reklama

Październik 2014

reklama
Chodzi o ucisk nie na żyłę, a tętnicę szyjną i tu właśnie chodzi o dzieci podnoszące już główkę, bo ten ucisk jest przy podnoszeniu główki.

Piszę na raty, bo mały mi się zrobił aktywny, ja padam, bo coraz gorzej się czuję. Jak wczoraj miałam temp. 35,5-36,0 (często przy przeziębieniu najpierw troszkę mi spada), tak teraz 37 i niby to temp. ok, ale dla mnie to skok o 1,5 stopnia od wczoraj i odczuwam to. Zatoki, gardło na raz :/ A mąż sobie śpi w drugim pokoju, bo przecież on się musi wyspać. Nie jest ważne, że mogę małego zarazić, a w piątek szczepienie (już raz odraczane).

Swoją drogą zła jestem na siebie, bo mamy ten monitor oddechu, a ja znowu usnelam z małym :/ Nastawiam budzik na za ok. 20 minut (by mały złapał głębszy sen i nie rozbudził się przy przenoszeniu) i tak się czuję, że go nie słyszę :/ a pewno drynda pół godziny.

I kupalka poszła, więc idę na drugie przebieranie.

Edycja:
Już półtorej godziny nam zleciało.
_______
I znowu kupalcia. Ulanie z koniecznością zmiany ubranka było. Do kompletu brakuje sikniecia na przewijaku i ponownej zmiany ciuszków, ale wszystko przed nami :)

Ostatnia edycja:
Ehhh a u nas jak narazie kiepska noc, mala marudna i niespokojna. Ide do lekarza w poniedzialek sprawdzic uszka i wysypke na nozkach. Na moje oko to skaza bialkowa, chrzesniak mial identyczna wysypke. Od trzech dni jedyne z nabialu to tycko mleka do kawki na zabielenie. Nic jutro kupie sojowe na wszelki wypadek bede te dodawala. Chociaz tutaj trzeba je podgrzac bo inaczej sie warzy.
Ok wracam spac.

Jestem przeczołgana...Pola usneła o 3:40. Czyli nie spała od 18. Od 20 do 23:30 był krzyczący sajgon a po północy stekala pluła smokiem. Boże jeszcze nigdy tak nie było!!! Cofam wszystkie narzekania o jej jeczeniu po wczorajszej nocy!!!

Mam pytanie do mam mm.Ile razy i jakiej konsystencji sa kupki Waszych dzieci???? Bo u mnie czasem raz a czasem 3x na dobę. Kolor musztardowy czasem w brąz wpadajacy bardzo rzadko w zielen. No i zabojcza ilość...czy komuś zdarzyło się ze wylało się z pieluchy???? Dodam ze konsystencja śmietany. Oczywiście pod napieciem.

I jak byście miały pomysł jak obnozyc temp byloby super

Domka- kupilam karuzele tiny love mała księżniczka. Wiem ze tez masz powiedz mi na jakiej wysokosci zamocowalas ja?? Mala przy wkladaniu nie zahacza glowka o zabawki??? Czy tobie tez podczas krecenoa te zabawki tak opadaja/trzeszcza czy kreca sie plynnie bez zadnego dzwieku????

Dziewczyny ja naprawdę na wysypke na ciele polecam TANNO-HERMAL Lotio 100g - Opinie i ceny na Ceneo.pl . Miałam wysypke i to mi naprawde pomogło.

Ostatnia edycja:
Pscółka rozwazalismy konsultacje,ale jednak nie,ten ortopeda jest dobry.
A jak pujde do drugiego i powie ze ok?To zgłupieje.

Mroczko moja ma krostki aby na twarzy,główce i dekolcie.Myje tylko
przegotowana wodą,niczym nie smaruje bo to nasila.

A moja musi spac na brzuszku.ale spi tak do 1-2 a potem, juz z nami.

Mizzah, u nas jest kupa raz dziennie, musztardowa. Daję jeszcze trochę piersi, ale już niewiele.

Mi malutka dała odespac noc, ale i tak jestem polprzytomna. A takie głupoty mi się śniły...

U nas też już powoli te kupki się normują 1-2 dziennie, ale bywają dni, że nawet 4. Kupki najczęściej musztardowe, czasem troszkę ciemniejsze, rzadko zielone i bardzo wodniste.

Mizzah - współczuję. Może też chcesz tę książkę? Jest tam o usypianiu maluszków. Może coś z tego pomoże?

Sunovia - Ty masz jakąś książkę w pdf-ie?

Ostatnia edycja:
Pscolka- staram sie pic jak najwiecej. Pije wode , herbatki laktacyjne i bawarki.... No i mleko nadal jest ale nawalu brak... Małą dokarmiam mm po piersi tak około 20-30 ml. Raz jak cały dzien ją przetrzymalam na piersi to wieczorem jeszcze po piersi wypila mi aż 60 ml. Póki co mam zamiar stosować metodę mieszaną. Położna dała mi namiary na polozną laktacyjną i bede sie z nimi kontaktować po weekendzie.

Mizzah ja dokarmiam mm i kupki są takie jak u ciebie. Mała raz mi narobiła tyle ze jej pocieklo . Normalnie mieści sie wszystko w pampku.

reklama
Mizahh ja mma tak IMG_1387.jpg,nie wiem czy masz ta czy ta lepsiejsza.No wiec zachaczamy nieraz o to,troszke zawadza ale juz sie przyzwyczaiłysmy,a ten dzwik jak kwiatek przeskakuje jest taki lekki trzask,u nas tez.To jest chyba wada ale nam nie przeszkadza

Załączniki

• IMG_1387.jpg
    IMG_1387.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 54

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry