reklama

Październik 2014

Babina - ma to pewno sens, bo troszkę to zapobiega zaparciom. Ja piję dużo - powyżej 2 litrów dziennie.

Ogólnie niedogodności ciążowe dobrze znosze. Całodniowe mdłości z torsjami jakoś mnie nie obeszły, bo moją uwagę przyciągało durne przeciągające się plamienie. Czuję się jak babcia. Zgagę z ulewaniem ;) mam od paru tygodni. Hemoroidy też przeżyję :D
Ważne, by maluszek urodził się zdrowy :tak: i o czasie.

Jak Wasze plany na niedzielę?

Ja jutro, jadąc do lekarza, chcę wstąpić do Pepco. Podobno mają tanie ciuszki niemowlęce :)

reklama
My jeszcze w łóżku leżymy :-) planów raczej nie mamy żadnych, ogólnie odpoczynek.

Cyntia ja polecam bardzo ciuszki z Tesco. Jeśli chodzi o body to są rewelacyjne i nie drogie. W Pepco nie zawsze trafi się na coś co nie zmienia fasonu po pierwszym praniu niestety

Cyntia pewnie, że się ciesze :) A. też miał okazje poczuć maluszka, jak był mega aktywny i wiercił się chyba z pół godzinki i wtedy mój niecierpliwy mężuś miał szanse wyczuć ruchy :)

Ja na szczęście nie mam problemów ani z zaparciami, ani hemoroidami, ale z tego co się orientuję to przy hemoroidach istotna jest dieta bogata w błonnik i nie można za długo przesiadywać w toalecie, a żeby sobie przynieść ulgę to można robić okłady z herbaty.

Dziś mamy w planach leniwy dzień, po dwóch dniach ganiania dziś w nocy czułam kłucie w dole brzucha, więc chyba trzeba zwolnić.

Ostatnia edycja:
Oj ja tez sie mecze z hemorojdami i zaparciami.Niestety uroki ciąży.

Ja dzis na zakupy sie wybieram,suszarke do włosów musze kupic bo aga juz włosy długie ma i długą schną.

Ja na szczęście zaparć nie mam ale tylko dlatego że nie dostałam jeszcze żelaza. Jem bardzo dużo owoców. Tonami normalnie :-) wczoraj np kubełek nektarynek przez cały dzień wyciągnęłam :-)
My już po kościele i pysznym rosołku na swojskiej kurze :-) odpoczynek i idziemy do lasu trochę jagód nazbierac bo chcę upiec ciasto w jagodami :-) a w czwartek wyjeżdżamy nad jezioro niedaleko Poznania na zlot rodzinny :-)

Dziewczyny jak myślicie jest sens kupować kombinezon na zimę w rozmiarze 62? Czy lepiej kupić od razu 68?

No i jeszcze jedno... Czy warto kupować w naszym przypadku bodziaki lub inne rzeczy z krótkim rękawem w tych początkowych rozmiarach?

Ostatnia edycja:
Czarna generalnie zasada jest taka ze zakłada się dwie warstwy jedna na krótki druga na długi rękaw. Oczywiście poza upałami. Ja zakładałam młodej body na krótki rękaw i pajaca. To najwygodniejszy zestaw. Kaftanikow i śpiochów nie miałam wogole.

Co do kombinezonu to ciężko powiedzieć. Córkę mam z wiosny. Ja kupować nie muszę bo z fotelikiem kupiłam śpiworek w którym będę mała przewozić i w foteliku i w gondoli. Coś takiego Śpiworek do fotelika Maxi Cosi Cabrio Fix 2014 (4264573835) - m.allegro.pl

Dziewczyny jak myślicie jest sens kupować kombinezon na zimę w rozmiarze 62? Czy lepiej kupić od razu 68?

No i jeszcze jedno... Czy warto kupować w naszym przypadku bodziaki lub inne rzeczy z krótkim rękawem w tych początkowych rozmiarach?

Ja pytałam siostry bo mam termin w urodziny mojej chrześnicy Oliwii (jej córcia) i podała mi taka fajną tabelkę z której ona korzystała

rozmiar 56-62, miesiące 0-3 (październik, listopad, grudzień - jesień), waga do 5,5kg, wzrost do 62cm, czapeczka rozmiar do 36 i buciki rozmiar 15-16

rozmiar do 68, miesiące 3-6 (styczeń, luty, marzec - zima), waga do 7kg, wzrost do 68cm, czapeczka rozmiar do 42 i buciki rozmiar 17-18

rozmiar do 74, miesiące 6-9 (kwiecień, maj, czerwiec - wiosna), waga do 8,5kg, wzrost do 74cm, czapeczka rozmiar do 44 i buciki rozmiar 19

rozmiar do 80, miesiące 9-12 (lipiec, sierpień, wrzesień - lato), waga do 10kg, wzrost do 80cm, czapeczka rozmiar do 46 i buciki rozmiar 20

Może się przyda :-) :-) :-)
Ja myślę że lepiej na zimę rozmiar 68 bo i tak coś jeszcze musisz pod spód a po co ma być ciasno!

Ostatnia edycja:
reklama
O fajne katinka dzięki! :tak: Też tak właśnie myślę że chyba 68 będzie rozsądniejszy. A co myślisz o tych krótkich rękawach w rozmiarach 62-68? Bo ja w sumie nie mam takich i właściwie nie kupuję. Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić maluszka jesienią i zimą w krótkim rękawie bo sama od września chodzę w domu w swetrach :happy: A jeśli chodzi o dwie warstwy to już bardziej mi się widzi po prostu kaftanik i zwykłe śpiochy. Sama już nie wiem :baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry