reklama

Październik 2014

reklama
Dziewczyny - jutro będę w przychodni u okulisty. Co radzicie: podejść od razu do ginekologa (akurat jutro będzie)? Jestem przeciwnikiem częstego biegania do lekarza z każdą pierdołą na początku ciąży. W dniu, w którym zaczęły mi się plamienia, czyli we wtorek, byłam prywatnie u lekarza, u którego chciałabym prowadzić ciążę. U niego jestem zapisana na wizytę na 11 lutego. Narzeczony mówi żebym jutro poszła do tego lekarza z przychodni, by zajrzał USG czy jest ok.
Plamienia są ciemniejsze, a w nocy było trochę krewki na papierze.

Cyntia ja bym poszła gdybym miała okazję, będziesz spokojniejsza wiedząc co się dzieje, u mnie plamienie ustąpiło było tylko wczoraj, dzisiaj jest mi za to zimno leżę po kołderką i zastanawiam się czy takie wahania temperatur są normalne. U mnie na pierwszym teście wyszedł gruby plus, po 2 dniach zrobiłam test cyfrowy wyszło ciąża 2-3 tydz. Warto być dobrej myśli i ważne sprawdzić czułość testów ja robiłam firmy Clearblue bo tutaj są dość powszechne

Cyntia, a ja bym na twoim miejscu zadzwoniła do lekarza, do którego chodzisz prywatnie i się skonsultowała. Chyba, że wiesz, że ten gin z przychodni też jest dobry.

Ja dziś umieram na ból kręgosłupa. Jak tak będzie przez całą ciążę, to ja nie wiem ...

Sunovia - ten z przychodni to mój taki główny ginekolog. Jest niby dobry, ale drażni mnie. Na prowadzenie ciąży chciałam znaleźć kogoś innego, bo ten z przychodni jest tylko 2x w tygodniu dostępny.
Nie mam jak zadzwonić do jakiekolwiek gina, bo dziś niedziela. Z resztą co by dał telefon..

Cyntia, chodziło mi o telefon jutro do tego prywatnego - może dałoby się umówić na wcześniejszy termin lub powiedziałby, co sądzi o tych plamieniach (jeśli pamięta twój przypadek). Ale jeśli ten z przychodni jest dobrym lekarzem, to idź, jeśli miałabyś się przez tą niepewność stresować.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry