reklama

Październik 2014

kaśku - ja kupowałam rajstopki i skarpety dziecięce, jakość średnio-niska. Raz kupiłam sobie wiatrówkę, która miała być też przeciwdeszczowa, niestety nie była.

ameritum - podziałaj mu na wyobraźnię, przecież nie chce sam po sklepach biegać, poza tym Ty teraz możesz kupić to taniej. Może zrób mu porównanie kosztów rzeczy nowych i używanych, na które niestety trzeba wcześniej zapolować, bo nie leżą i nie czekają w sklepach...

Mizzah - witamy, witamy po przerwie:tak:. A pracujesz jeszcze?

reklama
kaśku - ja kupowałam rajstopki i skarpety dziecięce, jakość średnio-niska. Raz kupiłam sobie wiatrówkę, która miała być też przeciwdeszczowa, niestety nie była.

ameritum - podziałaj mu na wyobraźnię, przecież nie chce sam po sklepach biegać, poza tym Ty teraz możesz kupić to taniej. Może zrób mu porównanie kosztów rzeczy nowych i używanych, na które niestety trzeba wcześniej zapolować, bo nie leżą i nie czekają w sklepach...

Mizzah - witamy, witamy po przerwie:tak:. A pracujesz jeszcze?

pscółka nie nie, ja już na L4 siedzę i się byczę. Niby fajnie, bo za pracą nie tęsknie nawet w 1 %, ale trzeba organizować sobie czas, żeby nie kopnąć z nudów lub nie dostać bólu głowy od natłoku myśli.

Generalnie rozważam opcję basenu, straaaasznie chciałabym się zapisać. A i tu opinie są bardzo różne. Mój lekarz dał mi zielone światło, ale jestem ciekawa Waszego zdania.

Poza tym wizytę mam w czwartek 15 maja (połowkowe) i już nie moge się doczekać. 24 maja w moje imieniny mam USG 3D/4D połówkowe, czyli notabene mam 2x.

Pscółka no więc właśnie. Starsza mnie grzybicą i bakteriami...nie ukrywam, że też mi to daje do myślenia, ale z drugiej strony mój kręgosłup woła o pomoc :-(Naprawdę zaczyna boleć, bo nie dość, że jestem wysoka to jeszcze mam krzywy :/ Szukałam basenów to albo mają wodę chlorowaną albo chlorowaną-ozonowaną...ale samego ozonu nigdzie nie ma. Może któraś zna takowy w stolicy?

Mizzah - badanie połówkowe jest długim badaniem. Ja będę mieć USG (echo serca plus połówkowe), które ma trwać ok. pół godziny i gin powiedział, że w związku z bardzo dużą dawką ultradźwięków kolejne USG zrobi najwcześniej za 8-9 tygodni.
Czy Ci lekarze, u których będziesz robić 2 x połówkowe wiedzą o tym, że robisz je 2 razy? Uprzedź obu.

Mizzah - badanie połówkowe jest długim badaniem. Ja będę mieć USG (echo serca plus połówkowe), które ma trwać ok. pół godziny i gin powiedział, że w związku z bardzo dużą dawką ultradźwięków kolejne USG zrobi najwcześniej za 8-9 tygodni.
Czy Ci lekarze, u których będziesz robić 2 x połówkowe wiedzą o tym, że robisz je 2 razy? Uprzedź obu.

:szok: Nieee, nie mówiłam, lekarzowi. Nie znam się na badaniu połówkowym wiem, że badanie w 12 tc (m.in przezierność karkowa) u mojego lekarza trwało może z 7 minut a w tej specjalistycznej przychodzi USG z 15-20 min.

To w 13 tc u mnie też trwało krótko. To jest bardziej szczegółowe i nie powinno trwać 10 minut. Co innego robić szybkie badanie USG co 2 tygodnie, a 2 razy tak długie badanie w ciągu 9 dni. Myślę, że obaj lekarze powinni o tym wiedzieć, bo to będzie silna dawka promieniowania i może któryś z nich odpuści albo chociaż skróci badanie do minimum.
Lepiej powiedzieć, niech to lekarz - osoba kompetentna zdecyduje, a nie Wy - młodzi, zafascynowani rodzice. Mam nadzieję, że nie poczułaś się urażona, że się wtrąciłam, ale mój lekarz sam mnie uprzedzał, że po tym badaniu będzie długa przerwa od USG i się zdziwiłam.

Ja bym bardzo chetnie pochodzila na basen ale niestety mam sklonnosci grzybiczne wiec u mnie to odpada. Jesli u Ciebie jest wszystko oki, nie masz sklonnosci do bakterii to idz. Moja bratowa chodzila w ciazy na basen i nic nie zlapala.

Co do ciążowych ubrań z lidla. W zeszłym tygodniu w dani tez była taka promocja. Kupiłam sukienkę ( jeszcze jej nawet nie wyjęłam z opakowania) i legginsy sa wygodne i fajnie wchodzą na brzuch ale sa typu rajstopowego i prześwituje pupa ;) sprawdźcie to za nim kupicie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry