reklama

Październik 2014

reklama
WItam, moize choc po jedym poscie dziennie mi sie uda :)

Ciuszki tez mialam kupowac nautralne, ale jak zobaczylam te cudenka to nie moglam :-p Tymbardziej, ze dziewczyna sprzedawala za grosze...wizelabym wiecej, ale to praktycznie najmnijeszy rozmair to malutka tez raz dwa wyrosnie ;-)

Hihi podziwiam Was, ze pozwalacie mezom wybrac imie :-) mojemu chyba az tak wolnej reki bym nie dala. U nas nadal dyskusja trwa, zobaczymy na czym pozostaniemy :tak:

ania - skurcze ludek to moja zmora... biore magnez 2 razy dziennie ale i tak slabo mi pomaga...rano to nawet przeciagnac sie porzadnie nie moge

My w nasteponym tygodniu nareszcie do Polski jedziemy. Siedze teraz i opisuje rzeczy, bo chcialam po Tymku troche popsrzedawac na allegro i jakos dni szybko leca. Byldo wyjazdu !

My urlop zaczynamy za nie całe 2 tygodnie ;) już nie moge sie doczekać. Będzie bez szaleństw, trochę mojej rodzinki, trochę mojego P rodzinki ale jakoś tak sie człowiek strasznie do Pl stęsknił.

judy - ja to bym najchetniej wrocila...teskno mi za rodzina i wlasnie Polska. Tu wiem, ze nigdy nie poczuje sie jak u siebie . Ale postanowione, ze wracamy za kilka lat, bo nie chce tu dzieci wychowywac...pytanie tylko za ile :eek:

My tez wracamy. Max 2 lata chce tu zostać. Próbujemy sobie tak sprawy ułożyć zeby było do czego wracać. Chciała bym zeby nasze dziecko wychowało sie wsród rodziny. Z reszta tu zawsze bedziemy obcy...

Gosiak: ja niestety dałam m wybrać imię i mała ma na imię Michalina. Mi się średnio podoba, no ale cóż, skoro się zgodziłam. Ale imię dla drugiej małej to już ja wybieram :tak: My na urlop w najbliższą niedzielę ruszamy na dwa tygodnie. Cieszę się ale i boją. Jak ja zniosę podróż? I pakowanie?

Dziewczyny jak zaczyna łapać Was skurcz w łydce to trzeba szybko zadrzeć palce u stopy do góry, czyli tak jakbyście chciały piętę wysunąć do przodu. Mnie to zawsze pomaga i zaraz przechodzi choć w sumie rzadko mam takie skurcze.

Ja też już mam upatrzone łóżeczko, wanienkę i parę innych gadżetów. Czekam tylko do 10-ego na wypłatę i będzie szaleństwo :-)
Stwierdziłam też że pod koniec tego miesiąca zabiorę się za pranie i prasowanie ubranek bo coś czuję że w sierpniu to już mi będzie ciężko a wstępnie miałam to robić dopiero wtedy.

Dziś coś od rana ciągnął mnie brzuszek ale trochę poleżałam i jest nieco lepiej. Tak jak podejrzewałam pewnie dlatego że znowu urosłam ;-) bo przybyło mi w obwodzie nowych centymetrów i mam już 95 :-)

wawka a dokąd się wybieracie? echhh jak ja tęsknię za wakacjami... :-(

Ja jestem z tych średnich - 165 wzrostu ale biuścik miałam zawsze duży - przed I ciążą : 70E, po ciąży leciutko mi zmalał do D, przed ciążą obecną 75D lub E a teraz to nawet nie wiem ale wylewa mi się z deczka więc myślę że powinnam nosić F:-)

Dyskutowałyście o wizytach na NFZ, ja gdyby nie prywatni specjaliści nie byłabym obecnie w ciąży więc dla mnie to odległy temat...Jedyne co miałam na NFZ to wizytę w poradni genetycznej, badania kariotypów i pod kątem trombofilii a w tej ciąży dostałam skierowanie na USG prenatalne + test Pappa w 13tc i dodatkowe USG połówkowe w 20tc. I tyle. Do połowy ciąży chodziłam prywatnie do dwóch ginów na raz (jeden z nich to był dodatkowo immunolog), więc za wizyty płaciłam miesięcznie 420 zł, do tego badania - ok. 200 zł/miesiąc i leki 500 zł/miesiąc. Od jakiegoś czasu zostałam przy gince u mnie w mieście więc koszty mi spadły ale i tak jadę prywatnie 11.08 na dodatkowe USG w Łodzi u barzdo dobrego specjalisty. Jak się ma taki wywiad jak ja to trzeba dmuchać na zimne;-)

reklama
Czarna: jedziemy do Białki Tatrzańskiej. Raczej nie pochodzę po górach bo nawet po spacerze muszę poleżeć bo mi brzuch twardnieje. Ale m na rowerze trochę pojeździ, powspina się i trochę zajmie się Michalinką więc liczę na odpoczynek od dziecka.
Enya: oj ale cię to wszystko kosztowało. Ale warto było :tak:

Dziś śpi u nas koleżanka więc już padam od stania przy garach. M będzie miał się z kim napić :-D A ja piwko bezalkoholowe :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry