reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2014

Pscółka- współczuje tych przeziębień... U mnie za to jest mega sucho w sypialni :( mała budzi sie i ledwo co oddycha przez nos- taki okropny świst- daje mokry ręcznik na grzejnik i na drzwiach wilgotna pieluchę ale to nic nie daje... A nawilżacza nie bardzo chce bo to siedzisko grzybów i roztoczy.

Miło mi dziewczynki ze sie stesknilyscie :) ja A Wami tez... :)))

Mizah/Mroczko- pisalyscie kiedyś ze czujecie sie samotne- ja tez tak mam:( straciłam kontakt z moja przyjaciółka ktora znałam sie od 17 lat... Kiedyś o tym pisałam, a dziewczyny z pracy jakoś nie wykazują chceci kontatku.. Moja mama, ktora mi pomaga, robi to sporadycznie bo mój durny brat ktory ma 2 dzieci jest normalnie zazdrosny ze mama do mnie przychodzi i specjalnie podrzuca jej swoje dzieci (mimo ze jedna chodzi do przedszkola a druga siedzi z jego teściowa)... Także mama coraz rzadziej mnie odwiedza... A sama nic mu nie powie bo nie chce żeby sie obraził... Mąż wychodzi do pracy o 8 a wraca o 20... No i te problemy żołądkowe małej... Czasami mam wszystkiego dosyc...

Kotulcia - dowiedziałam sie czemu nie ma tej humany- oni produkują ja cyklicznie- wypuszczają jakaś tam ilośc i pozniej zmieniają produkcje pod inne mleko bo podobno czyszczenie maszyn, sprawdzanie surowców itd kosztuje i wogole same ceregiele z tym sa... Ja zamówiłam ostanie 10szt z gemini- nigdzie juz nie ma ... Zobaczymy jak zużyje czy nie przerzucę sie na inne...

Rjoanka- widzę ze Ty specjalistka jestes :) jak moja sie "wyleczy" to tez sie do ciebie usmiechne... Miałam czytać język niemowląt ale skończyłam na 30str bo jak sie za to zabieram to ze zmęczenia juz liter nie widzę:/

Sunovia- a co na katarek robisz? Takie maluszki moZna smarować maścią majerankowa pod noskiem? Ja kupiłam inhalator / nebulizator takiego pingwinka- stoi juz dwa tyg i nie mam czasu zajrzeć do instrukcji:(

Czarna - Twoj je max 120ml na noc?? Moja to jak armata potrafi zjesc 170ml :) więcej boje sie jej dać ale czasami widzę ze ma ochotę na dokładkę... Ale moze to od wagi zależy- nasza ma juz 4850.

Zdjęcia bobasow- wszystkie słodkie:) mnie korci jakaś sesja szybka i zamówić kalendarz ze zdjęciami dla dziadków na święta...
Katinka- czytałam gdzies ze znowu szalejsz z porządkami? Ja nie mam zamiaru myć okien na święta... :)

Czy któraś wybiera sie na jakaś impreze sylwestrowa?

reklama
Garmelka,
kup sobie Ceramiczny nawilżacz powietrza na kaloryfer:-) na Allegro masz rożne wzory, wieszasz na kaloryferze i wlewasz wodę, ja mam dwa białe na jednym i moj mały odrazu lepiej oddycha i lepsze niz mokry ręcznik :-)

Garmelka, pisalam Ci ze u nas zamiana na Humane SL sprawdzila sie i jej nie zabraknie bo jest jako produkt leczniczy - chociaz w naszym kraju wszystko jest mozliwe bo moj m ma problemy z dostaniem insuliny, nie ma w aptekach i hurtowniach, jakas afera wynikla w tv o tym glosno.
Ciotka szkoda ze blizej nie mieszkasz, chociaz mozna by sie spotkac:-) nie pisalas kiedys ze zdarza Ci sie przejezdzac przez moja miescine? Ja po wroclawiu boje sie jezdzic bo tam zadnych zasad, kazdy jezdzi jak chce i ja tego nie ogarniam:-) ale wszystko jest do zrobienia:-)

Garmelka tak wyglądają :
ImageUploadedByForum BabyBoom1417910291.891017.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1417910291.891017.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1417910291.891017.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 55
Witaj nocko czekam az mała zaśnie przy łóżeczku siedzę odzczekam 5 min i kładę sie spac bo padam :-( w ostatnim czasie daje pare kropelek espumisan 100 bardzo pomogło i niema az tulu kolek dla mam ktore maja ten problem bardzo polecam .... Garmelka jak fajnie ze jestes :-)) a mi wczoraj humor dopisywaj odwiedziła mnie moja przyjaciółka wkoncu choc była krótko potrEbowalam tego by z kimś pogadać a na wieczor z mężem po piwku ost polubiłam karmi żurawinowe pychota :-)) mała juz chyba odpłynęła w krainę mleka to ja tez uciekam bo padam dobranoc :-))))

Ostatnia edycja:
Renisus - ah, bo zmarła moja babcia. I chyba nie pojadę na pogrzeb ze względu na Adrianka (5 godzin autem w jedną stronę). Lekarka zabroniła nam kontaktu z ludźmi do czasu wyzdrowienia i szczepienia. Myślę, że babcia sama by mi odradzila tę podróż. Rodzina też odradza. Nie wiem co robić, bo bym chciała i nie potrafię podjąć decyzji.
A ile minut byliście na basenie? Jak córeczka reagowała? I jak noc po takich wrażeniach?

Magda - dzięki wielkie za cynka! Na pewno kupię takie nawilżacze!

Ruda - no to super przyrost wagi! Mój synek też ostatnio krócej je i też zastanawiałam się czy to dobrze, ale pierś raczej ładnie opróżnia. Zazdroszczę systemu spania!

Madzia - slodziaczek!!

Garmelka - zdrówka dla córeczki i niech szybciej jej brzusio dojrzewa!

Sunovia - dasz radę! Siły życzę i zdrówka!

Adi nie ma stałych pór spania. Mamy stałe elementy dnia w podobnych porach: karuzelka, przejście na dzień do salonu, kąpiel, karuzelka, lulanie. A Adi swoje, jak mu pasuje.... O tyle dobrze, że ma podział doby na 2 części: krótkich drzemek (ok. godzinne) i długiego spania (ok. 2-3 godziny), ale bez sztywnych ram (szczególnie wieczorem).

Święta są u nas. Przyjedzie moja mama z siostrą i teściu z ciotką.

Dobry wieczór a może już Dzień Dobry,
Panna Łaskawa usneła o 2 w nocy :/ oczy jak 5 zł, dyskusja z karuzela, małe okładanie się po twarzy z wierzganiem nog i zawodach w pluciu smokiem na odległość i stwierdziła, że JEDNAK idzie w kimono.
Cyntia - Bardzo mi przykro z powodu Babci, moje kondolencje :( :* Trzymaj się dzielnie.

Garmelka - Dokładnie. U mnie z pracy to czasem jedna kolezanka się odezwie, ale bardziej z ciekawości i chęci znalezienia sluchacza niz zainteresowania co u nas. Ja zawsze bylam dla ludzi takim "telefonem zaufania" pogadać, wyzalic się, doradzić. Niestety w drugą stronę nie zawsze to było...i teraz jestem sama z 2 mc dzieckiem. Owszem mam jakieś koleżanki ale widzimy się bardzo sporadycznie bo każda jest pochłonieta swoim życiem.

Peluches - ja mam tradycyjne nawilżacze na kaloryfery, utrzymanie ich w czystości nie jest ptoblemem. Zdejmujesz i plynem.porzadnie myjesz, płuczesz i załatwione. Rozwieszam pieluchy, wietrze no niestety wciąż jssy gorąco i sucho. Juz mam dosyć ja się nie dziwię ze to dziecko ma katar bo 23, 5 stopnia to przecież upał. No nie potrafię sobie poradzic z obnizenoem temperatury i wilgotnoscia :/

Ostatnia edycja:
Czesc mamuski
U nas dzisiaj super noc,pierwsza taka. Mały zasnął o 22 i spadł do 3 a teraz do 7,zjadł i znowu śpi.
Był pewnie zmęczony po wczorajszym dniu,w końcu jego pierwsze imieninki. Troszkę gości się przewinęło i był już wieczorem padniety. Heh zawsze mogłyby kto wpasc go wymeczyc żebym w nocy miała spokój

Magda82... - no dziekuje Ci bardzo cioteczko w imieniu mojej Izuni :) zaraz wybieramy wzory i zamawiamy:)
Kotulcia - a i owszem przejeżdżałam często w drodze do Rzeczki... Ale w związku z pojawieniem sie małej, moje wycieczki sie skończyły ... Natomiast chetnie zapraszam do siebie jak bedziesz we wro:) ja mieszkam niedaleko bielan przy wjeździe wiec nie musisz sie pchać w centrum.
Mizah- moja praktycznie zawsze tak ze usypia na rękach ja odkładam do łóżeczka a tu nagle tink- pięciozłotówki w oczach i odrazu steka ze tak sie nie podoba:) no do mnie odzywa sie regularnie jedna koleżanka ktora myślałam ze bedzie ostatnia do tego a dwie inne/niby takie dobre jak sobie przypomną i to tez żeby sie pożalić jak przesrane maja w robocie...
Mroczko- fajnie ze sie troche wyluzowalas z koleżanka. Ja sie ze swoją umawiam juz miesiac i ciagle jej dziecko chore wiec musimy odraczać spotkanie.

reklama
Cyntia, tak mi przykro. Mocno, mocno tule :*
Wiem ze Ci ciezko ale lepiej dla Adika zebyscie zostali w domu. Babcia napewno tak by chciala. Ja w tym roku mialam pogrzeb dziadka na ktory nieprzylecialam do Polski, odszedl w dzien dziadka ( u nas rodzinne ze wybieramy sobie ciekawe daty w roznych sytuacjach). Wiem jak bedzie Ci smutno, ale Babcie odwiedzisz juz po szczepieniu.
My w wodzie bylismy cos ponad 20 min, podobalo jej sie ale pewniej czula sie u taty niz u mnie, po wyjsciu byl wielki krzyk i odrazu karmienie. Jak ja przebralismy to znowu chciala jesc a pozniej odplynela i spala tak mocno ze po normalnie wyciagnelam ja z kombinezonikin po powrocie i sie nie obudza a wieczorem szalala w wanience :) ok 23 juz twardo spala, miala jedno wybudzenke o 2:30 i dopiero o 7 rano. Oczywiscie po karmieniu zdrzemnela sie 15 min i zaczela gadac, dalam jej pol godziny ( to jest optymalny czas bez uwagi) i zabralam ja do siebie do lozka. I co? Zasnela w 2 minuty z usmiechem na twarzy. To juz chyba taka nasza tradycja bedzie, poranne czulosci:)

Do góry