reklama

Październik 2014

Judy - ja takntez chodzilam 2 dni z Tymkiem, na trzeci pod wieczór mnie przyeli na 4 rano urodzilam ;) czekam z niecierpliwoscia jak na swoje :*

Domka - jesli szwy ci sie wchlonekh i czujesz ze jic nie ciagnie to raczej driga wokna do igraszek ;)

reklama
Kchasia z tego co wyczytałam to na pneumokoki jest za darmo dla dzieci urodzonych przed 37tyg więc do 36tc i 6 dnia, albo dla dzieci z waga urodzeniowa poniżej 2500kg więc nie jest to tak pięknie :-( a szkoda ....

Judy do boju!!!

Oficjalnie poddaje sie!!!!! Mam wodę z mózgu i chce mi się ryczec....bylam u państwowego pediatry w sprawie szczepienia Poli kiedy co i jak. Terminy na styczeń :/ więc sprawa jasna...mówię ze jestem przyziebiona ale Pani Doktor stwierdziła, że to bez znaczenia. Zwazyla, zbadala mam skierowanie do kardiologa bo jest malutki szmerek, ale to ponoć fizjologia. Karmiona piersią? Padło pytanie...ja no ze nie. Jak to? Pani Doktor az zawrzala :/ no to jej mówię całą historię od początku. Na co Pani Doktor powiedziała ze Pola nie ma żadnej nietolerancji ze strzelające kupki takie czy ze sluzem to norma. Ze dawanie mleka mm to glupota ze zabralam jej przeciwciala, ze nie ma bialka bo petit ma pociety łańcuch ze moglam ha a twraz to wstrząs będzie. Ze moglam karmić i ze będzie miec wade zgryzu bo mięśnie nie pracują. Szłam do domu i ryczalam ....nie wiem ci robić ; (

Mizzah olać . Jedyna słuszna rada. Pewnie stary komunistyczny lekarz co to wszystko wie najlepiej. Kurczę nie ktorym na serio brakuje taktu. Zawsze mogła powiedziec co daje karmienie piersią itp ale ostateczny wybór zostawić matce. A takie gadanie tylko sprawia ze człowiek czuje sie jak ostatni patus a jak przyjdzie taka na serio patologiczna mamusia to nikt niczego nie zauważa i nigdzie nie zgłasza... Widze ze jesteś bardzo wrażliwa i wszystko co dotyczy poli mocno przezywasz a to wystarczający dowód ze jesteś dobrą mamą i nie daj sobie wmówić ze jest inaczej. Głowa do góry :)

Cześć dziewczynki:-)

Renisus,
jak tam objawy po tej vit.d3 z firmy Juvit???
Dziewczyny któraś z was używała prosto glyventol na hemoroidy, ktory lepszy w czopkach czy masc? Ja dalej sie mecze z tym dziadostwem od porodu :-(

Mizzah - spróbuj przywrócić laktację. Zapisz się jeszcze dziś do poradni laktacyjnej. Trzymam kciuki, by się udało. Nam kupki cały czas strzelają ;) A jak młody jest na przewijaku, to potrafi ścianę obesrać ;) Ale to normalne, bo się napina i stąd ten strzał. Maluszki dopiero uczą się kontrolować zwieracz.

Mieliśmy mieć dzisiaj szczepienie, ale pani doktor przełożyła. Adik ma szmery w drogach oddechowych w osłuchu i nie wiadomo czy coś się z tego rozwinie czy nie. Zapytała czy nie mieliśmy jakiś objawów chorobowych. Paweł miał lekki katar, uczucie rozbicia i temp. 37'C przez weekend i ponoć mogło być od tego - mąż mógł dać sobie szybko radę z infekcją, ale u dzieciątka może się rozwijać, no więc czekamy minimum 2 tygodnie i proszę o kciuki, by nam się choróbsko nie rozwinęło.
Młody przybrał w ciągu 5 tygodni (dziś ma równo 7 tygodni) 2 kg!! - i waży 5,6 kg. Jest tylko na cycu Anemią mamy się nie martwić, bo to normalne, gdy dziecko zaczyna szybko rosnąć, ale żelazo ma póki co brać. No oby się nie pochorował.

A teraz mamy się inhalować solą fizjologiczną i zakraplać sól morską do noska. Taki inhalator zamówiłam Inhalator Microlife NEB 100B, kompresorowy, 1 szt - Portal Dbam o Zdrowie U nas w aptece jest po 150 zł, a tu 117 zł z darmowym dowozem do tej samej apteki ;-)

Cyntia, moja na piersi tez ladnie rosnie. W poniedzialek mamy wazenie to wam napisze ile przybrala w 6 tygodni. Co do kupek, ja sie nawet juz zielona kupka nie przejmuje. Jak bedzie dwie, trzy to zaczne rozwaz co sie dzieje a tak stwierdzam ze cos zjadlam. Jak np. wczoraj byla jedna a teraz ok, wiem jednak ze to pokarm bo na delolcie jest kilka uczuleniowek co z tym sie wiaze - detox dla mamusi :(
kupi sa strzelajace czasami, a jak kicha albo pokasluje to z kleksem :D

Magda, Vit D sie przyjela z tym ze zamiast dwoch pompek daje tylko jedna. Biore te vitaminy pregnat care dla karmiacych piersia i tam tez jest vit d wiec moze dlatego takie sensacje byly.
Cyntia a jak u Ciebie z witaminka?

Mizzah, pamietaj Ty jestes matka i Twoje serce najlepiej Ci podpowie co robic, jak karmic. Jak widzisz co lekarz to inna opinia.

Ja bym odp tej lekarce, żeby reprymendy udzieliła swoim kolegom po fachu jeśli już komuś musi, bo to oni są od tego, żeby pomagać i udzielać prawidłowych porad i informacji, co jak widać średnio im wychodzi, a nie zdezorientowana matka, zwłaszcza pierworodka. Nie dawajcie sie tak!

Ale się nam pogoda popsula. Nie dość, że zimno i wieje, to jeszcze mzy cały dzień. Prawdziwy paskudny listopad.

Mizzah dawalam malemu humane,ale jakos ja zle znosil. Robil zielone,plastelinowe kupki,strasznie sie przy nich meczyl,nawet baczki byly meczace,wiec zmienilam mu na bebilon comfort na zapracia i kolki.
Biogaje podaje od paru dni, kupki od razu lepsze...zadsze i zolciutkie,ale i tak sie jaks meczy. Czasem to ma takie napady placzu ze nie wiem co robic,trwaja chwilke ale potrafia wyprowadzic z rownowagi.

Moze mu odstawie na pare dni wszystko jak leci...probiotyk,wit. D,espumisan i wtedy zobacze czy jest jakas poprawa.

A moze to po prostu ten skok rozwojowy...

Ma ktoras z was te ksiazki na telefon...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry