reklama

Październik 2014

Dziewczyny, a nie lepiej z zakupami , które potrzebne będą około grudnia poczekać i dac szansę rodzince? Na pewno każdy chciałby costam kupić dla maluszka i każdy chciałby żeby to było coś potrzebnego, co faktycznie nam sie przyda. Jak kupimy wszystko to i my zbankrutujemy i unieszczesliwimy innych, którzy będą nam zmuszeni kupić szesnastego misia, co z kolei unieszczesliwi nas :-). My lezaczek, mate edukacyjną itp specjalnie zostawiamy. Pamiętajcie też ze jakmaluchy będą miały 2 miesiące to będą święta. U nas to będzie pierwszy niemowlak w rodzinie od 16 lat, więc na pewno będzie oczkiem w głowie. Jak nie zaproponujemy sensownego listu do św. Mikołaja to boję sie myśleć co znajdziemy pod choinką :-).

reklama
Gnagna ma racje, jak byłam na wykładnie odnośnie bezpieczeństwa jazdy to specjalista z maxi cosi mówił, że w foteliku samochodowym dziecko może przebywać nie dłużej niż 2 h przez całą dobę ze względu na nienaturalną pozycję, więc pewnie i leżaczko-bujaczków to dotyczy, ale ten tiny love rozkładający się na płasko wydaje się ok

ruda tak jak napisała gnagna - fotelik tylko na podróż - nasza Pani neurolog powiedziała że zbyt długie przebywanie w nim szkodzi dziecku i że sama się dziwi jak widzi rodziców spacerujących z dzieckiem wsadzonym w taki fotelik i wpiętym w stelaż wózka... Ale każdy robi jak chce.

Już po wizycie - szybkie USG szyjki i ma 39mm - gin mówi przy badaniu że o właśnie brzuch się spiął - okazuje się że mam nawet skurcze których nie czuję i gin mówi że takie są najgorsze ale moja szyjka na nie nie reaguje - więc ok:) Okazało się że mój gin prowadzący to jego dobry kolega:D
Młoda ma główkę dalej ładnie tuż przy ujściu szyjki - więc w sumie od 20tc nie zmienia swojej pozycji:)) I kolejny 4 niezależny gin powiedział że dziewczynka bo akurat pokazała mu conieco:) W pakiecie nie miałam USG ciąży to za samo USG 80zł - powiem wam że utrzymanie dziecka jest znacznie tańsze niż prowadzenie ciąży:-)

Mi zamówienie na gemini wyniosło z wysyłką 250zł - i jeszcze muszę koszule i staniki do karmienia a tak to wszystko mam. Lipa taka że wszystkie te staniki paskudne są a te nawet fajne to od 80zł wzwyż za sztuke:/ A jak się okaże że nie będę karmić jednak jak poprzednio to co:/ Kasa w błoto...

rjoanka: mam ten sam dylemat z sikaniem. Ja sikam zawsze o 5 rano więc jak wstaję o ósmej to mam dość świeże siku :tak:

ania:
a jaki miałaś wynik tej glukozy?

Czarna: to dobre wieści :tak: W domku to zawsze lepiej być. Może obiadu pod nos nie podadzą ale to zawsze własny dom.

Dlatego napisałam na chwilę:) Nie jestem zwolenniczką wózków 3 w jednym ale są potrzebne, chociażby do lekarza....
Ale jak widzę dziecko które cały dzień leży w foteliku to mi go szkoda bo jakoś tak wydaje mi się że nienaturalnie leży

agniecha - no to jak brałaś antybiotyki to wszystko jasne, chyba powinno się co najmniej 2 tygodnie odczekać:tak:

wawka - tak ja musiałam się wyleczyć bo bez tego nie mogłam zrobić innego badania:baffled:

domka - dobrze wiedzieć, a ja zawsze na czczo się męczyłam:-D

ania - będzie dobrze, insulina przynajmniej przywróci wszystko do normy i nie będziesz musiała się tak dietą stresować:tak:

garmelka - a układasz sobie wysoko pod głową?

czarna - super wieści:tak:, to sobie w końcu odeśpisz;-). Do przenoszenia mam miękką gondolkę od jakiegoś wózka po dzieciach siostry, bujaczek się niewygodne przenosi. Bujaczek kupiliśmy później i dłuuugo się w nim bawił

leżaczek bujaczek Fisher -Price - Sprzedajemy.pl

Na początku kładłam go w tej gondoli lub w samym kocyku na łóżku, a od 7 tygodnia na macie edukacyjnej i sobie trącał zabawki

reklama
Wlasnie ze wzgledu na to, ze jezdzenie w foteliku nie jest zdrowe dla nowo narodzinego malucha zdecydowalam sie ciagnac wozek z PL, mam gondole, spacerowke i mozliwosc wpiecia fotelika na szybki przejazd. Tutaj w ogole nie przywiazuje sie wagi do tego, ze pewne pozycje dla noworodka nie sa wskazane - a poniewaz nikt nie kupuje gondoli, nie ma ich w sprzedazy, jako zamienniki sa spacerowki z wpinanym w stelaz fotelikiem lub nawet zwyczajnie wsadzonym w prosta spacerowke :rofl2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry