero zasnęła... I tak wpycha rączki do buzi i nie chodzi o jedzenie i picie że można by pomyśleć że ząbki jej idą - rękaw można jej wykręcać taki mokry od tego ciumkania...

Dziękuję wszystkim za słowa otuchy no cóż. ..asertywność nie jest moją mocną stroną. Tak samo jak decydowanie co dalej. Wszędzie pisze zmiane mleka konsultuj z pediatrą, tylko jak, skoro każdy mi mówi co innego. A wręcz potępia :/ mleko nam się kończy i co teraz ??? Ja nie znam się na mlekach mm...i co teraz loteria ??? Ma tę nietolerancje czy nie ma??? Jak nie ma to nie dość ze zrezygnowałam z dokarmiania piersią to wstawilam ja na hydrolizat. A jak ma? To przejdę i boje sie ze skrzywdze dziecko....oczywiście moj malzonek twierdzi ze sama sobie biedy napytalam lazac po kilku lekarzach. :(

Mizzah ja polecam tego Anti Colica z Humany - ma hydrolizowane białko i obniżoną zawartość laktozy - nam pediatra polecił i jest super. Zielone kupki śmierdzące efekt uboczny. Babina pisała że plastelinowate - fakt ale młoda po paru dniach od rozpoczęcia karmienia lepiej sobie z nimi radziła i mniej ją bolało kupkanie i pierdzenie niż przy robieniu rzadszych i żółtych po Hippie.

Cyntia
jak jest z tymi kuponami na all? Ja jeden już wykorzystałam na 20zł przy 50zł ten pierwszy a to można co jakiś czas po zrobieniu zakupów za 1zł? Ostatnio miałam propozycję kuponu na opony:P

Czarna- lekarz sie mnie pytam co jadlam w ciagu ostatnich 7 dni, chodzi o to ze jak cos uczuli to trzyma kilka dni. Natomiast jak wprowadza sie nowy pokarm to daje sie 3 dni na zobaczenie rekcji.

Co do kawy, noworodki nie wydalaja kofeiny ale niby mozna wypic dwie slabe kawy w ciagu dnia. Ja pije tylko bezkofeinowa kawe i herbate, tak mi zostalo po ciazy.

garmelka- tak trzymac, brudnym pampersem wszytkie chamstwo po mordzie trzeba bic! :)

reklama
kotulcia, hm, może faktycznie skok. Jeśli tak, to mi bardzo nie na rękę ten termin ;-) Mam nadzieję, że jednak pozwoli jutro siostrze poswietować.
Aha i moja tez caly czas ssie piastki. Nawet sie dziś zastanawiałam czy nie dac jej smoczka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry