reklama

Październik 2014

Piszecie o domowych frytkach i rozbudziłyście moją miłość do ziemniaków, że aż polecę usmażyć sobie placki ziemniaczane! Mmmm! Ja uwielbiam takie ścierane na grubych oczkach z cebulką :-D
A na obiad miałam pomidorówkę z pomidorami podsmażanymi na maśle :-D - polecam, smakuje jak u babci!

reklama
ale wam zazdroszczę tych kopniaków i wszystkich piruetów...
u mnie cisza dalej... w zeszły czwartek byłam pewna że to już to ale znowu cisza... wprawdzie lekarz mi powiedział że łożysko mam tak ułożone więc mam byc spokojna ale wiecie jak to jest... ehhh:dry:

Mnie mąż męczy o placki od dawna;) Kiedyś zrobię:-D - ja robię z gyrosem i posypane startym żółtym serem i do tego sos czosnkowy:D A i nie trę ziemniaków na tarce tylko używam sokowirówki - później tylko sok i te suche śmieci mieszam ze sobą i są eleganckie - u mnie zawsze dużo placków schodzi a i zawsze ktoś się wprosi więc mocowanie się z tarką to byłby masochizm:)

mocowanie się z tarką to byłby masochizm:)
Między innymi dlatego trę na grubych oczkach, bo jest 20 x szybciej. Druga kwestia, że smakują zupełnie inaczej - trochę frytkowo :cool2:
DSC_4317.jpg
Ja to w ogóle ziemniaczana babka jestem :rofl2:

Załączniki

• DSC_4317.jpg
    DSC_4317.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 47
reklama
Cyntia ale miałaś przygody, faktycznie czeski film...:baffled:

Mnie też potwornie swędzi skóra, zwłaszcza w miejscach wkłuć gdzie mam strupki i te strupki przez to rozdrapuję. Przeraża mnie wizja chodzenia z brzuchem w upale....Córkę rodziłam na wiosnę i była rewelacja;-)

Kotulcia ja też jestem przerażona, generalnie co miesiac przybywa mi 2 kg - teraz jestem 6 kg na plusie czyli w tym tempie to chyba mogę sie jeszcze 8 kg spodziewać....Fakt że do 17tc brałam sterydy i leżałam do 11 tc z krwiakiem więc przybrałam pewnie więcej niż normalnie, ale teraz wręcz mam jadłowstręt i muszę wmuszać w siebie jedzenie. A tyję...Fakt że jeszcze biorę progesteron ze względu na szyjkę no ale i tak jestem w szoku.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry