reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Oj nie doczytam was za bardzo.
Gratki dla rozpakowanych i trzymam kciuki za te co sa w trakcie;-)

Ja smoczki ostatnio kupiłam,2 szt z aventu i 1 canpola.Zobaczymy który podpasuje,ja chce zeby małą była smoczkowa bo super uspokajacz.Aga ssała do 2 lat,bez problemu odstawiłam i z zebami i zgryzem tez problemu nie ma.

Ale ja dzis spuchłam,i tak mnie rece bolą.Jutro wizyta

reklama
co do smoczków to ja biorę do szpitala i zamierzam używać jak mała zechce. Mati wcale nie chciał i to była męką, cycka nie chciał tez ciągnąć więc za chiny nie było czym go uspokoić..... :(

Justine dobrze, że z tatą lepiej.

Wawka
ja jestem nadal nastawiona na październik, ale jak wyjdzie to zobaczymy:-)

Ruda trzymam kciuki za Was &&& niech maleństwo jeszcze posiedzi w brzuszku:tak:

Kotulcia jak u Ciebie? Przebadali Cię porządnie?:-p

Renisus ja całkowicie zapomniałam o smoczku. Oliwka nie umiała ssać smoczka i nie pamiętam żeby to był straszny problem. Teraz też bym chciała żeby mała obeszła się bez, ale to zależy od dziecka.

Martina trzymam kciuki &&& Szybkiego porodu:tak:

Ostatnia edycja:
Mąż mi przywiózł laptopa:) z tel mi zjadało posty

Już wszystko opisuje... koło 15 zaczął mi stawiać się brzuch czy jak to lekarz mówi macica, pospałam trochę doszły skurcze nie regularne i lekkie. Mąż wrócił z pracy, zjadłam kolacje wykąpałam się nie przeszło i postanowiliśmy jechać bo mały się mało ruszał ( oczywiście ja bez torby bo byłam przekonana że to nic takiego....)
Zbadali mnie na izbie przyjęć mały warzy 2300 więc duży jak to lekarz mówił w terminie się takie dzieciaczki rodzą, wysłąm męża po torbe i powiedział że musi mnie wysłać na obserwacje, dostałam kroplówkę o 24 z magnesem która niedawno mi odłączyli tak pomału leciała... Karetką do wojewódzkiego, mąż za nami autem ( zreszta nie potrzebnie bo nawet go na ip nie pozwolili wejść żeby mi wodę podał) tu też badanie i lekarz mówi że krótka szyjka ale bez rozwarcia w moim nic takiego nie usłyszałam..... że w każdym momencie poród się może zacząć:( dostałam już dwa zastrzyki na płuca ( tak to prawda boli) skurczy nie mam ale stawianie nadal jest

Ruda- dobrze ze pojechałas do szpitala... Zawsze po tych sterydach w razie czego bedzie bezpieczniej...

Dziewczyny, a ja juz chyba 5 dzien z rzędu wymiotuje :( ta moja gwiazda tak sie ułożyła czy co... Okropne to :(

Garmelka - Byc może a być może organizm się przygotowuje do porodu. Niestety oczyszczanie górą jest dość męczą opcja ale niestety i takie wystepuje :(

Ruda - Dobrze, ze jesteś pod opieką. Jutro napewno wykonają masę badań i będziesz wiedzieć co i jak. Trzymam kciuki oby bobas jak najdłużej został w brzuszku.

Wawka/Pscółka i spółka - mam do Was pytanie bo rodzimy w tym samym szpitalu a dochodzą mnie bardzo sprzeczne opinie. Chodzi o znieczulenie podczas porodu - jest ono płatne czy nie? Nie spytałam się położnej, znajona mowila że płaciła, kuzynka rok temu rodziła i ponoć też płaciła a lekarz prowadzący mówi ze bezpłatne. To jak to w koncu jest bo już sama nie wiem ????:what::what:

Ostatnia edycja:
Mizah- no okropne, naprawdę:(

Justine- przypilnuj tatę żeby kontorlowal to ciśnienie bo moja mama tez ma takie problemy ale ona jakaś niereformowalna jest i ciagle to bagatelizuje... Ochraniacz super:)

Marika- jak tam spakowana? I jak nastawienie?

Nie podpisuje za dużo bo mam wszystkiego dosyc... Sorry

reklama
Dzieki dziewczyny, smoczek spakowany. Dam malej zdeydowac, nie bede a tak nadgorliwa :) Od kilku ladnych dni mialam cukier w normie, wiec pozwolilam sobie na male szalenstwo i zjadlam szarlotke i siostry i teraz buuuu za wysoki :( Ide na pilke, to troszke go zbije :)

Dopiska:

Zaczyna mnie czyścić, czyżbym podtrzymała tradycje rodzenia przed 38 tygodniem? W dodatku brzuch mnie boli i nie wiem czy to skurcze macicy czy jelit.
Garmelka łaczę się w bólu :*

Ostatnia edycja:
Do góry