reklama

Październik 2014

Witaj w klubie Babina. U nas nie dość ze była kolka to mała nie chciała usunąć az do północy. Później o 2:20 obudzila sie hiper głodna. Karmienia: 19:20 - 22:20 - 02:20 - 06:50. Mamy też katarek :/ Na razie walcze z wodą morską i u mnie pisze do 5 x dziennie. Sól zakraplam rano i przed snem żeby nawilżyc sluzowke bo ja mam 24 stopnie!! Chce ogarnąć patent z tym czosnkiem. Tylko nie mam żadnej gazy. Rozumiem ze parę rozgniecionych ząbków wieszamy nad głową tak,???

Poza tym mała co raz mniej chce jeść przez brak kupy. Czuję że to ewidentnie zaczyna jej leżeć...serio zaczynam się martwić :(

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się po weekendzie :-) Na wyjeździe było super. A zabieg czekoladowy był mega relaksujący :-D ale cóż trzeba wrócić do rzeczywistości. Mała była cudowna na wyjedzie!! Nawet nie odczułam że mam ze sobą takie maleńkie dziecko. Jak burczała to ja ciotki brały i w sumie podrzucały tylko do karmienia :-)

Dzisiaj koniec z cycusiem :-( mam wprowadzić nutramigen i zobaczyć czy będzie mniej gazów.

Ale naprodukowałyscie! Spróbuję was nadrobić :-)

Marrika jak fajnie ze sie wyjazd udal... Ahhh sama bym pojechala.

U nas noc spokojna, mala jak w zegarku 1 i 5 na cyca sie budzila. Zaczynam sie przyzwyczajac do tego:)

cyntia ja po tych madrych ksiazkach zaczynam sie obawiac tego zasypiania przy cycku ale bede sie tym martwic pozniej:)

Justinka jak chce tylko pic to i 5 min, a tak ciagnie jedna piers nawet i 25 min. W nocy je z obu i ze zmiana pieluszki wychodzi godzina. A jak jest u Ciebie? Z tego co sie orientuje Ty kolyszesz na rekach? Ja zawsze odbijam ja na klatce piersiowej i tule, jak nie zasnie przy cycu czy sie obudzi to ociera policzkami o mnie na przemian i w koncu zasypia.

Jejku ale szaro u mnie za oknem a wczoraj mielismy 12 stopni i sloneczko.

Agniecha czytaam ze zmienilas swojemu dziecki mleki z Bebiko na Babydream, chcialam sie zapytac czy nic sie nie dzieje po takiej zmianie i jak to wprowadzalas? Podalas od razu czy mieszalas pudelko tego i tego? tez karmie Bebiko i moze warto byloby zmienic skoro sklad jest lepszy i cena tez przyzwoita:)

Ale cudowna noc :D Syn usnął 0:40! Jupi! A karmienie o 5 i 7:30.

U nas też średnio nocne karmienie ze zmianą pieluszki zajmuje godzinę, choć bywa nawet 30 minut (jeśli nie zmienię pampka lub uda mi się na śpiocha), ale zdarzało się 2 godziny.

Przy usypianiu przy cycku jest też problem z transportem do łóżeczka. Samo podnoszenie potrafi wybudzić. Żeby Adik usnął mi na rękach, to musi być baaaardzo zmęczony. W ogóle to on się denerwuje, gdy noszę go w pozycji leżącej - chce być w pionie i oglądać mieszkanie.

U nas trwa srednio 30 min z czego on chwilami przysypia wiec go biore na odbicie budzi sie i je dalej. Karmie zazwyczaj z jednej piersi nawet w nocy. Zdazylo sie juz pare razy zasnac przy cycu ale po jakis 15 -20 min sie wybudza i jest płacz. Wiec zazwyczaj kolysze go na kolanach chwile poplakuje potem sie uspokajai zasypia. Calosc z karmieniem trwa jakas godzine

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry