reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2014

Sunovia strasza jakie ma sliczne czarne włosy;-)

Ja dzis jak M robiłam obiad to tez musiałam mała w nsidło wsadzic.

Ukąpałam i o 18.30 spała i spi do teraz;-)

reklama
Domka, na zdj tak wyszły, w rzeczywistości to ciemny blond, no może jasny brąz.

pscolka, u mnie Inga jakoś tak sama z siebie zaczęła przesypiac noce, ja nic specjalnego w tym kierunku nie robiłam (poza pilnowaniem rutyny). Marcelina na tym etapie spała zdaje się 23-4-6 i jeśli po karmieniu od razu zasypiala, to uważałam to za super noc.

Dziś mi Inga trochę dzień poprzestawiala, więc ostatnie karmienia były częściej niż zwykle, a i tak kąpiel pół godz później. Właśnie mąż ja karmi, a ja kapie starszą.
Boję się rewolucji brzuszkowych, bo teraz oprócz syropu podaję jeszcze żelazo i kwas foliowy.

cześć dziewczynki :)
ja mam przerąbany tydzień bo mąż w pracy do 20 i sama muszę ogarnąć dwójeczkę. Ale wychodzi mi to całkiem już spoko, najgorzej jest podczas kąpieli, ale nie jest juz źle :)

Garmelko, cieszę się bardzo że z Izunią już lepiej i syropek działa. Jak Mati miał nie całe 2 m-ce to mial straszne kolki i problemy z kupką, do tego stopnia że wylądowaliśmy w szpitalu. Też dostał jakiś syropek i po tym sie uspokoiło, ale nie pamiętam nazwy. To kiedy jakiś wspólny spacerek? :)

Sunovia, ale super dziewczyny wyglądają na tej macie :) A Marcelinka rzeczywiście ma śliczne włoski :)

Cyntia, nie miałam jeszcze okazji, bardzo mi przykro z okazji babci :( Współczuje. Moja ukochana babcia zmarła już dosyć dawno, mieszkam w mieszkaniu po niej i zawsze mówię że ona sie tu nami opiekuje :)

A co do spania to nie mogę narzekać, Hania zjada butle po kąpieli o mac o 20:30 już śpi. Budzi się potem gdzies o 3 a potem koło 7.

Hani jeszcze mata nie interesuje, na karuzele popatrzy 5 min i już nuda, ale za to jak leży na łóżku to nad nim wisi taki wisiorek zrobiony przez Mateuszka w przedszkolu i to jest dla niej najlepsza zabawka, śmieje się do niego i rusza rękoma i nogami jak by miała odfrunąć

A to moje pociechy :)
WP_20141204_001.jpgWP_20141203_004.jpg

Załączniki

• WP_20141204_001.jpg
    WP_20141204_001.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 69
  • WP_20141203_004.jpg
    WP_20141203_004.jpg
    41,1 KB · Wyświetleń: 74
Ostatnia edycja:
babina - jak zaczyna skuczec w czasie jak ma spać to wejdę pogłaska, jak chce wsadzę smoczka ale nie gadam... i on naprawdę zasypia sam w dzień i wieczorem, ja dalej w to nie wierze, nie powiem ile się bujałam ze starsza żeby to osiągnąć ale i mówiła i chodziła ;-)

renisus - przerwy z jedzeniem u nas rożnie raz 3godz, czasem 4 ale tez 2 się zdarza...no ale jak mówisz to nie 1 godz.

sunovia -
z tej perspektywy to wyglądają jak klony ;-)

Ostatnia edycja:
A ja nie do końca wiem co robie zle. Wieczorem jest cyc, zabawa, kąpiel i na dobranoc znowu cyc ( bardziej dla jej relaksu niz głodu) i dziecko mi usypia pięknie. A za jakieś pol godziny wstaje i ryk. Podejrzewam ze to przez to ze daje jej usnąć przy cycu a potem odkładam do łóżeczka i jak sie wybudzi i mnie nie ma to jest ryk. Ze mną w łóżku i 5 h potrafi przespać. Sama nie za długo. Moja w tym wina ale jak ona tak ładnie mi usypiała przy cycu to było bez sensu ją budzić zeby ją usypiać w łóżeczku. No nic musze znalesc sposob zeby jednak spała w tym łóżeczku dłużej i sama.

judy38 - moja starsza właśnie z cyckiem w buzi tylko wieczorem usypiała i tak właśnie rok się bawiliśmy...
a teraz jedzenie to jedzenie a usypianie to inna bajka, no i jak się przebudzi to nie szuka histerycznie zagubionego sutka

Sunovia mamy taka sama mate, tylko ze dostalismy ja w spadku i tak naprawde nie wiem ile miala wlascicieli bo niestety nie dziala :(
Mam jeszczs zwyka taka do lezanie, kupilam za £1 i taka otwierana z daszkiem i muzyczka. Mloda uwielnia kazda, na lezaczku tez lubi siedziec, wieszam jej zyrafke i potrafi do niej gadac okolo godziny.
Ogolnie od jakiegos tygodnia moze wiecej, nie jest juz takim cycuchem. Owszem potrzebuje mojej uwagi, albo zeby mogla mnie widziec czy slyszec i zajmie sie sama soba.
Judy, moja zasypia przy cycku caly czas prawie z tym ze nie mam problemu z jej spaniem w nocy. W dzien jak ja odkladam do lozeczka to sie budzi i zaczyna bawic. Jak chce aby pospala dluzej to usypiam ja na naszym lozku, robie scianki z poduszek i pozwalam jej tam spac.
U nas noc standarowo bez szajby jest z karmieniem w okolicy 22:30-3-6 i pobudka ok 8. Czasami poszaleje dluzej to potrafi przespac 7 godzin. No a ostatniej nocy mnie zaskoczyla, od okolo 22 do 6 rano. Tylko te pelne i bolace cyce mnie martwia ze chyba jednak powinnam sciagac pokarm w nocy jak ona tam dlugo spi. Oby jak najczesciej tak spala.

Ja dziś zrobiłam porządki u Ingi w szafie. Musiałam już odłożyć pół dużego pudła swoich i pół pudła pożyczonych od koleżanki. Zostawiłam same w rozmiarze 68/3-6, niewiele tego mam. A 74 po Marceli to mam już takie bardziej letnie. Mam nadzieję, że ten mój mały grubasek trochę przystopuje z wagą. Marcelina będąc miesiąc starszą nie ważyła tyle, co Inga teraz. I pomyśleć, że to Marcelę ochrzcilam Pyzą :-)

Chętnie bym sie juz powoli pozbywala tych ciuszkow, ale jeszcze czekam co szwagierka urodzi. Termin ma na luty.

reklama
Dziewczynki a po kąpieli to taki sam schemat? W sensie kapiel, jedzenie zabawa i spanie? Bo ja wykapalam, dałam jesc, chwile polulalam i odłożyłam do łóżeczka. ( nie bawiłam sie żeby sie nie rozkręcała przed nocka). No i w sumie spi- troche sie przebudza i steka czyli nie spi twardo ale smoka moze z 3 razy szlam dawać i tak juz 2 h... ;)

Agniecha - ale superancko/ mi tez sie marzy jarmark moze w weekend sie wybierzemy. A jak wózkiem po kostce w rynku pewnie nieźle tarabani co?
Sunovia- śliczne laleczki:)

Uwaga!!!
Kto sie jeszcze nie bzykał??? :)
Bo ja sie zgłaszam... Jakoś sie boje czy wszystko tam ok... :/ głupie myśli mam ze bedzie bolało czy cos... Ja mam straszny uraz po tych masażach szyjki i potwornym bólu przy porodzie:(

Do góry