reklama

Październik 2014

Wg mnie kaftaniki się zawijają na pleckach i brzuszku i body są o wiele wygodniejsze jeśli chodzi o ubieranie no i trzymają pampersa w miejscu. Pisze to co nam się sprawdziło przy starszej córce. Ale wiadomo każdy może mieć swoje zdanie.

reklama
Ja kupiłam po pięć body z krótkim rękawkiem z rozmiaru 56, 62, 68 z używanych ciuszków po 2 zł (jak nówki) i myślę że się przydadzą bardziej niż kaftaniki. Mam zamiar ubierać je pod cieplejsze bluzy, do spodni i skarpetek zamiast kaftaników, czy koszulek.

Nie mam zamiaru ubierać maluszka 'na cebulkę', jestem za malutkim hartowaniem maluszka aby później nie chorował :-)

Moje dziecko bylo od 5 tygodnia zycia rehabilitowane i bardzo szybko zwrocono mi uwage, aby nie ubierac dziecka w pajace, ktore powinny sluzyc wylacznie do spania. Potem odradzono mi tez polspiochy. Chodzi o swobode ruchu dziecka. Oczywiscie nie dotyczy to noworodka, ale sadze, ze dla dziecka, ktore zaczyna sie poruszac, a z pewnoscia od rozmiaru 68, bardo wygodnym strojem zimowym po domu sa zwykle rajtki i bodziak z dlugim rekawem, ewntualnie z krotkim i na to bluzeczka z dlugim. Na dwor dokladalam do tego spodnie i sweterek pod kurtke.

Gnagna a czemu nie ubierać w dzień w pajaca? O półśpiochach to wiem że nie wolno przy kolkach. Choć my córce na wyjścia zakładaliśmy leginsy takie malusie to też nam uwagę zwracano że ja w brzuch cisna

Gnagna jestem za takim samym sposobem na ubieranie!!! Bardzo pozytywne.

Rajstopki i skarpetki (pakowane po 3 pary) są w niektórych Biedronkach w rozmiarze 68-74 i 80-86 w przecenie po 4,99zł. Fajne są kupiłam dzisiaj po 2x.

Mam pytanie do doświadczonych mam o mleko? Jakie mleko polecacie w razie problemów z własnym pokarmem?

Ostatnia edycja:
Katinka - ja kupiłam tylko jedną parę 62 w biedrze dzisiaj, ale troszkę żałuję, bo dopiero w domu zobaczyłam, że są dość sztuczne.
Super rozpiska!

A ja słyszałam, że bodziaki i tak zakłada się zimą niemowlakowi jako pierwszą warstwę.

Cyntia nie wiem czy to te same, te są tylko w dwóch rozmiarach 68/74 i 80/86, polowałam na nie (czekałam na przecenę).
DSCN0554.jpg
skład: 78% bawełna, 20% poliamid, 2% elastan. W dotyku są mięciutkie, wydaje mi się że fajniutkie. Mają pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka. Zobaczymy, nie znam się!

Załączniki

• DSCN0554.jpg
    DSCN0554.jpg
    41,5 KB · Wyświetleń: 41
Marika to juz są jagody?

czarna ja kombinezon kupie 68lub 72,3-6ms,bo musi byc wiekszy,wiadomo
spiochy body itd pod spód,a w wiekszym wygodniej.
Co do bodów z krutkim to jak najbardziej,w domu jest ciepło,dziecka nie przegrzewamy,wiec krótki rekw
jak najbardziej,nawet pod pajacyk lub bluzeczke.
Moja Aga z grudnia a w domu czesto krótki rekaw.

Ja sie w 56 wogule nie rozpedzam,na 62 bede kupowac body itd

Katinka ja dawałąm bebiko,Nan jesc nie chciało.

Moje dziecie w rajstopach zaczeło chodzic
jak miałą rok,jakos tak wydaje mi sie ze lepsze spiochy

reklama
Być może rzeczywiście niektóre bawełniane pajace to trochę mało bo one pewnie nawet dobrze nie przylegają do skóry. Tylko raczej pod takiego pajaca zdecydowałabym się na body na szerszych ramiączkach, bo wydaje mi się że krótki rękawek + na to długi mogą trochę krępować ruchy maluchów.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry