reklama

Październik 2014

Co ja bym dała za deszcz.
U mnie taki skwar ze nie wiadomo gdzie się schować. Leżę przy wiatraku i się chłodze. Coś się zle czuje, słabo mi i wogole jakiś niedobrze. Pewnie to przez ten upał

reklama
Ania - i jak się macie?

Enya - p. p/B2 glikoproteinie i p. p/kardiolipinie wyszły negatywnie :) więc spokojniej będzie mi odstawiać Acard za ten miesiąc. Na toczeń nie powtarzałam, bo przy lekach przeciwzakrzepowych jednak może wyjść fałszywie dodatni, a babka z labo (nie pielęgniarka. Laborantka) nie potrafiła odp czy Acard też zaliczyć do tej grupy.

Rjoanka - a ile u Was kosztuje wykupienie położnej?

Ja tak po cichu liczę, że jak spojrzą na nazwisko, to nikt mi nie da krzywdy zrobić....

Cześć laski u mnie też upał 35 stopni w cieniu :szok: pozasuwałam rolety we wszystkich oknach i liczę na to że przetrwam ten dzień...

Madzia co do pożyczki to mogę Ci poradzić tyle że nie ma tak naprawdę jednego banku który można polecić, trzeba po prostu obejść kilka i się zorientować. Najlepiej zacząć pytać od banku w którym masz konto, wtedy możesz dostać lepszą ofertę niż np. klienci bez konta, ale to też nie jest reguła. W mojej okolicy najtańszą ofertę mają z reguły banki spółdzielcze, więc sprawdź czy masz jakiś w pobliżu. Poza tym jak chcesz przeliczyć gdzie dostaniesz najtaniej to po pierwsze pomnóż sobie ilość rat które Ci proponują x kwotę raty i od tego co wyjdzie odejmij kwotę zaciąganej pożyczki a zobaczysz ile zapłacisz odsetek. Po drugie zawsze pytaj jaka jest kwota brutto pożyczki na umowie a jaką dostaniesz do wypłaty (większość banków pobiera opłaty prowizyjne, za ubezpieczenie i inne podobne), czyli dostajesz np. 5000 do ręki a na umowie masz 7500 zł. To tyle z porad finansowych :happy2: Jakbyś miała jakieś pytania to służę pomocą :happy2:

rjoanka a powiem Ci że też ostatnio zaczęłam myśleć o takiej położnej. A to dlatego że jak posłuchałam relacji koleżanek które rodziły z kimś takim to wszystkie miały szybkie i jakieś takie "komfortowe" porody i twierdziły że tak to mogłyby rodzić co tydzień. Ogólnie rzecz biorąc miałam wrażenie że po prostu lepiej się nimi zajmowano. Tak więc muszę też poważnie się nad tym zastanowić. U mnie to kosztuje chyba ok. 800 zł ale podejrzewam że przy długo trwającym porodzie człowiek jest w stanie zapłacić nawet więcej żeby tylko było szybciej ;-)

babina ja tak się czułam w któryś dzień w tym tygodniu, siedziałam nad laptopem i czytałam Was a jednocześnie myślałam że zaryję głową w klawiaturę takie mnie słabości wzięły :baffled:

Miłego dnia wszystkim brzuszkom i trochę deszczyku ;-)

Dziewczynki witam sie po masakrycznej nocy :-( pisalam wczoraj, ze mnie poc pobolewa.nie spalam przez to cala noc. Nospa nie pomogla,chyba/w koncu paracetamol bo spalam od 2 do 4. I teraz nad ranem jeszcze.
Nie wiemco to jest, ale ta prawa strona tak mi dokucza, to nie/sa klucia/czy ciagniecia. Tak jakby mi promiienialo od kosci lonowe no nie wiem .martwie sie czy to cos zlego :-[ chyba jak mi sie bedzie to utrzymywac zadzwonie potem do gin na domowy, moze sie uda/dodzwonic.
moze ktoras miala cos podobnego.

Czarna_85 dziękuję za rady :)

U mnie upał masakryczny,nie ma nawet czym oddychać.
Mogło by trochę popadać,ale bez żadnych burz aby szkodów znów nie było.

Ja dzisiaj sobie pospałam do 10,stwierdziłam że potem sobie nie pośpie więc teraz nadrobię trochę ;)

Na czym polega wykupić sobie położną?

Madzia niektóre szpitale oferują taką usługę. W moim jest tak że umawiasz się wcześniej z taką kobitką i jak przyjeżdżasz do szpitala to dzwonisz do niej (no chyba że akurat jest i ma dyżur), wtedy ona zjawia się i praktycznie od wejścia prowadzi Cię przez wszystkie etapy. Pomaga z formalnościami, jest z Tobą po prostu cały czas i tylko dla Ciebie. Oczywiście jak chcesz pobyć z mężem to Was zostawia ale generalnie opiekuje się Tobą tak żeby wszystko było podane, zrobione w odpowiednim czasie i żebyś czuła się jak najbardziej komfortowo. Wiesz, skoro dostaje za to kasę to musi się jakoś wykazać.

Hej kobitki sluchajcie dalej siedze nad ta rozpiska z wyprawka. Aaa kupilam ten zestaw z tommee tippee I szczotka do wlosow nie ma miekkiego wlosia :/ tylko sztuczne :/ ale reszta rzeczy w zestawie naprawde fajna. A co myslicie o nakladkach na sutki do karmienia ? Ja sie zastanawiam nad firmami tommee tippee .canpol albo avent. Podobno sutki nie bola I nie krwawia jak sie ich uzywa. Tylko nie wiem jak dobrac rozmiar :/ chyba rozmiar medium bedzie najbezpieczniejszym wyborem ;) milego dzionka wszytkim mamusiom :D

reklama
Hej kobitki sluchajcie dalej siedze nad ta rozpiska z wyprawka. Aaa kupilam ten zestaw z tommee tippee I szczotka do wlosow nie ma miekkiego wlosia :/ tylko sztuczne :/ ale reszta rzeczy w zestawie naprawde fajna. A co myslicie o nakladkach na sutki do karmienia ? Ja sie zastanawiam nad firmami tommee tippee .canpol albo avent. Podobno sutki nie bola I nie krwawia jak sie ich uzywa. Tylko nie wiem jak dobrac rozmiar :/ chyba rozmiar medium bedzie najbezpieczniejszym wyborem ;) milego dzionka wszytkim mamusiom :D

Ja osłonki na piersi kupiłam z aventu ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry